Перший національний кличе до співпраці регіональні ЗМІ... Для вихваляння себе та влади?

Перший національний кличе до співпраці регіональні ЗМІ... Для вихваляння себе та влади?

Днями отримав на свою електронну скриньку в числі багатьох адресатів лист від редакції Першого Національного:
Перший національний кличе до співпраці регіональні ЗМІ... Для вихваляння себе та влади?
12 Черв 2013
0
1893

Днями отримав на свою електронну скриньку в числі багатьох адресатів листа від редакції Першого Національного:

"Добрий день!

Дозвольте запропонувати Вам співпрацю від імені головного редактора Першого Національного телеканалу, народної артистки України Христини Стебельської.

Впродовж 20 років головний редактор у прямому ефірі коментує святкові богослужіння з усіх кафедральних соборів України та з Ватикану, у творчому портфелі має десятки авторських проектів. Головна редакція займається світоглядними, соціальними та культурними питаннями, інтелектуальним наповненням сітки мовлення державного телебачення. Відповідно, для нас дуже важливо вчасно і чітко розуміти запити суспільства, тому постійний зв'язок і співпраця з якісним і динамічним українським медійним середовищем, в тому числі - регіональними інтернет-виданнями та друкованою пресою має для нас першочергове значення.

Якщо ж Вас цікавлять ті чи інші питання щодо діяльності Першого Національного або роботи головної редакції безпосередньо, є можливість підготувати інтерв'ю. Ми відкриті до Ваших пропозицій, ідей, можемо запропонувати ексклюзивні публікації і компетентну та авторитетну думку головного редактора на ті теми, які цікавлять Вас.  

Чекатиму на відповідь!

З повагою та сподіваннями на плідну співпрацю у майбутньому

літературний редактор головної редакції Першого Національного телеканалу

Надія Петруньок


National Television Company of Ukraine
42, Melnykova str., Kyiv, 04119, Ukraine
http://www.1tv.com.ua/"

У відповідь надіслав свої критичні дописи про ефірне наповнення Першого національного та поставив запитання:

"// Олексій Мазур / 25.04.2013

ЄВРОбачення Дмитра Гордона

У Гордона, що не гість, то єврей. В основному і здебільшого - російський, рідше - український.
Читать далее


// Олексій Мазур / 24.02.2013

У Кернеса на "Шустер-live" стався напад антиукраїнського сказу. "Сучій пьос" розгавкався на "Свободу"

"Леніни" в Україні - це все одно, що "гітлери" в Ізраїлі як "частина єврейської історії". За Голокост!
Читать далее

Пальчевський і "Жирік": єврейсько-російська ідилія на УТ

Перемикаючи телевізійні канали цієї неділі натрапив на "Глибоке Буріння" Андрія Пальчевського з Володимиром Жиріновським. Передача йшла на Першому Національному - державному телебаченні України. Читать далее

 

// Олексій Мазур / 27.08.2012

Перший національний привітав українців з Днем державного прапора і святом Незалежності піснею російських "Самоцветов" "Мой адрес - Советский Союз"

"Спасибі", Харків! "Віват", Кернес і Добкін! "Браво", Єгор Бенкендорф! "Хай живуть" арфуши... Читать далее

 

// Олексій Мазур / 10.06.2012

Перший національний псує телетрансляції ЄВРО, перетворюючи їх на радіорепортажі

Річ у тім, що На Першому національному під час прямих трансляцій матчів ЧЄ незрозуміло чому звук значно випереджає телевізійний сигнал. Через це коментатор говорить про завданий удар футболіста, коли той ще напівдорозі до м'яча. Читать далее

 

// Олексій Мазур / 08.06.2012

НЕ "Наше Євро". На НТКУ не змогли підшукати україномовної заміни Наталії Розинській?

Про дискримінацію української на Першому Національному. Читать далее
// Олексій Мазур / 03.05.2012

Перший Національний готує українців... до війни?

Бо там, що не увімкни - "идет война народная. Священная война". Все стріляє, ба-бахає, громихає... Люди у військовій формі та в цивільному з гвинтівками, пістолетами, автоматами весь час влаштовують засідки, рахують патрони, ладнають зброю, Читать далее

Запитання, які маю сьогодні, такі:

1. Чи припиниться колись безкінечна війна на Першому (анти) Національному? Скільки можна крутити фільми про війну?! Зробіть нарешті перемир'я. В таких обсягах це неможливо витримати!  Скільки можна повторювати "Штирлиця"? Від нього вже нудить!

2. На яких підставах в ефірі державного каналу Україну наявні російськомовні ведучі? Є також передачі, які акцентовано ведуться двома мовами: російською і українською. Припиніть цю мовну шизофренію, яке руйнує психіку глядача і завдає образи національній гідності українців!

3. Чимало передач на Першому Національному присвячені людям і подіям, які не мають до України жодного відношення: інтерв'ю з зірками російського шоубізнесу, представниками російського політикуму, розповіді про історичні постаті Росії тощо. Чи буде покладено край такому неподобству, чи все так і залишатиметься?

4. Назвати Перший національний "українським" язик не повертається. Адже він занадто зросійщений, радянізований, совковий. А ще - вкрай біло-блакитний. Чи не помиляєтеся ви в своєму розумінні місії Державного телеканалу: адже він ДЕРЖАВНИЙ, а не ВЛАДНИЙ. А держава - це не лишень Янукович, Азаров та партія регіонів. Нині НТКУ демонструє зразково-показові приклади придворної журналістики. Вам не соромно?"

На що незабаром отримав таку відповідь:

"Головна редакція Першого Національного схиляє до конструктивного діалогу і предметної співпраці!

Щоб порозумітися, зауважмо основні моменти. На телеканалі існує низка творчих об'єднань. Редакційну політику творчих об'єднань головний редактор не цензурує, не формує бюджет на створення і показ унікальних програм, не впливає на ефірну квоту співзасновників телеканалу - найвищих органів державної влади (виділено мною - О.М.).  

Натомість, працює за стратегічними напрямами, серед яких підтримка і розвиток українського першочергові.

Щороку розробляється спеціальний довідник ідей («Календар українця») з найбільш актуальними для України і світу подіями. Свій примірник з додатковими пропозиціями одержують творчі об'єднання. Не всі, але чимало з ідей втілюються і таки доходять до глядача. До двадцятиріччя незалежності вийшов проект і збірник «20 кроків до Мрії». Регіональні телеканали зацікавились його показом. У співробітництві з музейними установами і архівами формується пакет пропозицій щодо відзначення 200-річчя Шевченка, підтримується українське кіновиробництво (саме на Першому відбулася телепрем'єра фільму «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» і було показано усю колекцію фільмів Олександра Довженка). Зараз триває підготовка до Дитячого Євробачення (як відомо, наступний конкурс відбудеться в Україні).

На телеканалі є соціальна аналітика, програми для людей різного віку ( «Здоров'я», де дуже часто порушується проблема туберкульозу в Україні, «Сільрада», «Околиця», «Надвечір'я»), є програми для дітей, підтримка української пісні.

Співпраця з іншими ЗМІ нам потрібна для тіснішого світоглядного та інтелектуального контакту з українцями.

Щиро

літредактори головної редакції НТКУ 


National Television Company of Ukraine
42, Melnykova str., Kyiv, 04119, Ukraine"

Якщо це відповіді на критику й поставлені питання, то тоді все ясно. Більше в мене немає жодних питань. Перший національний пише, що "Співпраця з іншими ЗМІ нам потрібна для тіснішого світоглядного та інтелектуального контакту з українцями". І справді, судячи зі змісту багатьох програм, такого контакту НТКУ явно бракує, чого не скажеш про тісні й плідні стосунки державного телеканалу з антиукраїнським режимом внутрішньої окупації України на чолі з недоумкуватим президентом-рецидивістом.

Що ж, Бог вам у поміч! Щиро...

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 023
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 195
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 090
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 649
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 952
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 559
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду