«Дикі танці» під дудку Януковича на радіо «Ера-фм»

«Дикі танці» під дудку Януковича на радіо «Ера-фм»

На суспільно-політичному радіо «Ера-fm» в передачі «Vox populi» ("Глас народа") темами для подальшого обговорення, які ведучі ефіру пропонують на вибір слухачам, традиційно стають месиджи влади: чергові ініціативи Януковича та Азарова щодо
«Дикі танці» під дудку Януковича на радіо «Ера-фм»
12 Бер 2013
0
1484

На суспільно-політичному радіо «Ера-fm» в передачі «Vox populi» ("Глас народа") темами для подальшого обговорення, які ведучі ефіру пропонують на вибір слухачам, традиційно стають месиджи влади: чергові ініціативи Януковича та Азарова щодо «покращення». Натомість, дуже рідко коли в якості головного актора виступає опозиція.

Так сталося і сьогодні, коли передачу вів головред «Ери» Віталій Дикий. Реагуючи на це, зателефонував до студії і задля бодай частково-символічної компенсації такої нерівноправності запропонував обговорити головний опозиційний месидж поточних днів - заклик до народного повстання проти Януковича.

Звісно, я був відразу перерваний. Більше того, Віталій Дикий, хибно сприйнявши мій голос за того, хто вже додзвонювався на ефір, сказав, що він мене чує вдруге. Слід зазначити, що додзвонитися і один раз на передачу дуже клопітка справа. Переважна кількість спроб виявляється марною. Тому прорватися на ефір  - вже велике щастя, а додзвонитися протягом програми вдруге - практично неможливо.

Коли ж я дзвоню, то завжди називаюся власним ім'ям та прізвищем, вказуючи рідне місто, звідки телефоную. Тому почути від головреда безапеляційну фразу про те, що я вже вдруге додзвонився, для мене було образливо, як і будь-яку брехню на свою адресу.

А ще почув від Дикого лекцію, що я, мовляв, неуважно слухаю радіо «Еру», яка надає ефір як представникам влади, так і опозиції. По-перше, хто-хто, а я-то її слухаю регулярно й дуже уважно, про що свідчать хоча б мої дописи у блозі, в основному критичні.

А по-друге, моя репліка стосувалася не присутності чи відсутності в ефірі представників опозиції взагалі, а конкретно того, що в програмі  «Vox populi» головними ньюсмейкерами стають або Янукович, або Азаров, і ніколи - очільники опозиції.

Ведучі ж ефіру у програмах, в яких вони вислуховують слухачів, заповзято підіграють прихильникам влади і навпаки, всіляко протидіять її противникам: не вислуховують до кінця, не дають завершити думку, обривають напівслові, читають нотації з приводу некоректності та несправедливості адресованих владі претензій. Тобто максимально відбілюють і захищають владу від критики незадоволених слухачів.

Одним з таких засобів, як вже було згадано, є жорсткий ліміт на репліку. В той же час, подібних проблем не знають «януковичі». Підтвердженням тому, зокрема, служить вчорашній випадок, коли під час чергового «Власного погляду», який вів Володимир Лукін, палкій прихильниці Януковича і ненависниці опозиції з Маріуполя було надано ледь не десять хвилин ефірного часу. Жінка розповідала про все, що хотіла, не наразившись на жодне зауваження ведучого чи прохання про лаконічність.

P.S. Цей текст надіслав декілька разів електронною поштою на efir@radioera.com.ua , звідки за деякий час отримав відповідь:

"Мазур Ви хвора людина. Я пораджу Вам гарного лікаря . Не соромтесь -звертайтесь. Ми таким як Ви допомагаемо....

Дикий В"

Отже, критикуєш - значить хворий. Колись ми вже це проходили. І, в принципі, не так вже й давно, а тому добре пам'ятаємо та знаємо, про яку "допомогу" і від яких "лікарів" йдеться. Щоправда якось незвично чути такі недвозначні натяки від журналіста-головреда... Хоча зрештою, і це зрозуміло: Партія регіонів, Андрій Деркач, Микола Азаров, Віктор Янукович. Як то кажуть, з ким поведешся... 

 

Читай також:

Сергій Головатий заганьбив 5 канал і ТВі за російськомовних журналістів

Вадим Рабинович підозрює власника ТРК "Ера", нардепа-регіонала Андрія Деркача

«Ера Партії регіонів-fm»

Рольові ігри на радіо "Ера-fm": головред Віталій Дикий ("раб") & регіоналка Ірина Бережна ("госпожа")

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 030
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 201
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 096
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 654
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 958
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 563
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду