Наталия Розинская прогнозирует увольнение Бенкендорфа

Наталия Розинская прогнозирует увольнение Бенкендорфа

На днях, несмотря на всю суету, которая в последнее время окружает ее, Наталия Розинская все-таки смогла заскочить ко мне на минутку. Ниже я привожу без купюр весь ее рассказ о событиях, буквально взорвавших интернет.     - Отже, ти стверджуєш,
Наталия Розинская прогнозирует увольнение Бенкендорфа
Наталия Розинская прогнозирует увольнение Бенкендорфа
14 Трав 2012
0
8241

На днях, несмотря на всю суету, которая в последнее время окружает ее, Наталия Розинская все-таки смогла заскочить ко мне на минутку. Ниже я привожу без купюр весь ее рассказ о событиях, буквально взорвавших интернет.    

- Отже, ти стверджуєш, що відео, яке з'явилося в інтернеті, де ти воюєш зі співробітниками «Кобри», було навмисно змонтовано?    

- Так, воно змонтовано. Всі, хто в цьому розбирається, бачать, що воно змонтовано з декількох шматків. Ми зараз робимо експертизу цього відео і на прес-конференції оприлюднимо її результати. Так, я не відмовляюсь від того, що я їх послала і видирала посвідчення, як це видно з відео. Тепер я поясню, як було. Я кричала після того, як мене зупинили і наставили на мене пістолета - табельну зброю використовували проти людини, яка не є озброєною. П'ятеро чоловіків через маленьку щілинку у вікні - я взагалі не знала, що таке можливо - засунули руку, швидко відчинили двері и почали відстібувати пасок безпеки. Щоб мене не витягли з машини, я відбивалася руками і ногами. Навіть такий смішний факт, який доводить дещо. Уявіть собі - ми як дєвушки добре все розуміємо, - якщо я сиджу в машині і на відео видно, що я навіть не відкриваю двері, то як вся країна дізналася, що в той момент у мене були труси червоного кольору?    

- Щось я не розумію, а якого кольору в тебе була спідня білизна?    

- Та червоного! Але я хочу пояснити, як стало можливим, що всі це побачили. П'ятеро «кобривців» оточили мою машину і намагалися видрати мене з неї. На той момент вони не знали, хто я така. Думали: просто їде дєвочка-білявка. Коли вони видирали мене з машини, я, звісно, відбивалася ногами й руками. Той, що згодом показував своє посвідчення, саме він мене поцарапав. Потім мені говорять: «Ти так видирала своє посвідчення, що поцарапалася!» Секундочку! Я відбивалася правою, а пошкодження у мене на лівій! При цьому я кричала: «Люди добрі, викличте міліцію!..» Уявіть собі, якби хтось визвав таки міліціянтів! Але закінчу про труси. Поряд стояв «кобривець» із фіксатором, і під таким кутом, звісно, коли я відбивалася руками і ногами, видно було, якого кольору мої труси.      

До речі, один із них тримав наручники в руках. Я дуже злякалася: зараз мені на руки одягнуть наручники, і якщо заберуть у райвідділ, то, поки все буде з'ясовуватися, отмєтєлят по повній програмі. Коли я почала верещати, вони припинили мене видирати з машини. І тут от цей момент на «Ютубі». Я вже заспокоїлась, прикрила двері і розмовляю з ними: «Ви всі позлітаєте з роботи!» За те, що людина зупинила машину, попросила представитися, звісно, нікого не звільняють. А от за використання табельної зброї і за незаконне видирання з машини - можна.      

І якщо я відбиваюся правою рукою, то звідки в мене шрам на лівій і підозра на струс головного мозку?! Мені робили знімки! Розумієш?   Далі... Я била його мобільним телефоном і кричала «Добре?! Добре?!», тому що, коли він мене бив, мені добре не було!    

Картина, яку вони зараз намагаються представити: мене зупинили і попросили представитися. А я ні з того, ні з сього почала видирати посвідчення. Я хотіла хапанути це посвідчення у того чувака, який мене до цього бив, щоб у мене були хоч якісь докази! Бо я не знала ні їхніх прізвищ, нічого.        

Потім уже, як до мене приїхав адвокат, якого до мене, до речі, не пускали - про це є відео на моїй сторінці у «Фейсбуці», п'ятеро «кобрівців» пояснювали йому, що він не має права мені надавати юридичну допомогу. Уявляєш собі?! А справа стоять міліціонери, до яких я звернулася: «До мене не пускають мого адвоката! Чому ви не реагуєте?!» Вони стоять і мовчать.       Міліцію я визвала з Голосіївського райвідділу сама. Але коли вони приїхали, і я кричала «Я, я викликала! Підійдіть до мене!» (бо я навіть не виходила з машини), я побачила, як вони підходять до «Кобри» и починають брататися! Я так перелякалася! З переляку почала телефонувати на гарячу лінію Служби безпеки. Бо вже не знала, що ще мені робити. Я викликала міліцію, а вона цілується з «Коброю» - що мені робити?!        

Ми розбиралися і писали пояснення до 11-ї години вечора. На відео чітко видно: вісім екіпажів правоохоронних органів, 20 міліціонерів - на мене одну! З 17:30 до 23:00 спецпідрозділ «Кобра», який відпрацьовував дніпропетровські теракти, п'ять годин поспіль розбирався з Наталкою Розинською.      

-  Співробітник «Кобри» на відео сказав, що ти наїхала на їхнього працівника...    

-  Так, вони мені це інкримінують. Але якби це було правдою, то, мабуть, був би складений відповідний протокол про це. У мене вирваний знизу бампер і поцарапане крило - низька машина, і я колись наїхала на бордюр. Так от, мені зараз інкримінують, нібито я наїхала і збила даїшника. 7-го числа по «1+1» сказали, що це від того, що я протаранила «Фольксваген». До речі, зараз покажу підпис його власника...    

-   Тут написано: «Претензій не маю. Осадчій Р.»    

-   Що цікаво, 7-го числа показують на всю країну, що Розинська протаранила «Фольксваген» і поїхала. Тільки 4-го в програмі «ТСН. Особливе» видно, що в мене вже пошкоджене те крило й бампер. Осадчого я зачепила задньою частиною машини, але зробила отаку маленьку царапульку. Думаю, на мій бампер ще багато почеплять епізодів. Я власнику «Фольксвагена» вже все відшкодувала, він претензій не має. Більше того, Осадчій «1+1» про це не повідомляв. Більше того, якщо ви зайдете на сайт «Плюсів» на цю новину, вона вже заблокована. Він особисто про це попросив у них.    

Наразі у мене на руках один-єдиний протокол, тобто ніяких чотирьох, як про це повідомлялося, не існує. А в цьому інспектор пише, нібито я відмовилася пройти експертизу на стан алкогольного сп'яніння. Я пишу тут у своїх зауваженнях, що навпаки не відмовляюся, а наполягаю на освідуванні, прошу працівників міліції супроводити мене в травмпункт. Голосіївський райвідділ видав мені направлення.    

Я написала на чотири листи заяву, яка зараз знаходиться в прокуратурі. А Поліщук сказав, що я не зверталася із заявою! (Речник міліції Володимир Поліщук. - «Дуся».) А я звернулася прямо там, на місті події.    

Тілесні ушкодження зафіксовано, і все це зараз передано до прокуратури. Легкі, не звєрскіє - тому що їм так і не вдалося видерти мене з машини. Цікаво, а як я отримала ці ушкодження, якщо на тому змонтованому відео видно, що я навіть не виходила з машини? Вони пояснюють, що я сама себе поцарапала.    

Далі. В мене була підозра на струс головного мозку. Я поїхала на Троєщину, офіційний травмпункт, один-єдиний, де вночі працює невропатолог. Мені зробили знімки, які також передані в прокуратуру. Там таки ж я здала експертизу на кров. Ось довідка. Читаємо: «Етиловий спирт не виявлено». Це говорить про те, що я пройшла освідування. А пан Поліщук уже розказав на всю країну, що Розинська від освідування відмовилася.      

-  Ти не думаєш, що цей прикрий інцидент може коштувати тобі роботи на телебаченні?

-   Бенкендорф викликав мене на розмову. В присутності мого адвоката і журналістів з ТВі він повідомив, що буде проводити - підкреслюю - внутрішнє службове розслідування. Як Національна телекомпанія в межах своїх повноважень може розслідувати мій інцидент із «Коброю», якщо для цього є прокуратура, правоохоронні органи? Напевно, пан Бенкендорф заплутався в термінології.    

По-друге. Він заявив, що відстороняє мене від ефіру. Але при цьому сказав, щоб я приходила на роботу і продовжувала готовити сюжети щодо підготовки Євро-2012. Я хочу сказати, що моя основна робота і посада - ведуча програми. А те, що я в якості журналіста робила сюжети, то на це була моя добровільна згода. Власне, я написала пану Бенкендорфу, що більше не хочу висвітлювати тему підготовки до Євро, оскільки це було додаткове і добровільне навантаження. Бо основна моя робота відповідно до штатного розкладу - це ведення програм.    

Наразі я взяла відпустку. Не для того, щоб уникнути звільнення - я дуже хочу судитися з паном Бенкендорфом, для мене це буде дуже цікаво. Чому? Для мене це прекрасна юридична практика. Тим більше, що страшно буває тільки першого разу. А в 2005 році мене вже відстороняли від ефіру. Тоді Андрій Шевченко не пояснив, з яких причин він це зробив. Вказав, що я там нібито з Кучмою працювала. Я сказала: «Андрюша, побійся Бога, я Кучму в очі не бачила!»      

-  Незнание не освобождает от ответственности...

-  Тоді я виграла свою справу в суді, і було поновлено всі мої трудові права. Рівно через сім років ситуація повторюється - з паном Бенкендорфом. Ну, будемо розбиратися. Нехай пан Бенкендорф пояснить, чому він відсторонив мене на основі змонтованого ролика, і який викладено в «Ютубі» незаконно...    

Я взяла відпустку, тому що на збори документів потрібно багато часу, і щоб ніхто не міг мене звільнити нібито за прогули.    

До речі, з тих пір, як я познайомилася з Миколою Мельниченком, поступово почала перетворюватися на якусь рецидивістку. До цього я була нормальна людина, мене поважали... Дуже смішно, що в 2005 році пан Шевченко відсторонив мене від ефіру через Кучму, а в 2012-му пан Бенкендорф - за те, що я люблю майора Мельниченка!  

Взагалі мені дуже шкода Бенкендорфа. Сам по собі він людина непогана. Особисто як до нього в мене претензій немає. До речі, журналістам ТВі він потім начав пояснювати, чому за мене вибачався. Тому, що він до всіх працівників каналу ставиться, як рідний батько до дітей. І він вибачався за мене, як рідний батько за свою дочку. А я йому кажу: «Папа! А на мене наставляли пістолет! І мене били! Чому ти мене не захищаєш?»    

І ще мені шкода Бенкендорфа, тому що посада директора Національної телекомпаніі «розстрільна». На цій посаді не перебувають більше двох років... Тому, рано чи пізно, звільнять і його.    

У свої тридцять років в кар'єрі на телебаченні зробила все, що можна. Я вела й окремі програми, і новини, і ток-шоу - що зазвичай є верхівкою кар'єри. Я отримала всі нагороди: «Золоте перо», особиста відзнака за мужність (за те, що я в 2008 році з МЧС-никами об'їхала затоплені регіони України), «Честь професії», «Срібна георгіївська стрічка».    

Зараз я хочу займатися правозахисною діяльністю, бути юристом, адвокатом. Тому, в принципі, можу легко розпрощатися з телеканалом. Я звільнюся добровільно, але тоді, коли я цього захочу, а не тоді, коли мене будуть примушувати.    

Останнім часом моє перебування в ефірі поступово скорочувалося, а у зв'язку з інцидентом із «Коброю» з'явилась нагода мене взагалі звільнити. Я не виключаю, що могли дзвонити і говорити: «Ти заспокой свою Розинську!» Тобто мені шкода Бенкендорфа. Тим більше, в Національній компанії подейкують, що він сам уже тримається на волосині. І уявляєте собі, в цій ситуації такий конфлікт у його підлеглої із владою?..    

Я вам розкажу схеми звільнення директорів Національної телекомпанії. Зазвичай була така практика: відкривалися кримінальні справи (вони не афішувалися), викликався гендиректор, і йому кажуть, «Або дамо хід справі, або звільняйся!» Я не бачила жодного випадку, коли б гендиректор не звільнявся за власним бажанням - а я пережила їх п'ятьох! Тому мені його шкода.

Незважаючи ні на що, Бенкендорфа я вважаю симпатичним, розумним, цікавим, інтелігентним й освіченим. Тому прошу йому передати, якщо він потрапить у якусь халепу - або його поб'ють працівники міліції, або проти нього порушать кримінальну справу чи ще щось, я буду його захищати!      

Дуся    

Тест: Людмила Троицкая

Фото: Павел Довгань,lichnosti.net

 

 

 

Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
ДУСЯ
Недавно в оккупированном Донецке  запустилось  новое онлайн-СМИ «Афиша Новороссии». Как нетрудно догадаться из названия, формат скопировали у российской  «Афиши». Довольно познавательное издание - один  обзор «9 стартапов ДНР&raqu
25 Вер 2015 16:39
1 530
ДУСЯ
На днях "Радио Свобода" выпустило замечательное интервью с телеведущей Светланой Курицыной, более известной как Света из Иванова - активисткой прокремлевского движения "Наши", которую случайнопрославил корреспондент "Московск
22 Вер 2015 10:03
1 655
ДУСЯ
Расскажите, пожалуйста, о предстоящем ребрендинге журнала: что изменится в журнале и почему вы приняли решение менять что-либо вообще? - Во-первых, это связано это с тем, что мы отказались от лицензионного соглашения с русским «Репортером» и должны
04 Вер 2015 18:07
7 556
ДУСЯ
Дворец «Украина» – одна из крупнейших концертных площадок страны. Как и все площадки за последние почти два года, она тоже оказалась втянутой в политические скандалы: на должность директора предприятия год назад назначили кума Порошенко; затем на кон
02 Вер 2015 11:35
7 723
ДУСЯ
Первого сентября на телеканале «1+1» стартует новый сезон утреннего шоу «Сніданок з 1+1». Отличный повод, чтобы пообщаться с создателями проекта и расспросить о наболевшем. Как полюбить зрителя, чем привлечь мужскую аудиторию, какие неудачи переживал
28 Серп 2015 10:42
9 012
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду