Порно з гуманітарним присмаком. Як Джозефін Джексон прийшла до успіху в кіноіндустрії для дорослих

Порно з гуманітарним присмаком. Як Джозефін Джексон прийшла до успіху в кіноіндустрії для дорослих

Колись наші кінематографісти любили піарити свої стрічки фразою «перший український». Типу «перший український фільм жаху», «перша українська комедія», «перший український фільм з високим актором».
Порно з гуманітарним присмаком. Як Джозефін Джексон прийшла до успіху в кіноіндустрії для дорослих
Порно з гуманітарним присмаком. Як Джозефін Джексон прийшла до успіху в кіноіндустрії для дорослих
30 Бер 2024
0
3803

Напевне, настав час згадати цю славну традицію і написати перший український огляд порнофільмів. Тим паче, привід у нас із вами чудовий — срач навколо фотосесії військових з акторкою Джозефін Джексон, вона ж Юлія Сенюк із Золочева. Не буду глибоко в нього знову занурюватися, лише скажу, що думки, як завжди, розділилися: між ненависниками розпусти, любителями розпусти, борцями за права людей (адже в порноіндустрії їх порушують) і тими, які вважають, що це був дуже класний спосіб допомогти хлопцям із травмами. 

Я ж собі подумала про своє — а як узагалі досягають успіхів у порноіндустрії? Ну, погодьтеся, там не так щоб шедеври знімали. А як оцінювати акторський талант — узагалі незрозуміло. Хоча в цій сфері існує ціла купа премій із довжелезним списком номінацій. Ну от, приміром,  AVN Awards, яку називають «порнооскаром». Так, звичка все на світі порівнювати з премією американських кіноакадеміків не зникне ніколи. 

Так от, у цьому «порнооскарі» є номінація, даруйте на слові, Best Oral Sex Scene. Це як потрібно зіграти, щоб отримати визнання? А ще нагороджують за найкращий макіяж, саундтрек, спецефекти (про них іще поговоримо) і ролі другого плану. Чому Роберт Дауні-молодший отримав цьогоріч за це нагороди, я здатна зрозуміти. А ось, наприклад, Чарльз Дера — не знаю, не знаю. Ось він, до речі.

Зате я знаю, чому його багато разів визнавали найкращим виконавцем першого плану! А у 2022-му він увійшов до Зали слави AVN. Дера раніше часто грав у комедіях (хоча словом comedy в порно називається частина з розмовами), але тут ідеться про справжню комедію. Він зображав таких собі брутальних рейнджерів з вусами, які часто люблять усіх карати. Багатьом це подобається. Хоча, треба сказати, такий вид порно серед прогресивної спільноти любителів жанру вважається принизливим для жінок і з ним намагаються боротися. Тому у 2018-му він отримує премію XBIZ Award for Best Actor за роль у стрічці «Вдвічі молодша: підліткова трагедія», і в ній карають уже самого героя, нашого з вами Чарльза. 

А ще у 2016 році він зіграв Дональда Трампа в порнокомедії від студії Brazzers «ZZ Erection». Точніше, Дональда Трампфа.

Сюжет звучить як початок анекдоту: в кабінеті збираються Трампф, Гілларі Клейтон і подружжя Онамів. Далі відбувається самі розумієте що.

Назва стрічки нині в нас зараз асоціюється з росіянами, але знято було до того, як  ця буква стала означати по-справжньому непристойні речі. Схожих порнофільмів, які пародіюють політиків, американці знімають доволі багато, і це цілком звична штука. 

У більш якісних стрічках від відомих студій рівень зйомки та акторської гри дещо вищий — вона вже не відверто аматорська, проте я все ж не наважуся написати, що бачила бодай когось, хто справді демонстрував якісь лицедійські таланти. Отже, що тоді оцінюють? Учасники індустрії нерідко це пояснюють і зазвичай сходяться на одному й тому ж. 

Ось, приміром, що розповідає один із найвідоміших агентів Дерек Хей в інтерв’ю виданню Independent. Він не приховує, що глядачі, звісно, насолоджуються самим процесом, і здебільшого актори як особистості їх не цікавлять. Як і їхні акторські здібності. Оцінюють передусім зовнішність, популярним можна стати через типаж та амплуа. Раніше був ще й віковий маркер, бо знімали молодих акторок. Проте в якийсь момент трендовим стало MILF-порно, тобто секс із жінками віку гіпотетичних матусь головних героїв, тож дівчата отримали можливість продовжити свою кар’єру десь до сорока років. 

Хей каже: «Звичайно, я беру до уваги їхній зовнішній вигляд, вік, ставлення та поведінку, але мене також цікавить їхня мотивація та амбіції». Поведінку згадують безліч гравців ринку як ледь не перший критерій, маючи на увазі те, що людина має бути дружньою, привітною, неконфліктною, щоб із нею було комфортно працювати. Саме цими рисами нерідко пояснюють зірковість відомого лисого з Brazzers Джонні Сінса, який уже перетворився на меми.

Ну і, звісно, велике значення має промоція: актор чи акторка повинні розвивати свої соцмережі, бути впізнаваними, намагатися зніматися з іншими зірками й у великій кількості стрічок. 

А ось що каже Юлія Сенюк в одному з ютуб-шоу «Волошин». Її формула: «мозок, знання англійської та харизма». Акторка вважає, що ефектна зовнішність не й така важлива, якщо не маєш якоїсь фішки. Тому «ніякі» люди успіхів не досягають. Що значить «мозок», Юля аж надто детально не пояснювала, але загалом мала на увазі не ерудицію чи щось таке, а вміння орієнтуватися в обставинах чи знання англійської. До речі, сама акторка в інтерв'ю мене здивувала тим, що лиш недавно дізналася доволі елементарні факти про жіночу сечо-статеву систему.

Юля, за моїми спостереженнями, має кілька особливостей. У багатьох роликах режисери акцентують на її великих грудях і всіляко це обігрують у сюжеті, якщо він є. Сама акторка каже, що з ними водночас є певні проблеми, і думає про підтяжку. Також вона дуже природня — як зовні, так і в поведінці. Тобто у стрічках вона не переходить на карикатурну гру і не волає дурним голосом, як це інколи можна побачити. 

І головне. Як на мене Сенюк — надзвичайно приємна людина. Це очевидно не лише з її фільмів, а і з численних інтерв’ю. Вона дуже доброзичливо поводиться, відверто розповідає про себе та роботу, так, що не складається враження штучності. Приміром, чесно зізнається, що пішла в цю професію, бо були потрібні гроші, а чимось марудним займатися не хотілося. Це, за її словами, основна причина, чому люди взагалі йдуть у порно. В одній з розмов вона й зовсім каже, що лінива, тому цим і займається. А в майбутньому хоче створити якийсь бізнес. Проте водночас, як мені здалося, намагається підвищити статус і серйозність своєї професії, розповідаючи про професіоналізм чи складні зйомки.

А ось щодо, так би мовити, творчих експериментів, то на них вона практично не йде. Джозефін Джексон знімається соло, у традиційному порно хлопчик-дівчинка та лесбі. Все. Про зйомки з кількома партнерами Юля каже, що то для неї занадто складно, бо доводиться занадто концентруватися. Ну і взагалі до чогось нетрадиційного не береться. Також у неї є кілька роликів у стилі футанарі. Це коли акторці домальовують член за допомогою спеціальної програми.

Тут теж Джозефін розповідала про неймовірну складність такої зйомки, проте в результаті вигляд це все має доволі кринжовий. Про що й зауважив ведучий одного з блогів, де вона про це розповідала. Ну, тобто, уявлення про складну роботу, я так розумію, у великої кількості учасників порноіндустрії дуже спрощені. Що, до речі, поєднує їх із учасниками нашої серіальної індустрії. Взагалі там багато чого спільного. Зокрема й відбір акторів не так за талантами, як за зовнішністю, відповідальністю та привітністю.

Можливо, з експериментами Джозефін була б популярнішою і більше заробляла. Проте ті ж самі агенти кажуть, що за таке дають вищі гонорари лише на перших зйомках, щоб актор чи акторка (частіше акторка) погодилися спробувати. 

Щодо акторської гри, то її теж доволі важко оцінити. У жодному з інтерв’ю Юлі я не зустріла її розповідей про роботу над цим. Вона лиш каже, що перед першою ж зйомкою отримала можливість побути на знімальному майданчику і швидко схопити, як потрібно поводитися. Йдеться переважно про якісь технічні моменти. Сценарій видають перед самими зйомками і, як ви розумієте, різноманітних арок персонажів (тобто зміни впродовж фільму) та складних сюжетів глядачам не пропонують. 

Найкраще Джозефін вдаються ролики не студійні, а з аматорською зйомкою, які імітують якісь життєві ситуації. Вона непогано промовляє свої репліки, і це все абсолютно не фальшиво. Але в них мені таки довелося знайти зраду. У деяких фільмах автори активно акцентують увагу на тому, що вона українка. Я спочатку зраділа: ось вона куди дійшла, наша культурна дипломатія. Проте швидко розчарувалася — щоразу це робиться, щоби підкріпити стереотип, що українки радо займуться сексом за гроші чи послуги. 

Приміром, її героїня сідає в таксі, водій захоплений її грудьми і питає, звідки вона. Дізнавшись, що з України, пропонує їй зайнятись оральним сексом, тоді він уполовину знизить ціну. Героїня погоджується і в процесі ладна зробити й більше, аби проїхатися зовсім безкоштовно.

Або в Чехії до її героїні підходить фотограф і, дізнавшись, що вона з України, пропонує гроші за зйомку простих фоток. А вже на студії дає більше спочатку за оголення, а потім і за секс. Вона завзято торгується, а фотограф зі сміхом зауважує: а, так, зрозуміло, ти ж українська дівчина. 

Звісно, все це надзвичайно впливає на імідж наших жінок, оскільки поширює небезпечні стереотипи (над чим, до речі, наполегливо працює російська пропаганда). Ось буквально недавно стався скандал із шведською журналісткою Елаф Алі, яка у програмі «Іммігранти для шведів» назвала українських біженок повіями. «Вони блондинки і блакитноокі, тому ви не помічаєте їхньої присутності, крім як у борделях». І сама Елі, і керівництво програми відмовилося перепрошувати, бо програма жартує над стереотипами про різних людей і, на їхню думку, українки не можуть мати імунітету проти таких жартів.

Ще раніше американська акторка Меган Фокс в інстаграмі виклала фото з написом: «Виявляється, це була всього лише тіньова фотографія з мобільного телефона, де я виглядала, як українська надувна лялька. Насправді я виглядаю, як одна з тих супердорогих силіконових секс-ляльок, які можна купити тільки в Японії». Це теж був такий жарт, основою для якого стали, звісно, стереотипи. 

На захист Юлії Сенюк можу хіба написати, що ці її ролики далеко не нові, зняті щонайменше кілька років тому. Думаю, в такому вона більше не зніматиметься. 

Що ж до недавньої нашумілої фотосесії з військовими, то, схоже, акторка результатом задоволена. В інтерв’ю Олексію Суханову вона сказала, що фото мали на меті передусім привернути увагу до проблеми протезування. Мені здається, завдання вони навіть перевиконали. Хоч і було безліч коментарів про те, що головно користувачі соцмереж обговорювали не протезування і військових, а саму Юлію та її професію. І що в такий спосіб ця індустрія романтизується. Тому дискусія звернула в інше русло. Але тему протезування теж активно обговорювали, і тут важливо її продовжувати. Акторка ж каже, що нині збирається стати амбасадоркою цього питання. Напевне, слід тепер чекати нових і не менш бурхливих обговорень. 

Фото: ютуб-канал «Волошин», AVN Awards, instagram johnny sins 

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Самі військові називають цей фільм мотиваційним. Ми ж в «Антоніні» вважаємо його ще одним виявом крутості рекламних якостей бригади.
02 Трав 2024 15:00
1 374
Катерина Городнича
«Антоніна»
Ми позбирали реакцію соцмереж на зміни в зовнішності актора Раяна Гослінга і плануємо її проаналізувати. Тому що ми не гірші за британських учених.
01 Трав 2024 19:20
567
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Фільм уже в прокаті, а ми з вами розберемося, кому він може сподобатися.
25 Квіт 2024 17:00
8 817
Катерина Городнича
«Антоніна»
19-й пітчинг Держкіно стане історичним і особливим. Уперше за багато років тут не знайдеш прізвищ продюсерів чи режисерів, які останнім часом були візитівкою України на кінофестивалях світу.
17 Квіт 2024 20:30
6 767
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
В оригіналі вона так і називається — Civil War, але на фразу «Громадянська війна» у нас реагують якось не дуже позитивно. В прокат стрічку випускає компанія Green Light Films.
12 Квіт 2024 09:00
942
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Ну що, припиняємо обговорювати Булгакова та Оксану Линів та переходимо на новий рівень.
11 Квіт 2024 15:30
2 967
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду