«Пам’ятаємо!»: напередодні 22 червня у Дніпропетровську

«Пам’ятаємо!»: напередодні 22 червня у Дніпропетровську

На цей день місцева влада запланувала низку зразково-показових заходів. Зокрема, сайт облдержадміністрації сповіщає про те, що о четвертій ранку біля пам'ятників жертвам фашизму та меморіалів загиблим запалять свічки пам&a
«Пам’ятаємо!»:  напередодні 22 червня у Дніпропетровську
21 Черв 2013
0
822


На цей день місцева влада запланувала низку зразково-показових акцій. Зокрема, сайт облдержадміністрації сповіщає про те, що о четвертій ранку біля пам'ятників жертвам фашизму та меморіалів загиблим запалять свічки пам'яті.

У Дніпропетровську біля пам'ятника воїнам 152-ї стрілкової дивізії запаленими свічками викладуть на майданчику слово «ПАМ'ЯТАЄМО!» та трагічну дату «1941», під звуки метронома вшанують пам'ять жертв війни хвилиною мовчання. До пам'ятників, де проходитиме акція «Запали свічку пам'яті» буде організовано підвезення всіх бажаючих.

Відбудуться покладання квітів до монументів та пам'ятників ВВВ. А о 10-00 22 червня Дніпропетровщина приєднається до Всеукраїнської акції «Хвилина мовчання». У цей час на знак вшанування пам'яті про загиблих буде зупинена робота на підприємствах, в установах та організаціях (крім тих, де встановлено безперервний режим роботи), рух громадського та приватного транспорту з подаванням відповідних звукових сигналів.

А от випадок, свідком якого я став напередодні.

Десь у полудень їхав у 105-ій маршрутці, яка курсує від центру міста на правому березі до ЦРЛ Дніпропетровського району на лівому, що на Холодильній. В салоні були зайняті лише кілька місць. На одній з зупинок підсіли бабуся з дідусем.

Перша показала посвідчення і їхала безоплатно, так би мовити, на цілком законних підставах. А от від старого водій зажадав сплатити проїзд, позаяк окрім новоприбулих серед пасажирів сиділа ще одна пенсіонерка.

- Та мені тут недалеко, я скоро зійду, - почав виправдовуватися дід.

Він був вельми поважного віку, немічний, згорблений. Зайшовши, сивочолий попри наявність вільних місць так і не сів. Став біля дверей, тримаючись кістлявою рукою за поручень.

Маршрутка поволі, ледь не зі швидкістю пішохода, просувалася проспектом газети «Правди». Здавалося, конфлікт вичерпано і водій зжалився над роками пенсіонера, а може й ветерана війни, яку влада називає «вітчизняною» та обвішана георгіївськими стрічками проводить помпезні акції в дусі брежнєвських часів на честь «великої перемоги».  

Одначе за кілька хвилин водій знову зажадав від старого плати за проїзд.

- Гаразд, синку... Зупини тут, я вийду, - відповів той.

-  Що?! Вийду!? - закипів водій. - Півміста проїхав!!!

Хоча насправді - лишень декілька зупинок.

- Ну поїздиш ти в мене, я тебе запам'ятав!!! - кинув водій вслід діду, коли зупинив машину.

Похнюпившись, старий вийшов.

Я ж не стерпів і крикнув водію:

- Ви б мабуть його пристрелили, якби було чим! Діда війна не прибила, так тут в маршрутці ледь не удавили! За три гривні!

От тобі і «Пам'ятаємо». Як же! Забудуть вони, що в них перебір пільговиків - аж на одного і що цей єдиний не заплатив. І це при практично пустому салоні. Хоча, може водій і мав рацію, адже це ще не було 22 червня та й дід був «як живий». Тож запалювати свічку по ньому ще трохи зарано...

"Соседка скажет, что они приходили,
Найдет повестку в дырке замка.
Соседка скажет, что они позвонили,
Но не дождались шагов старика.

Грошовый счет в казенном конверте
За непогашенный мертвым ночник,
Ему не скрыться от нас после смерти
Пока мы помним, что он наш должник.

Мы живем в городе братской любви,
Нас помнят, пока мы не платим за свет.
Мы живем в городе братской любви,
Братской любви, братской любви
".

/Наутілус Помпіліус "Город братской любви"/

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 029
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 200
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 095
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 654
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 956
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 563
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду