За «Тореадорами з Васюківки» знімуть кіно. Розповідаємо, чому є шанси не розчаруватися

За «Тореадорами з Васюківки» знімуть кіно. Розповідаємо, чому є шанси не розчаруватися

Уся справа в авторах майбутнього фільму.
За «Тореадорами з Васюківки» знімуть кіно. Розповідаємо, чому є шанси не розчаруватися
За «Тореадорами з Васюківки» знімуть кіно. Розповідаємо, чому є шанси не розчаруватися
4 Черв 2024
0
2361

Радісну новину нам повідомляє видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га». 

«Українські режисери Роман Краснощок та Антон Чистяков отримали права на екранізацію. Вони зазначили, що були шанувальниками цієї книги з шкільних часів і завжди мріяли побачити екранізацію. Тому тепер вони можуть здійснити "не лише мрію свого дитинства, а й мрію всіх інших дітей"».

Що правда, то правда. «Тореадори з Васюківки» аж проситься для екранізації і, знаєте, краще пізно, ніж ніколи. 

Ви запитаєте, а звідки впевненість, що цю улюблену мільйонами книгу не спаскудять, знявши щось криворуке? Пояснюємо. 

По-перше, продюсеркою фільму буде Вероніка Степанчук, яка працювала над «Моїми думками тихими» Антоніо Лукіча та «Як там Катя?» Крістіни Тинькевич. Думаю, рівень нормальний. 

По-друге, режисерами будуть Роман Краснощок та Антон Чистяков. Широкому загалу поки ці двоє не дуже відомі, але не Антоніні. Бо Антоніна дивилася їхню короткометражку «Останній день юності» і була в захваті.

Комедія про регіональне телебачення з концертами привітань у стилі «шановного пана Квентіна». 

Опис: 

«Неабияк постарілі, а також нескінченно застарілі співробітники сільського телевізійного каналу “Юність” починають свій останній ефір. Телеканал закривається, старі телевізійники не зможуть попрощатися легко. Під час зйомок своєї останньої передачі вони переосмислюють своє життя за чверть століття, що минули від початку роботи каналу... 

Стрічка є художнім стьобом над провінційним телебаченням, доісторичною апаратурою і таким самим мисленням. Режисери дарують глядачеві впізнавані відсилання до попкультури 80-х і 90-х років минулого століття».

Ви, до речі, можете теж подивитися — фільм безкоштовно доступний в онлайн-кінотеатрах.

Тому є великі шанси, що після показу ми будемо в захваті. Ну, не всі, звісно, вже не будемо перегинати. Але ми в «Антоніні» справді дуже радіємо цій новині. Хоч вона й дуже лаконічна — більше ми нічого не знаємо. Сподіваюся, Вероніка Степанчук подбає, щоби подальші перипетії зі стрічкою (оголошення акторів, наприклад) також ставали інформаційними приводами, бо запит справді є.

«А-ба-ба-га-ла-ма-га» нам нагадує, що невеличка екранізація «Тореадорів» усе ж є. Самарій Зелікін зняв ось таку короткометражку.

А ще зафільмувати хіт Всеволода Нестайка хотів автор іншого хіта — «За двома зайцями» — Віктор Іванов. Але не склалося через цензуру. 

Певна цензура спіткала «Тореадорів з Васюківки» і в уже незалежній Україні. У 2004 році вийшла нова редакція книги, опрацьована Нестайком. Нагадаю, що в цій трилогії дуже багато різної радянської дичини і навколо неї постійно виникають дискусії. Що треба робити? Видаляти її, робити знесення і пояснення, обговорювати з дітьми тогочасні реалії та пояснювати їм уривки, в яких є моменти ідеології? 

Особисто ми — за дисклеймери і пояснення. Ну от як HBO зробили зі «Звіяними вітром». Вони повернули фільм собі у каталог, але перед переглядом глядачі прочитають, що не все у ньому правда. Наприклад, чорношкірі раби зовсім не жили щасливо і безтурботно, перебуваючи у власності інших людей.

 

Від себе додамо, що є в нас й інший, не менш цікавий дитячий письменник — Анатолій Костецький. Що вже там казати, у мене він — улюблений.

Його твори «Мінімакс — кишеньковий дракон, або День без батьків»,«Суперклей Христофора Тюлькіна, або Вас викрито — здавайтесь!», «Хочу літати», «Все — як насправді» теж би стали неймовірними фільмами. Там чудовий гумор, яскраві сюжети і харизматичні персонажі. Майте на увазі, шановні кінематографісти.

Фото: видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га». 

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Компанія Adastra Cinema з'явилась два роки тому на заміну російській дочірній компанії «Вольга-Україна» (VLG Film). Але чи така нова ця компанія? Чи просто змінилась назва?
25 Лип 2024 13:00
1 931
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
А Антоніна заледве здатна уявити масштаб срачу, який це може викликати.
18 Лип 2024 15:00
6 373
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Вважайте цей текст попередженням. Бо автори цього зробити не спромоглися.
16 Лип 2024 15:00
1 046
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Я давно це кажу, але Антоніну ніхто не слухає. Розповідаю, в чому справа.
15 Лип 2024 16:30
4 359
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Стежити планують уважно. Але це ще не все.
03 Лип 2024 22:40
595
Катерина Городнича
«Антоніна»
Ми так багато розповідаємо вам про срачі та дискусії, що вирішили, нарешті, подарувати трішки бездоганної краси.
02 Лип 2024 12:00
15 857
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду