Игорь Кондратюк: «Про Юлю Плаксіну кажуть, що вона фальшива...» (ФОТО)

Игорь Кондратюк: «Про Юлю Плаксіну кажуть, що вона фальшива...» (ФОТО)

Вокруг последнего эфира «Х-фактора-3» поднялось столько шумихи, что даже страшно в очередной раз поднимать эту тему. Однако, начитавшись ваших комментариев, я поняла, что и оставлять её без тени света как-то негоже. Именно поэтому выловила Игоря
Игорь Кондратюк: «Про Юлю Плаксіну кажуть, що вона фальшива...»  (ФОТО)
Игорь Кондратюк: «Про Юлю Плаксіну кажуть, що вона фальшива...»  (ФОТО)
8 Груд 2012
0
24577

Вокруг последнего эфира «Х-фактора - 3» столько шумихи, что даже страшно в очередной раз поднимать эту тему. Однако, начитавшись ваших комментариев, я поняла, что и оставлять её без тени света как-то негоже. Именно поэтому выловила Игоря Кондратюка и выяснила, почему же он считает Аиду Николайчук и Женю Литвинковича достойными победы, и за что невзлюбил Юлию Плаксину.

- Вашу категорію називали ледь не «недоторканною». Як вважаєте, чи не зурочили таким чином?

- Насправді, категорія «25+» цього року дуже сильна: вони всі різні, цікаві, тримаються на тому, що чесно й класно працюють і мають свою аудиторію. Будь-який коментар Ірини Дубцової, Сергія Сосєдова чи Сєрьоги не має жодного значення, якщо виступ сподобається глядачам. До прикладу, на другому ефірі судді «розносили» Аїду, а мені прийшла есемеска від родичів: «Ніколайчук дуже класно заспівала». Очевидно, що в усіх свої смаки.

- Думаєте, до вашої підопічної судді ставляться несправедливо?

- Тут річ у тім, що у нас у всіх смаки й відчуття цілком різні. Якщо Іра Дубцова каже, що їй не подобається Аїда, вона не бреше. Якщо знати, як співає Дубцова, то треба визнати, що спів Аїди реально «не її». Ірі більше до душі драйвові виконавиці. Але ж, з іншого боку, є відома на увесь світ Celine Dion, і вона абсолютно не «запальничка». Проте від неї ніхто й не вимагає шаленого драйву, а вона збирає аншлагові концерти. На кожного є свій споживач. Наша категорія може задовольнити будь-який смак: хочете бачити артиста-вокаліста - ось вам, будь-ласка, Літвінкович, вишукану тендітну співачку - прошу, Аїда.

- Аїді багато хто дорікає тим, що вона занадто холодна, рафінована, «прилизана»... Ви намагатиметесь зруйнувати цей стереотип чи даватимете їй «перевірені» пісні?

- Розумієте, ну от Плаксіна не вміє співати ліричних пісень. Що б там мені не казали. Ну, не вміє навіть близько. У неї проблеми з розумінням українських і російських пісень. Вона співає або джаз, або рок, або якісь драйвові поп-композиції - це її. А Аїда на її фоні виглядає набагато стриманішою і кращою, якщо йдеться про ліричне виконання. Ніколи Плаксіна так не проспіває «Колыбельную», романси... Це два різних типажі, дві різних співачки. Мені хочеться чути і таку, і таку. Я взагалі не розумію закидів типу «холодна». Вибачте, але ж це чи не єдиний «козир» проти Аїди. А про Юлю кажуть, що вона фальшива й занадто вульгарна.

- А ви так вважаєте?

- Юля працює в караоке-клубі не перший рік, це дається взнаки. Але ж до Плаксіної немає жодних претензій - просто в ній це присутнє, от і все. А Аїда настільки довго йшла до того, що вона зараз має... Може, колись у неї й був драйв, але життя її змусило бути стриманішою. Дуже показовою є ситуація, коли я відібрав Аїду до числа фіналістів: мені-то здається, що відбулася подія, а я бачу, що вона просто не вірить. У неї стільки всього було в житті, що змусило стати «залізнішою». Те ж саме, до речі, є й у Celine Dion.

Як на мене, за Аїду є більше підстав переживати як за людину, підтримувати, ніж Юлю Плаксіну.

- Одним із найсуперечливіших учасників «Х-фактора - 3» є Євген Літвінкович. До основних його «проблем» відносять те, що він білорус. Як ви думаєте, чому іноземець має перемогти на українському шоу?

- Скажу таку річ: я, як відомо, великий футбольний уболівальник. Так от, немає жодної країни світу, де б любили до безтями легіонерів. До прикладу, грає «Шахтар», у цій команді дуже багато бразильців. Клянусь вам: із більшим задоволенням місцеві вболівальники сприймали би гру, якби там було на два українці більше. І це абсолютно притаманна, нормальна річ. За «своїх» апріорі більше вболівають. Тож я про таку «проблему» Євгена знав. Я, до речі, в цьому сенсі патріот, і краще б привів до перемоги знову ж таки «своїх», але ж я, з іншого боку, не сліпий безумець: я ж бачу, що він реальний артист, на якого треба рівнятись, він унікальний. І тут уже нічого не має значення, окрім таланту.

- До речі, приклад мого колеги Сєрьоги є дивним з погляду прагнень сучасних виконавців: усі тягнуться в Москву, у мегаполіс, де зажди є гроші, тусовка... А Сєрьога  вже дуже довго живе в Києві, його люблять і приймають, хоч він і білорус. Якщо Женя Літвінкович почне, завдяки нам і «Х-фактору», жити десь в Україні, і почне бути «нашим» – що тут поганого? Нічого поганого немає.

Я, щиро кажучи, більше вірю в те, що йому цікавіше працювати в Києві, ніж, припустімо, Юлі Плаксіній, яка також за паспортом не українка, у неї зараз інше громадянство. І мені трошки по барабану це, бо Юля все одно є окрасою шоу. То ж до чого тут національність? Хай хоч усі білорусами будуть, аби такі талановиті, як Женя, Аїда чи Юля.

Вот такие пироги с национальной окраской, дорогие мои. Не знаю, какую дорогу перешла и на какой хвост наступила Юля Плаксина, но обсуждать её «минусы» и «плюсы» Игорь Кондратюк начал ещё до того, как я успела что-то спросить о самой девушке.

В любом случае, становится ясно, кого тренер категории «25+» видит главным конкурентом для своих подопечных. А насчёт национальности: ну если талантливый, то пусть хоть китаец, не?

Ваша толерантная Муся

Текст: Анастасия Билякова-Бельская
Фото: Андрей Перов

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
ДУСЯ
Недавно в оккупированном Донецке  запустилось  новое онлайн-СМИ «Афиша Новороссии». Как нетрудно догадаться из названия, формат скопировали у российской  «Афиши». Довольно познавательное издание - один  обзор «9 стартапов ДНР&raqu
25 Вер 2015 16:39
1 528
ДУСЯ
На днях "Радио Свобода" выпустило замечательное интервью с телеведущей Светланой Курицыной, более известной как Света из Иванова - активисткой прокремлевского движения "Наши", которую случайнопрославил корреспондент "Московск
22 Вер 2015 10:03
1 653
ДУСЯ
Расскажите, пожалуйста, о предстоящем ребрендинге журнала: что изменится в журнале и почему вы приняли решение менять что-либо вообще? - Во-первых, это связано это с тем, что мы отказались от лицензионного соглашения с русским «Репортером» и должны
04 Вер 2015 18:07
7 554
ДУСЯ
Дворец «Украина» – одна из крупнейших концертных площадок страны. Как и все площадки за последние почти два года, она тоже оказалась втянутой в политические скандалы: на должность директора предприятия год назад назначили кума Порошенко; затем на кон
02 Вер 2015 11:35
7 721
ДУСЯ
Первого сентября на телеканале «1+1» стартует новый сезон утреннего шоу «Сніданок з 1+1». Отличный повод, чтобы пообщаться с создателями проекта и расспросить о наболевшем. Как полюбить зрителя, чем привлечь мужскую аудиторию, какие неудачи переживал
28 Серп 2015 10:42
9 010
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду