Розмістив на Фейсбуці Азарова: Президентство Януковича несе загрозу національно-територіальній цілісності й державному суверенітету України

Розмістив на Фейсбуці Азарова: Президентство Януковича несе загрозу національно-територіальній цілісності й державному суверенітету України

До Дня Свободи. Нехай, думаю, почитає.
Розмістив на Фейсбуці Азарова: Президентство Януковича несе загрозу національно-територіальній цілісності й державному суверенітету України
22 Лист 2013
0
1189

З нагоди Дня Свободи розмістив цей текст на сторінці Азарова в мережі Facebook:

Президентство Януковича несе загрозу національно-територіальній цілісності і державному суверенітету України

Київ не може підписати договір з Євросоюзом через економічний тиск і шантаж з боку Росії. Про це заявив президент України Віктор Янукович у телефонній розмові з президентом Литви Далею Грібаускайте, повідомила в п'ятницю радник литовського президента Йовіта Нялюпшене.

"Україна не встояла перед економічним тиском і шантажем. Їй погрожували обмежити експорт товарів до Росії, особливо компаній Східної України, де сконцентрована основна частина промисловості, у якій зайняті сотні тисяч людей. Вважається, що Україна зазнає мільярдних збитків. Такі причини свого рішення назвав президент Янукович під час телефонної бесіди з президентом на цьому тижні", - сказала вона.

Чи означає з огляду на сказане Віктором Федоровичем, що він більше не тиснутиме руки Путіну при зустрічах і не вітатиметься з Владіміром Владіміровічєм так радо й люб'язно як він це зазвичай робить? Якщо Путін шантажист, то як же можна поводитися з ним як з найліпшим другом?

Виходить, Янукович літав до Путіна на перемовини за черговою порцією шантажу? Якщо це так, то, тоді реакція мала бути зовсім іншою, ніж підкоритися тиску. З шантажем потрібно боротися, а не піддаватися йому! Лише така модель поведінки є єдино можливою і прийнятною.

Якщо ж цього не відбувається і президент незалежної країни, на якого чиниться тиск капітулює, то чи можна його вважати президентом? Наскільки він легітимний у своєму статусі гаранта Конституції, національно-територіальної цілісності держави та її безпеки?

Раз Янукович не справляється з шантажем і тиском, то його слід терміново міняти на того, кому це буде по силах - задля гарантії державного суверенітету країни.

В протилежному випадку заручником лакейства і "раболєпія" гаранта (наскільки написання цього слово в даному випадку є доречним без лапок) стає весь український народ. І де межа поступок Януковича? Як ми, українці, можемо бути впевненими, що завтра внаслідок того ж шантажу, ми не втратимо Незалежність? А раптом Путін дошантажується до вводу в Україну "миротворчого" спецконтингенту російської армії? А Янукович погодиться, мовляв, натиснули.

Отже перебування на посаді глави держави людини, яка піддається на шантаж і не здатна йому протистояти - це пряма і серйозна загроза суверенітету країни. Ситуація терміново потребує виправлення, інакше невідомо, що трапиться з Україною завтра і під яким прапором прокинуться її громадяни.

(Фото з Євромайдану - Оксани Коваленко та Михайла Петяха)

Люди, що прийшли підтримати євроінтеграцію України співають гімн. Фото - Михайла Петяха

Парафраз відомих пісень на тему ЄвроМайдану:

"Ах, лента за лентою набої подавай.

Вкраїнський повстанче, Угоду вимагай!"

 

"Вставай, мила моя вставай, Угоди з ЄС вимагай!"

 

"ИмпичмЕнт!, Требуют наши сердца!
ИмпичмЕНт, Требуют наши глаза!
В нашем смехе и в наших слезах, и в пульсации вен!
ИмпичмЕнт! Мы ждем импичмЕнт!
"

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 029
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 200
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 095
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 654
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 956
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 563
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду