«Відрізаю одну фалангу пальця за одну одруківку». Директора гурту «ТНМК» пісочать за невдалий жарт в описі вакансії

«Відрізаю одну фалангу пальця за одну одруківку». Директора гурту «ТНМК» пісочать за невдалий жарт в описі вакансії

Директор гурту «ТНМК» написав у фейсбуці про пошук смм-ника, більшість коментаторів його не зрозуміла, а в соцмережі Х ще й розкритикували та наробили мемів. Про те, що ж було в цьому дописі і як не треба описувати вакансії, і поговоримо.
«Відрізаю одну фалангу пальця за одну одруківку». Директора гурту «ТНМК» пісочать за невдалий жарт в описі вакансії
«Відрізаю одну фалангу пальця за одну одруківку». Директора гурту «ТНМК» пісочать за невдалий жарт в описі вакансії
10 Квіт 2024
1
399

Отже, Святослав Румежак пише, що шукає смм-ника і відрізатиме пальці за помилки:

«Шукаю СММ-спеціаліста для ТНМК. Кажу одразу: відрізаю одну фалангу пальця за одну одруківку в пості. Або за пробіл перед комою чи крапочкою. Готовий і руку відрізати за пропозицію зробити гів», — попереджає Святослав у дописі.

Якщо чесно, поки що більше схоже на погрози, а не на вакансію. Але дочитаймо все оголошення. Святослав продовжує: «Важливо, щоб людина вміла думати перед тим, як щось робить, та мала досвід роботи з артистами. Таргетолог у мене є, тому важливо вміти працювати з контентом та знати, як розвивати тікток та інсту. Робота ризикована, але цікава».

Ризикована, бо можна залишитись без пальців, а то й узагалі всієї руки? Закінчує він допис реченням: «Повернусь з відпустки і готовий провести співбесіди. Тегніть, плз, тих, кому може бути це цікаво. Дякую». Ледь не посивіла, поки дочитала.

Саме цей допис і сколихнув соцмережу Х. Люди почали поширювати скриншот, коментувати, ставити редфлег та ділитися своїм досвідом співпраці (як виявилося, не найприємнішої). Дехто навіть вказував, що там ще й фінансову частину крутить, як ноги на погоду (вибачте, ну вже якщо говоримо про пальці, то давайте і про інші кінцівки).

Музикант Іван Марунич навіть пожартував у коментарях до допису у фейсбуці:

— Ого, ви працюєте фрезерувальником?

— Та ні, сммником в ТНМК...

Ще одна користувачка фейсбуку написала: «На що споримо, що всі захотять зилишитися з пальцями?».

А ось фронтвумен Go_A Катерина Павленко підтримала Святослава. Бо, вочевидь, нечасто зустрічала смм-ників, які «вміють думати».

Ну а музичний журналіст Сергій Кейн не втримався і відповів на це дзеркально. Ох, розуміємо колегу — з ранимими творчими натурами маємо справу регулярно.

Меми, звісно, з'явилися миттю. 

Згодом пост зніс клятий фейсбук (цікаво, чому б це?). Святослав Румежак прикріпив скриншот і написав: «Якось так. Навіть ФБ не хоче, щоб я знайшов хорошого смм-спеціаліста. Скажіть чесно, хто пожалівся на пост?».

Я звернулася по коментар до пана Святослава. І запитала, чи знає він про те, що у твітері розкритикували його допис. Він нам розповів, що це був жарт і він шукає професіоналів у команду, бо роблять багато корисних речей, а рук не вистачає (вибачте, хочеться пожартувати).

«Я розумію про взагалі поняття, там, кенселінгу, насправді це жарт. Жарт, який виплив з величезного досвіду непрофесійних людей у сфері. Можливо, я занадто грубо [написав]. Можливо, не можна так жартувати публічно, але, ну, я так пожартував, у такій формі, а це підняли і зробили з мене якогось там демона. Ну ок, я не стодоларова купюра, щоб усім подобатись.

Направду я хочу знайти собі професіоналів у команду, тому що ми робимо дуже багато соціальних речей, дуже багато благодійних речей. Мені потрібно, щоб ми це все встигали публікувати. Публікували, комунікували з пресою, відправляли це все. А ми поки що тими об’ємами команди, які в нас є, не справляємося з цим», — розповів Святослав.

По-перше, наша улюблена тема з кенселінгом, про який дуже багато говорять зірки, плутаючи його з критикою. Поки що ми не бачимо ніякого кенселінгу — директора не звільнили, та й навряд чи це станеться, наслідків немає. А по-друге, хіба з пресою має комунікувати смм-ник?

Перепитую, чи пан Святослав каже, що все-таки стиль міг бути невдалим і міг когось образити. Він відповідає: «Мені вже написали, що в кінці треба було додати фразу, типу як дисклеймер, у якому [треба було] написати, що це все іронічна історія. Мені здалося, що воно і так достатньо іронічно виглядає. Але бачите, мої слова сприйнялися неоднозначно. Я можу написати: “Якщо я когось образив, я прошу вибачення”, — але це вже буде, знаєте, виглядати як таке: на мене натиснули, я вибачився. А насправді, ну, типу я пожартував. Тепер всіх за жарти кенселити?

Ну я з дитинства кажу, що в мене гумор специфічний, ще зі школи. Я вже побачив ці пости, і я прийняв рішення для себе не включатися в діалоги. Тому що [там], де була там моя сторінка — там відповідав людям, там хтось там підтримував, хтось не підтримував. Хто не підтримував — дійсно комусь відповідав у коментарях, що це жарт: вибачте, що я так висловився. Тому не мав наміру навіть нікого образити. Насправді не вважаю, що я зробив щось погане, хіба що треба було дійсно в кінці додати фразу, що це все іронічно і що це все жарт. Але професіонала шукаю в команду».

Ще запитую, чи не вважає він, що цей допис, який викликав резонанс, може псувати імідж гурту? Він відповідає:

«Я тоді попрошу вибачення, тому що це був мій допис. Якщо буде резонанс, я прийду попрошу вибачення. Для мене нормально визнавати помилки, якщо це будуть вважати за помилку. [Тоді] я скажу, що це помилка. Я не буду входити в якісь дискусії, тому що мені люди почали говорити про те, що в країні війна і купа людей-інвалідів [прим. ред.: людей з інвалідністю].

Ми чудово знаємо, ми їздимо до військових дуже багато грати. Ми виступали в госпіталях, і тут не було [наміру] ніяким чином грати на якійсь хайповій темі. Просто в мене було так багато непрофесіоналів у команді, які відверто погано працювали. Ну це рекорд. Наприклад, у мене було 4 помилки в пості. І після цього моменту, коли для нас зробили аж такі грубі помилки, у мене з'явився цей жарт, який просто був приватним, а тут я вирішив, думаю, поділюся, люди посміхнуться і напишуть про такий самий біль з смм-никами».

Не дають мені спокою ті відрубані рука і пальці, кажу: «Люди і у вас познаходили помилки, у вашому дописі». Пан Святослав відповідає: «Так, я знаю. Я відповідаю у коментарях чесно, що я не смм-ник, я припускаюся помилок. Тому я і шукаю людину, яка робить це значно краще за мене».

Пан Святослав говорить про те, що цей жарт придумав давно і він був приватним, а зараз поділився з народом. Але я знайшла його дописи у фейсбуці за 2021 рік, де він тоді вже мав проблеми з пошуком смм-ника чи смм-ниці, писав про «Гру в Кальмара» для майбутніх працівників: «пробіл перед крапкою чи комою — вибув», «в пості 1, 2, 3, 10 одруків — вибув» тощо та вже тоді писав про відрубані кінцівки. Щоправда, в дещо іншій формі.

«А ось якби реально за про*оби людей відправляли на смертну кару або хоча б відрізали палець — ось тоді ринок би дуже якісно змінився», — писав Святослав у 2021-му. Боюся спитати, а за погані описи вакансій треба теж щось відрізати? До речі, пізніше Святослав таки опублікував допис у фейсбуці про те, що це був жарт і що його назвали орфографічним м’ясником. Визначив, що є болюча проблема з смм-никами не тільки в нього. І тепер він думає написати статтю про це, бо має «певну експертизу в шоубізі, івентах».

Ну і наостанок. У тіктоці є кілька відео, опублікованих у 2023 році на сторінці «царський_смм», про ТНМК, зокрема про вакансію менеджера з комунікації. Авторка каналу виклала відео, в якому зачитала вакансію, де серед вимог до комунікаційника чи комунікаційниці були: створення контент-плану для соціальних мереж, організація зйомок для гурту, розуміти показники охоплення. І тут питання: чому одна людина має всім цим займатися, якщо це, як мінімум, дві вакансії: смм-ника і комунікаційника?

@tsarskyj_smm

♬ original sound - MORE ENERGY ????

Тоді на відео відповіли зі сторінки «ТНМК» і запитали, чому авторка каналу їх не тегає. У наступному відео вона їх тегнула і розповіла про те, що їй написала дівчина, яка працювала на схожій посаді в ТНМК. Авторка питає: «Вгадайте, скільки вона заробила за три місяці?». Потім роздумує вголос, яка може бути зарплатня, і в кінці каже: «Їй заплатили рівно ні*уя, зеро, нуль. І найцікавіше, що завдяки тіктоку я дізналась, що це траплялося не лише з одною людиною. Ви можете казати про те, що всюди в шоубізнесі це так працює, але ні».

@tsarskyj_smm Відповідь користувачу @ТНМК ♬ Подписывайтесь на инсту - Давид Нечай

Але повернімося до вакансії, яка сколихнула соцмережі. Як мені здається (тільки не треба мені нічого відрізати), пан Святослав так довго не може знайти хороших смм-ника чи смм-ницю через те, що вакансія на вигляд не зовсім як вакансія. А іронія не зчитується (пост має вийти поза його бульбашку, а там уже точно ніхто не знає — специфічний чи неспецифічний гумор у директора «ТНМК»). Ба більше, ні в пості за 2021-й, ні в пості за 2024 рік не вказана зарплата й інші привабливі моменти в роботі — що саме пропонують смм-нику, крім погроз (навіть нехай іронічних). Можливо, саме тому хороший фахівець досі й не знайшовся. 

Так і виходить, що люди часто не помічають своїх помилок і звинувачують інших. Зокрема й у непрофесійності.

Фото: фейсбук Святослава Румежака, твітер

«Антоніна»
Теги
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Гриць
36 дн. тому
Це якийсь стид. Страшно, куди все це котиться. За очевидний і далеко не найчорніший жарт людини із музичної, фактично рокової тусовки, жарт, який цільова цього посту цілком, впевнений, зрозуміла - людині зносять пост, на повному серйозі випитують про те, чи він не хотів когось образити, чи він розуміє, що ймовірно підставляє гурт, мало не змушують вибачатись і пояснювати, що о, ні, сюрприз, насправдні він не планував відрізати пальців... Просто якась дичина. Нероби, які живуть за рахунок генерації хейту, критики і кипятіння бурі у стакані - намагаються розширити стіни своєї палати у божевільні до розмірів усього світу.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
За два дні після публікації «червоного» портрета Чарльза ІІІ, не висловився щодо його оригінальності хіба дуже лінивий користувач інтернету.
16 Трав 2024 18:00
102
Марина Крижня
«Антоніна»
Дмитро Гордон розхвалював Джері Хейл та Альону Альону («великі молодці, прекрасний номер») і вітав їх з «бронзою» на «Євробаченні». А тоді раптом згадав про Наталію Мосейчук. Якщо ви не зрозуміли стрибок цієї логіки, то зараз поясню.
16 Трав 2024 16:45
270
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Це вже стало традицією: відкриваєш соцмережі на День вишиванки — і доводиться безупинно лайкати.
16 Трав 2024 13:50
581
Катерина Городнича
«Антоніна»
Після несподіваної музичної гастролі американського держсекретаря Ентоні Блінкена в київському барі «Бармен диктат» соцмережі колег уже добу звітують про своє ставлення до співака-початківця.
15 Трав 2024 19:20
751
«Антоніна»
Ми в «Антоніні» взагалі не здивовані.
15 Трав 2024 17:20
1 336
Марина Крижня
«Антоніна»
Здогадки підтвердилися, і новим Холостяком стане ветеран російсько-української війни, блогер та ведучий проєкту «Відвал ніг, або All інклюзив» Олександр «Терен» Будько. Про те, як реагують у соцмережах на цю новину, і поговоримо.
15 Трав 2024 16:30
1 360
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду