Пам'яті жертв Голодоморів та політичних репресій

Пам'яті жертв Голодоморів та політичних репресій

Не маєш права забути.
Пам'яті жертв Голодоморів та політичних репресій
23 Лист 2013
0
1464

НЕ МАЄШ ПРАВА ЗАБУТИ: ГЕНОЦИД ЗАБРАВ ЖИТТЯ МІЛЬЙОНІВ УКРАЇНЦІВ

ЗАПАЛИ СВІЧКУ, ВШАНУЙ ПАМ'ЯТЬ БЕЗНЕВИННИХ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ 1932-33рр.

Українців прирікали до голодної смерті за те, що вони були українцями. Для сталінського режиму вони були надто самобутні, горді й волелюбні - влаштовувавали забагато повстань проти радянської влади. Геноцид забрав життя щонайменше 4 мільйонів українців. За іншими підрахунками, штучно створений комуно-більшовиками голод знищив близько 9 млн.

"Доки Україна зберігає свою національну єдність, доки її народ продовжує думати про себе як про українців і домагається незалежності, доти вона становить серйозну загрозу для самого серця радянської ідеї. Нічого дивного, що комуністичні вожді надавали якнайбільшого значення русифікації цього самостійно мислячого члена їхнього «союзу республік» і вирішили переробити його і пристосувати до свого зразка єдиної російської нації. Бо українець не є і ніколи не був росіянином. Його культура, його темперамент, його мова, його релігія – все є інакше. …Він відмовлявся від колективізації, приймаючи радше депортацію і навіть смерть. Тому було особливо важливо пристосувати українця до прокрустового зразка ідеальної радянської людини".

Рафаель Лемкін - автор концепції геноциду, яка лягла в основу всіх сучасних міжнародних і національних правничих актів.

Рафаель Лемкін,

"Радянський геноцид в Україні"

В той же час...

Янукович заперечує етнічний характер Голодомору і відмовляється називати українців українцями, вживаючи натомість узагальнене "співвітчизники"

В Януковича язик не повертається сказати слово "українці", замість цього в його промовах постійно звучить національно розмите "співвітчизники". Маємо безпрецедентний випадок - президент України соромиться називати народ країни його власним ім'ям.

От і в промові з нагоди 80-х роковин Голодомору, Янукович вжив слово "співвітчизники" чотири рази: "Дорогі співвітчизники", "ми схиляємо голову перед пам’яттю наших загиблих співвітчизників", "У цей скорботний день нас усіх об’єднує пам'ять про загиблих співвітчизників", "Прошу вшанувати пам'ять про наших загиблих співвітчизників".

Етнонім "українці" згадується у промові лише один єдиний раз: "українці всього світу".

Замість український народ, президент вживає визначення "наш народ", "люди", "земляки" . А висловлюючи "співчуття народам Білорусі, Казахстану, Росії, усім народам колишнього Радянського Союзу, які постраждали у ті роки", Янукович свідомо відкидає й заперечує етнічний характер геноциду, ніби не знає чи відмовляється визнавати, що у вказаних ним країнах, голод мав місце на територіях компактного проживання саме українців.

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 029
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 200
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 096
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 654
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 958
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 563
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду