Шеф-редактор шоу «Міняю жінку» о конфликтах и трудностях обмена женами

Шеф-редактор шоу «Міняю жінку» о конфликтах и трудностях обмена женами

На презентации нового сезона группы каналов «1+1» вашей Мусе встретился шеф-редактор популярного реалити-шоу «Міняю жінку» Анатолий Ерема. Пользуясь случаем, я заняла пустовавшее место продюсера проекта Оксаны Кучеровой и расспросила Анатолия о то
Шеф-редактор шоу «Міняю жінку» о конфликтах и трудностях обмена женами
Шеф-редактор шоу «Міняю жінку» о конфликтах и трудностях обмена женами
22 Серп 2012
0
10963

На презентации нового сезона группы каналов «1+1» вашей Мусе встретился шеф-редактор популярного реалити-шоу «Міняю жінку» Анатолий Ерема. Пользуясь случаем, я заняла пустовавшее место продюсера проекта Оксаны Кучеровой и расспросила Анатолия о том, что будет новенького в шестом сезоне.

Ерема оказался приятным собеседником и с удовольствием рассказал о трудностях работы, созидательной роли конфликтов на проекте и о том, что держит зрителей реалити у экранов телевизоров.

- Анатолію, у вас за плечима вже п'ять сезонів «Міняю жінку». З таким досвідом, напевне, було легше знімати шостий?  

- Ви знаєте, з кожним сезоном стає все важче і важче. Якщо стає важче, то це означає, що треба більше зусиль докладати, щоб утримати цей проект на плаву. Але якщо ми знімаємо шостий сезон, то це свідчить про те, що це сильний формат - українська аудиторія в ньому зацікавлена. І я хотів би наголосити на тому, що воно було одним із перших реаліті-шоу. І після нього було багато інших, які витримали один-два, а дехто і три сезони. Наша програма цікава тим, що ти ніколи не знаєш, якою буде реакція людей на ті чи інші обставини. Це завжди цікаво приміряти навіть на себе - як би я вчинив у цих ситуаціях, і як вчиняють наші герої. Я думаю, це основна річ, яка тримає біля екранів наших глядачів.  

- А в чому складність роботи над новим сезоном?  

- Складність у тому, що хочеться якоїсь різноманітності. Тому що основні типи конфліктів уже ми пройшли і показали. Скажімо, багаті - бідні, гламур - не гламур чи закордонні пари з українськими. В принципі, ми вже нічого не можемо винайти, і тепер проект потрібно утримувати за рахунок цікавих персонажів. І це означає серйозний виклик для кастингу: знайти цікавих героїв і поміняти їх місцями. Тому я думаю, що на даному етапі проект тримається за рахунок того, що, навіть якщо герої потрапляють у подібні ситуації, які були в попередніх програмах, вони діють інакше. І ми розраховуємо на таких героїв, бо пам'ятаємо всі ситуації, які були в інших програмах, і прогнозуємо їх.  

Річ у тім, що у нас не сценарне шоу, а реаліті-шоу, яке справді реаліті. Я згадував інші проекти, які, можливо, завалилися тому, що вони хоча й проголошували себе «реаліті», а намагалися діяти за сценарієм. У нас максимум, що може бути, це сценарний план. Але ми готові відступити він нього будь-якої миті, якщо ситуація змінюється в непрогнозованому руслі і дає нам кращий матеріал, ніж той, що ми прогнозували. Тому сценарний план для нас не аксіома, а лише моделювання ситуації.  

- Складно знайти дуже протилежні родини чи якихось скандальних персонажів?  

- Нам не цікавий скандал заради скандалу. Тому що, якщо скандал, це має бути абсолютна протилежність поглядів. Я наведу приклад: у нас були родини з Чернівців і міста Свердловська Луганської області. Там був просто світоглядний розрив, і люди абсолютно інакше дивилися на світ, якісь побутові речі. Скандали були на кожному кроці. Але коли за скандалами люди проговорюють, чому вони скандалять і не можуть знайти спільної точки зору - це наш матеріал. Ми повинні побачити і пояснити, що стоїть за цим скандалом. І що це не просто вибух емоцій, а має під собою вагоме підґрунтя.  

- В перших сезонах ви більше спиралися на драматургічний матеріал, який виникав на межі багатства і бідності родин. А цікаво було зробити програму, коли обидві родини були незаможними?  

- Бідні з бідними теж можуть бути дуже різними. Є бідні, які усвідомлюють свою бідність і не бачать виходу, а є такі, що намагаються змінити своє життя. Можна жити в однакових умовах, але ставитися до цих умов по-різному. І це теж наш матеріал.  

- Наскільки я пам'ятаю, свого часу в однієї вчительки з Дрогобича були проблеми після зйомок у програмі. Чим у результаті закінчилася та скандальна історія?  

- Там була дуже неприємна ситуація з тією жінкою, яку звільнили. Ми підтримували нашу героїню і були готові підтримувати її надалі. Але вона, можливо, під впливом своїх емоцій, вирішила не боротися за своє добре ім'я. Хоча в неї була медіапідтримка, ми робили і показували в сюжетах новини. Навіть звернули увагу львівського губернатора, який дав розпорядження вирішити цю проблему. Але, щоб її вирішувати, окрім цієї підтримки, потрібне ще й бажання людини, якого тоді не було. Наша героїня Галина Ілик вирішила скористатися цим шансом, для того, щоби щось змінити в своєму житті. Наскільки мені відомо, не змінила вона кардинально своє життя, і ми навіть після тієї ситуації підтримували з нею контакт і переконували, що варто боротися за своє добре ім'я. Але ми не можемо примушувати людину до цього, як і не примушуємо під час зйомок людей робити те, що їм не властиво.  

- Після таких історій охочих брати участь із кожним сезоном більшає, чи навпаки, меншає?  

- Охочих не стає менше, а навпаки більше, тому що проект відомий, і вся Україна його знає. Можливо, з закордоном, як завжди, важко.  

- Багато хто відмовляється після кастингів від участі у проекті?

- У нас кастинг приходить до героїв, тому що ми повинні бачити людей у тих умовах, в яких вони живуть. Тому наша кастинг-команда постійно в роз'їздах по всій Україні. Звісно, є такі випадки, коли люди відмовляються після того, як ми їм розповідаємо, що означає участь у зйомках. Тому що одне бажання, коли ти не розумієш, що тебе чекає, і зовсім інше - з розумінням того, що треба 24 години бути під прицілами телекамер. Не всі до цього готові, і ми з розумінням до цього ставимося.  

- Підтримуєте зв'язок із тими родинами, які брали участь у зйомках?  

- Наші редактори - це ті люди, які живуть у цих сім'ях, переживають разом з мамами і стають із ними близькими друзями. І чим довше працює редактор, тим більше у них таких друзів, які навіть у складних життєвих ситуаціях їм телефонують. Можу сказати, що більше половини героїв підтримують контакт із нашими редакторами.  

- Ви будете робити окремий проект, щоби показати, як змінилося за тривалий час життя цих родин?  

- Ми намагалися робити так званий making-off про цей проект у першому сезоні, і рейтинги були не дуже високі. Людям все ж таки цікавіше оригінальний матеріал. І ми вирішили від цього відмовитися, тому що такий проект дуже складний, і ми не маємо таких ресурсів, щоби зробити його якісним.

 - Чим українська версія «Міняю жінку» відрізняється від оригінального формату шоу?  

- Я би сказав, що ми зробили своє шоу більш соціальним. І, як уже говорив, що конфлікт не може бути заради конфлікту, а за ним повинно щось стояти. Це, так би мовити, наше ноу-хау. І, коли власники формату передивилися програми, вони визнали, що українська адаптація є однією з найкращих.  

- Сума грошової винагороди для учасників змінилася?  

- На сьогоднішній день ми платимо нашим героям 8 000 гривень на родину за тиждень зйомок. Ми це називаємо помірною компенсацією за певні незручності. Тому що інколи жінкам потрібно взяти відпустку на роботі, щоби брати участь у зйомках. Чоловікам теж потрібно якось «між крапельками» встигнути і на роботу, і більше уваги приділити новій жінці. Зрештою, є деякі незручності, бо це, певною мірою, робота для людей.  

- В одному з інтерв'ю ви казали, що 30% учасників під час зйомок тягне «наліво».  

- Ну, це такі досить приблизні речі. Це, так би мовити, мають намір, а якщо ви візьмете реалізацію цього наміру, то це буде нуль відсотків. Тому що ми пильнуємо, як би такого не сталося, а мати намір ще не означає щось зробити. Наміри йдуть у кадр, і ми це показуємо.  

- Зйомки шостого сезону тривають чи все вже готове для осіннього старту?  

- Ми все літо знімали програми для шостого сезону і зараз знімаємо. У нас виходить по два сезони на рік, і цей триватиме до Нового року.  

- Що чекає на глядачів у наступному сезоні «Міняю жінку»?  

- Будуть нові герої і нові погляди на життя. А загалом буде все: закордонні обміни, зіркові обміни і, звичайно, обмін дружинами у звичайних родинах. Окремої тематичної спрямованості не буде.  

Целую. Ваша Муся Катасонова

Фото: Павел Довгань

 

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
ДУСЯ
Недавно в оккупированном Донецке  запустилось  новое онлайн-СМИ «Афиша Новороссии». Как нетрудно догадаться из названия, формат скопировали у российской  «Афиши». Довольно познавательное издание - один  обзор «9 стартапов ДНР&raqu
25 Вер 2015 16:39
1 525
ДУСЯ
На днях "Радио Свобода" выпустило замечательное интервью с телеведущей Светланой Курицыной, более известной как Света из Иванова - активисткой прокремлевского движения "Наши", которую случайнопрославил корреспондент "Московск
22 Вер 2015 10:03
1 650
ДУСЯ
Расскажите, пожалуйста, о предстоящем ребрендинге журнала: что изменится в журнале и почему вы приняли решение менять что-либо вообще? - Во-первых, это связано это с тем, что мы отказались от лицензионного соглашения с русским «Репортером» и должны
04 Вер 2015 18:07
7 549
ДУСЯ
Дворец «Украина» – одна из крупнейших концертных площадок страны. Как и все площадки за последние почти два года, она тоже оказалась втянутой в политические скандалы: на должность директора предприятия год назад назначили кума Порошенко; затем на кон
02 Вер 2015 11:35
7 716
ДУСЯ
Первого сентября на телеканале «1+1» стартует новый сезон утреннего шоу «Сніданок з 1+1». Отличный повод, чтобы пообщаться с создателями проекта и расспросить о наболевшем. Как полюбить зрителя, чем привлечь мужскую аудиторию, какие неудачи переживал
28 Серп 2015 10:42
9 005
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду