Ностальгія для міленіалів. Репортаж із показу фільму Тоні Ноябрьової «Ти мене любиш?»

Ностальгія для міленіалів. Репортаж із показу фільму Тоні Ноябрьової «Ти мене любиш?»

Одразу напишу, що це не прем'єрний показ. До цього стрічку показували вже кілька разів на різних подіях.
Ностальгія для міленіалів. Репортаж із показу фільму Тоні Ноябрьової «Ти мене любиш?»
Ностальгія для міленіалів. Репортаж із показу фільму Тоні Ноябрьової «Ти мене любиш?»
30 Трав 2024
0
1084

От і я бачила фільм Тоні вже двічі. Ви зможете це зробити з четверга. 

Все відбувалося в кінотеатрі «Оскар», це одна з найпопулярніших локацій для таких подій. Чесно кажучи, нам трохи більше подобається в Українському домі (віднедавна теж часте місце для кінопрем'єр), бо там більше простору і люди не сидять одне в одного на головах. Ось наш репортаж із показу фільму «Будинок "Слово". Нескінчений роман». Проте там гірший екран і зала, тому дивитися кіно в Українському домі — не велике задоволення. Скрізь потрібно йти на компроміси — жах. 

Стрічка «Ти мене любиш?» розповідає про період розпаду СРСР і відповідні наслідки. Але це тло, бо головна героїня — тинейджерка Кіра (Карина Химчук), яка переживає свої тинейджерські поневіряння, розлучення батьків та хоче швидше стати дорослою. Думаю, безліч міленіалів побачать на екрані дуже знайомі штуки: від торта з чорносливом до базарів на коліях.

Зазвичай режисерів та режисерок треба шукати ближче до брендволу, де впродовж цілої години всі невпинно фоткаються. Ну, правильно. Ось і Тоня Ноябрьова разом з мамою. 

А потім — з Аланом Бадоєвим. 

І так до нескінченності. Мені якось вдалося зловити Ноябрьову в натовпі й негайно спитати про еротичну сцену. Ми недавно писали про те, навіщо у світовому кінопроцесі з'явилися координатори інтимних сцен. У нас поки такого ще немає.

«Я сама собі була консультантом, — відповіла мені Тоня. — У мене дуже цнотлива сцена сексу, ніхто не підкопається, всі одягнуті. Навіть нюдсу нема — усе дуже кошерно».

Ніхто, за її словами, поки не скаржився і в харасменті не звинувачував. Також Ноябрьова погоджується, що їй буде нормально, якщо хтось скаже, що «Ти мене любиш?» — фільм про 90-ті. Хоча й повторює, що він усе ж про Кіру. Просто справа в тому, що останнім часом виходить досить багато стрічок про цей період, і режисери та режисерки переважно не дуже хочуть, щоб їхня робота позиціонувалася саме як «стрічка про 90-ті». Та й багато глядачів, чесно кажучи, вважають ці роки настільки огидними, що нема сил навіть згадувати. 

У Ноябрьової трохи інший погляд: «Я люблю свої 90-ті. Я якраз не з тих людей, хто каже: "Ой, давайте все перекреслимо"».

Йду далі дивитися на гостей. Ось і Пилип Іллєнко, який нині має статус продюсера. Зараз у кіно йде стрічка «Будинок "Слово". Нескінчений роман», над якою він працював. Ми днями писали про касові збори — майже 13 млн гривень.

А ось і піарник стрічки — Роман Мединський. Боксофісом він наче задоволений. А ще більше — резонансом і кількістю матеріалів про фільм. Ну тут шо є, то є.

А ось і шоуранер серіалу «Перевізниця» Євген Тунік та продюсер Олексій Гончаренко. 

Я виловила Женю, щоб розпитати більше про майстерню шоуранерів від Starlight Media. І зрозуміла, що колеги вирішили лишити мене без роботи, бо збираються (шок-контент!) зняти аж чотири класні серіали. Якщо так піде й далі, то в «Антоніни» не лишиться шансів на огляди трешевих історій, які зазвичай у нас показують по телеку. Про те, що мені наговорив Тунік, читайте в наших наступних публікаціях. 

А ось і тато винуватиці дійства — Ілля Ноябрьов. Питаю: «Ви зараз кіно будете дивитися, чи Тоня вже вам показувала?»

«Я дивився вісім разів. У будь-якому стані. Вона, коли почала тільки працювати, ще на стадії сценарію, ми вже спілкувалися. У неї така є риса, вона каже: "Зроби, напиши мені, допоможи". Я щось зроблю, а вона бере і це все викидає завжди. Але у мене ніколи не було образи на неї, бо я розумію, що це творчий процес. Режисер вигадує таку формулу, і всі, хто там працюють, виконують цю формулу», — відповідає Ноябрьов

Пан Ілля каже, що його донька — перфекціоністка й роками сидітиме та обдумуватиме ідею.

Взагалі Тоня завжди з великою ніжністю відгукувалася про свого батька. І він теж, як бачимо, хвалить доньку. В тусовці, між тим, час від часу нарікають, що, мовляв, своїми успіхами режисерка має завдячувати саме знаменитому татові. Це прямо ціла історія, яка сильно тхне стереотипами і сексизмом. Ноябрьова про це часом іронізує. Ми в «Антоніні» підтримуємо нашу тезку, бо вважаємо її талановитою авторкою. 

Пан Ілля каже мені, що навіть у школу не ходив качати права:

— Вона закінчила 11 клас, прийшла і каже: «Я не буду вступати». Я їй сказав: «Доню, дивися, у тебе канікули до 31 серпня. 1 вересня, якщо ти не вступаєш, ти йдеш на завод.

— На який?

— На будь-який. Який хочеш. А просто лежати на дивані ти не будеш. Вона вступила в інститут. Без мене! Я нікому не дзвонив, нікого не питав. Це, знаєте, як читати стрічку в інтернеті. Читаєш, а там стільки гівна, вибачаюсь.

Нагадаю, що попередня стрічка Ноябрьової (це був її повнометражний дебют) називалася «Герой мого часу». За нагоди подивіться на онлайн-платформах. 

А ось і дует «Алібі»! Оце справжня ностальгія. 

Ну що, всі гості розійшлися по залах (а їх зазвичай дуже важко туди заманити, відриваючи від світських розмов). А ми чекаємо на їхні відгуки. 

Фото: Максим Поліщук

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Повірте, такого в українському кіно ще не було.
26 Вер 2024 14:10
2 281
Катерина Городнича
«Антоніна»
Кінофестиваль східноєвропейського кіно в Коттбусі оголосив список кінопроєктів, які боротимуться за фінансування на пітчингах фестивального кіноринку.
23 Вер 2024 16:50
679
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
До уваги постійна рубрика «Наша пісня гарна й нова».
19 Вер 2024 16:55
1 623
Катерина Городнича
«Антоніна»
«Зґвалтування, насильство, жорстоке поводження»: загрози, які призвели до того, що кінофестиваль у Торонто відкликав «Росіяни на війні». Це заголовок видання The Hollywood Reporter.
18 Вер 2024 19:30
4 364
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Фото для тіндеру, «проби» для серіалу Netflix, шарж для Тарантіно та інші невідомі кадри з життя Олександра Петровича.
18 Вер 2024 16:15
788
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Антоніна даремно думала, що буде нудно.
11 Вер 2024 21:40
4 095
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду