Перший Національний готує українців... до війни?

Перший Національний готує українців... до війни?

Бо там, що не увімкни - "идет война народная. Священная война". Все стріляє, ба-бахає, громихає... Люди у військовій формі та в цивільному з гвинтівками, пістолетами, автоматами весь час влаштовують засідки, рахують патрони, ладнають зброю,
Перший Національний готує українців... до війни?
3 Трав 2012
0
2471

Бо там, що не увімкни - "идет война народная. Священная война". Все стріляє, ба-бахає, громихає...

Люди у військовій формі та в цивільному з гвинтівками, пістолетами, автоматами весь час влаштовують засідки, рахують патрони, ладнають зброю, готуються до бою, йдуь в атаку, закидають один одного гранатами, "косять" з кулеметів, беруть у полон, підривають мости, пускають під укіс потяги. Хіба що в бетонні урни на трамвайних зупинках пекельні механізми не закладають.

І це - незалежно від 9 травня чи ще якої-небудь дати. Військові дії тривають на екрані цілий рік. І влітку, і восени, і взимку, і навесні. Кожного Божого дня. З невеличкими перервами на "поплавського", "кроликів" чи іншу дурню з тієї ж опери. А оскільки Перший Національний - державний канал, тобто рупор держави, то може такою слід вважати на сьогодні й офіційну державну політику? Чи не готують, часом, українців до війни? Тільки не уточнюють, до якої саме і з ким, але чітко сигналізують завжди бути напоготові.

Можливо, минулої п'ятниці в Дніпропетровську таке безперервне бомбардування глядацької свідомості нарешті далося взнаки, спричинивши вибуховий ефект у прямому смислі слова? В когось нерви не витримали, тому сам вирішив у війнушку погратися? Приміром, у "ліквідацію" чи в "диверсантів".  Але так, щоби все було по-справжньому, чи як нині модно казати, "в натурє".

Справедливості заради, слід розділити відповідальність Першого Національного за немилосердну мілітаризацію суспільної свідомості з іншими каналами, наприклад такими як "Інтер", "ІСTV", "Україна" та ще цілої низки. Там так само "батальйони просять вогню". От і допросилися.

Якщо ж взяти Інтернет-публікації, коментарі під ними, обговорення на численних форумах, то відвідувачів, які вважають владу абсолютно непричетною до серії дніпропетровських вибухів, як не дивно - переважна меншість. Такі ж самі настрої на вулицях, у чергах, в салонах громадського транспорту, на тих же зупинках. Зокрема і в Дніпропетровську, де живе автор блогу.

То невже ще "недомарширувалися",  "недоба-бахалися", "недоліквідувалися"? Війна з екранів вже перейшла на вулиці, на яких люди - реальні і потенційні жертви цієї канонади - сперечаються не стільки з питання "ХТО", скільки "НАВІЩО" і коли ж цей терор скінчиться? Як телевізійний, так і той, що "в натурє".

"Я вижу дым, но я здесь не был!

Я слышу гарь. Я чувствую гарь,

Я знать не хочу, ту тварь,

Кто спалит это небо.

Я вижу песню вдали, но я слышу лишь:

Марш, марш, левой!

Марш, марш правой!

Я не видел толпы страшней,

Чем толпа цвета хаки!"

/Наутилус Помпилиус, "Шар цвета хаки"/

 

Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 038
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 216
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 104
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 665
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 970
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 575
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду