Руслана Лыжичко рассказала, почему не хочет смотреть «Голос країни - 3»

Руслана Лыжичко рассказала, почему не хочет смотреть «Голос країни - 3»

- Чи стежити ви за третім сезоном «Голосу країни»?- Рівно на біл-бордах. Я побачила рекламу, сказала: «Крута фотосесія, молодці!» і все.   - Тобто вам уже не цікаво, що там відбувається без вас? - По-перше, Костя Меладзе пішов. Без нього важко
Руслана Лыжичко рассказала, почему не хочет смотреть «Голос країни - 3»
Руслана Лыжичко рассказала, почему не хочет смотреть «Голос країни - 3»
7 Квіт 2013
0
10400

Уже сегодня вечером мы с Дусей усядемся возле телевизора, чтобы в очередной раз убедиться в том, что у нас самая поющая нация. Чуство гордости нас будет переполнять еще долго, ведь «Голос країни - 3» отбежал недалеко от старта. Но мы уже даже инфографику сделали, чтобы вы вместе с нами следили за составом команд нынешних тренеров.

На днях я встретилась с экс-хозяйкой одного из красных кресел проекта Русланой Лыжичко, и она рассказала мне всё, что думает о новом сезоне и об этом проекте вообще.    

Чи стежите ви за третім сезоном «Голосу країни»?

- Рівно на білбордах. Я побачила рекламу, сказала: «Крута фотосесія, молодці!» і все.  

Тобто вам уже байдуже, що там відбувається без вас?

- По-перше, Костя Меладзе пішов. Без нього важко уявити «Голос». Взагалі ця історія, що з ним відбулася, дуже болісна для мене, бо він надзвичайно близька мені людина. Я намагалася йому подзвонити, підтримати максимально, але у нього відключені всі телефони. Він себе зараз уже, напевно, поховав. Отже, Костя пішов, і без нього цей проект не дуже цікавий. Хоча там гарне журі.  

Невже не цікаво, як на вашому місці поводиться, до прикладу, Вакарчук?

- Я не дивилася, але мені справді цікаво побачити, як там Вакарчук «умнічає».  

Так чому не дивитеся?

- Усі талант-шоу викликають у мене своєрідну іронію. Я брала участь у багатьох проектах. Приходжу туди як реальна активістка з неймовірним прагненням щось зробити, а в каналів є абсолютно свій підхід. Вони усе будують по-своєму. Тому як музиканту мені було важко себе реалізувати.  

Що саме вам забороняли робити на «Голосі»?

- Ми не могли дібрати репертуар. Ми не завжди впливали на артистів, які залишалися. Голос був за мною, але вони настільки чітко й логічно вибудовували свій сценарій, що в результаті все виходило так, як вони задумали. Свобода там є. Але ти сам відчуваєш, що вона тобі ні до чого, адже все рівно все відбудеться по-їхньому.  

З ким із учасників ви досі спілкуєтеся?

- По сьогоднішній день ми листуємося з Женькою Червоножко, Васею Логаєм. З Ештаром Раді спілкуємося по скайпу, з Тонею Матвієнко взагалі зідзвонюємося. Ми зі всіма лишилися на контакті. Дівчатка мені часто телефонують, пишуть. Ви уявіть, у людей був запал, а потім такий облом. Ну таке...  

А що вам особисто дав «Голос країни», крім знайомства з хорошими людьми? У професіональному плані ви чогось там навчилися?

- Ні. Там було забагато акценту на телевізійне шоу. Я би бажала і третьому, і всім іншим сезонам більше акценту на голос. Не варто забувати, що люди живі. Так, вони будуть дивитися на картинку, але рано чи пізно захочуть суть. Вони захочуть вокал. На проекті є багато голосів, але ці голоси, як кошенятка. Їх кидають у воду, і все, барахтайся. Я намагалася втрутитися і допомогти учасникам правильно використати свій час на проекті, дати їм хоч якусь наводку. Але вони й самі гальмують і не розуміють. Навколо них бігають камери, й у них виникає відчуття того, що вони зірки. Я їм не один раз говорила: «Зараз камера вимкнеться, і ти закінчишся як зірка».   

Ви дуже переймалися, що не можете донести до продюсерів і учасників свою думку?

- З усіх сторін різні погляди, різні підходи, а ти стоїш посередині, розумієш усе, бачиш наперед і не можеш докричатися. У самого «Голосу країни», як на мене, не стоїть завдання виводити дійсно голос країни. Таких критеріїв на цьому проекті немає, інакше Тоня Матвієнко однозначно би перемогла. Усіма правдами й неправдами.

По сьогодні я вважаю, що це найбільший скандал «Голосу країни», що Тоня не стала першою. Не тому, що це моя історія, і я її тренер. Ну просто як можна було «провтикати» такий голос?! А який вокал ми тоді шукаємо? Глотку? Ми не перекричимо чорних ніколи. Техніку? Ми ніколи не переспіваємо Арету Франклін і Бейонсе. Кого шукаємо? Ми мусимо шукати ментально український голос. Щоб він створив правильний стереотип. Мовляв, оце Україна, і більше так не співає ніхто: ні Росія, ні Німеччина, ні Балкани - ніхто. Вони цього не роблять.

Вони хочуть добирати репертуар, який подібний на Росію. А якщо беруться англомовні хіти для проекту, то вони мають бути на рівні "Боні Ем". Тобто прості й доступні. Який там Майкл Джексон, ви що, збожеволіли? А вокальний матеріал можна ж чудово показати на закордонному репертуарі або на народній музиці в класних обробках. Але за це ніхто не хоче братися. Це недолік нашого шоу-бізнесу.

Вот так вот, друзья. Если вы помните, недавно мне нечто похожее рассказывал Олег Скрипка. Жаль, конечно, что талантливой вокалистке Руслане не удалось развернуться на «Голосі». А вот Скрипка обещал искать компромисс. Уверена, найдет.  

 

 

Муся

Фото: Максим Полищук

 

 

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
ДУСЯ
Недавно в оккупированном Донецке  запустилось  новое онлайн-СМИ «Афиша Новороссии». Как нетрудно догадаться из названия, формат скопировали у российской  «Афиши». Довольно познавательное издание - один  обзор «9 стартапов ДНР&raqu
25 Вер 2015 16:39
1 535
ДУСЯ
На днях "Радио Свобода" выпустило замечательное интервью с телеведущей Светланой Курицыной, более известной как Света из Иванова - активисткой прокремлевского движения "Наши", которую случайнопрославил корреспондент "Московск
22 Вер 2015 10:03
1 660
ДУСЯ
Расскажите, пожалуйста, о предстоящем ребрендинге журнала: что изменится в журнале и почему вы приняли решение менять что-либо вообще? - Во-первых, это связано это с тем, что мы отказались от лицензионного соглашения с русским «Репортером» и должны
04 Вер 2015 18:07
7 558
ДУСЯ
Дворец «Украина» – одна из крупнейших концертных площадок страны. Как и все площадки за последние почти два года, она тоже оказалась втянутой в политические скандалы: на должность директора предприятия год назад назначили кума Порошенко; затем на кон
02 Вер 2015 11:35
7 736
ДУСЯ
Первого сентября на телеканале «1+1» стартует новый сезон утреннего шоу «Сніданок з 1+1». Отличный повод, чтобы пообщаться с создателями проекта и расспросить о наболевшем. Как полюбить зрителя, чем привлечь мужскую аудиторию, какие неудачи переживал
28 Серп 2015 10:42
9 015
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду