У День незрячої людини Євген Кисельов образив незрячого слухача, відповідаючи на критичне запитання щодо "Великої політики"

У День незрячої людини Євген Кисельов образив незрячого слухача, відповідаючи на критичне запитання щодо "Великої політики"

Сказав, що в того - "аберація зору". Це сталося в ефірі передачі "На пике событий" з Матвієм Ганапольським на радо "Вєсті".
У День незрячої людини Євген Кисельов образив незрячого слухача, відповідаючи на критичне запитання щодо "Великої політики"
14 Лист 2014
0
2084

У Всесвітній день незрячої людини під час інтерактивного ефіру на радіо "Вєсті" у програмі Матвія Ганапольського "На пике событий" російський тележурналіст Євген Кисельов, відповідаючи на критичне запитання незрячого слухача з Луцька відносно "Великої політики" на "Інтері", сказав що в додзвонювача - аберація, тобто відхилення зору. Фрагмент ефіру - зі стенограми на сайті радіостанції:

"Матвей ГАНАПОЛЬСКИЙ, ведущий: Прямые вопросы Евгению Киселеву. Слушаем Вас. 

Виталий СЛУШАТЕЛЬ: Добрий вечір, то Віталій із Луцька. Я хотів би зачепитись за останню новину. Я також належу до категорії людей незрячих, і дуже приємно, що пані Порошенко приділяє тому увагу, тому я приєднуюсь до привітання з цим днем, і дай Боже щоб і в нашій державі приділяли цій категорії людей більше уваги. А тепер до Киселева, я дуже до нього з повагою відношусь, неймовірною, але в мене є до нього все-таки одне запитання. Скажіть мені, будь ласка, от у вас позиція на відміну від Савіка Шустера - вона мені дуже імпонує, і я радий, що Ви є на українському телебаченні. Пан Матвій знає, що я маю на увазі. Але дивіться, ви за часів Януковича займали таку, може не Ви займали, може Ваша режисура, таку провладну позицію, і ваші шоу за часів Януковича. Може, якщо я не правий, то Ви мене поправте, займали таку пропагандистську позицію. Провладну позицію. Що Вами тоді керувало? Якщо я неправий, то Ви скажіть, Ви грали таку роль маріонетки разом з Шустером. Ну, Шустер - то понятно, він завжди такий. А от що Вас спонукало? Дякую, що дали мені висловитись. До побачення. 

Матвей ГАНАПОЛЬСКИЙ, ведущий: Так, але знаєте, я хочу Вам сказати, що наступного разу не дам висловитись. Ви знаєте мій принцип - я не дозволяю в ефірі "наїзжати" на людей, яких тут нема. На Киселева наїзжайте, скільки хочете. Тому що він тут сидить, і він зараз Вам відповість, а на Савіка Шустера не дозволю, тому що його нема тут в ефірі. Розумієте? Це нібито, ну, уявляєте, десть там на якомусь радіо кляли Ганапольського, ну, не красиво. Не може так бути. 

Евгений КИСЕЛЕВ, журналист: Виталий Вы знаете, я Вам так отвечу. Я думаю, что у Вас в некотором смысле аберрация зрения была тогда. Вы учтите, что все мы, журналисты, работающие в СМИ, конечно же, работаем в заданных условиях. И вот понимаете, очень часто о нашей работе судили примерно следующим образом, во времена, когда у власти находился Виктор Федорович. Вот если мы, я или там еще кто-то не рвем на груди тельняшку, а под тельняшкой у нас на груди наколка: "ганьба, геть злочинну владу", то все, значит, мы уже провластные, мы за Януковича. А понимаете, когда кто-то находится у власти, кто-то в парламентском большинстве, кто-то в оппозиции, мы вынуждены в некотором смысле соблюдать баланс. И вот то, что мы соблюдали баланс и предоставляли слово Партии регионов, правительственным чиновникам, приглашали их в студию и задавали вопросы о том, что они собираются делать, и так далее, очень многим и наверное Вами, Виталий, это воспринималось как то, что мы стоим на позиции защиты власти. Это не так, потому что во всех моих передачах на протяжении нескольких лет, всегда слово имела и оппозиция. И подчас, самая радикальная, и уж какими там последними словами в моей студии обкладывали того же самого Виктора Федоровича. Просто даже порой неловко было. То, что я с этими людьми не солидаризировался, это совершенно не означает, что у меня были какие-то провладные симпатии. Вот, примерно так".

Евгений Киселев уволился с украинского канала

Ефір радіо "Вєсті" - це хроніка великождержавного російського хамства відносно України, образ українців за національною ознакою, зневаги до наших державних символів, глузування над патріотичними поччуттями, приниження національної честі і людської гідності українців.

В той же час голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення України Юрій Артеменко вважає, що "більшість висловлювань, які звучать в ефірі «Вестей», мають оціночний та етичний характер і не зможуть бути аргументами в суді для позбавлення ліцензії".

Читай також:

Матвій Ганапольський наполягає, що порівнював українців з нацистами правильно. Євген Кисельов підтримав колегу

«Вєсті» готують в Україні інформаційний Іловайськ?

Іскандер Хісамов на радіо "Вєсті" про закони 16 січня: "Там расстрелов на месте не предусматривалось... Они пытались спасти ситуацию"

Головред "Вєстєй" Ігор Гужва повідав, навіщо Порошенку опозиційний блок

Перемозі "опозиційного блоку" на Дніпропетровщині сприяли... російські серіали і радіо "Вєсті"

Після чату з головою Нацради Юрієм Артеменком залишився гіркий осад. Засмутила невиправдана поблажливість до радіо "Вєсті"

У ведучих радіо "Вєсті" Дмитра Тєрєшкова і Василіси Фролової Майдан і Свобода асоціюються зі смородом

Путінська тактика радіо "Вєсті"

"ПроФутбол" підтвердив, що не давав радіо "Вєсті" права на використання в ефірі своїх ексклюзивних матеріалів

Подзвонив на радіо "Вєсті" і привітав з офіційним отриманням статусу "друзів путіна"

Іскандер Хісамов: "Целью этих людей не является страх, потому что они знают, что Украину застращать нельзя. Они просто воюют"

Посібникам терористів з "днр"/"лнр" не має бути місця в українському ефірі!

Матвій Ганапольський проти того, щоби українці називали вулиці на честь своїх героїв

Нацрада не заперечує проти порівнянь українців з нацистами в українському ефірі

Матвій Ганапольський на радіо "Вєсті": "Споймали русский и хохол золотую рыбку..."

Радіо "Вєсті": "Будь в курсе!". Як на "радіостанції № 1 в Україні" з'ясовували, хто донецький аеропорт обстрілює

Радіо "Вєсті" рекламується ватниками. Ганапольський закликав чіпляти сині стрічки в підтримку радіостанції

Ігор Гужва: попередня влада на відміну від нинішньої мала рамки пристойності

На захист "Вєстєй" до офісу редакції прибули регіонали Бондаренко і Левченко. Рашист Сергій Марков "Вєстям": "Вы - герои!"

Ігор Гужва оголосив про розширення мережі мовлення радіо "Вєсті": + 20 міст. Нацрада для Гужви - не проблема

Іскандер Хісамов на радіо "Вєсті": "Я никогда не считал донецких повстанцев террористами"

У Василіси Фролової - нав'язлива ідея? Ведуча радіо "Вєсті" знову оточила Маріуполь російськими військами

Дмитро Тєрєшков і Василіса Фролова оточили Маріуполь російськими військами

Нацрада, прибери рашистів з українського ефіру!

У День Національного прапора на радіо "Вєсті" масові прояви патріотизму українців назвали "желто-блакитной истерией"

Радіо «Вєсті» з Ганапольським, як російські терористи з «Буком»

Радіо "Вєсті" замітає сліди, намагаючись уникнути відповідальності за образливі для українців висловлювання Матвія Ганапольського

"Уроки патріотизму" від Дмитра Тєрєшкова і Василіси Фролової на радіо "Вєсті"

Ехо Москви на радіо "Вєсті"

Матвій Ганапольський порівняв організаторів Львівського форуму видавців з… нацистами

Замість Дмітрія Кісєльова на радіо «Вєсті» - Дмитро Тєрєшков?

Матвій Ганапольський: у «Браті» нічого образливого для українців немає

Ведуча радіо "Вести" Юлія Литвиненко не знає, хто "свій", а хто "чужий" на буремному сході України

 

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 023
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 194
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 090
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 648
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 952
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 559
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду