Шок-контент! Держкіно шукає людей з бездоганною репутацією

Шок-контент! Держкіно шукає людей з бездоганною репутацією

Здавалося б, навіщо їм це? Але насправді все зрозуміло.
Шок-контент! Держкіно шукає людей з бездоганною репутацією
Шок-контент! Держкіно шукає людей з бездоганною репутацією
18 Черв 2024
0
1342

Зрозуміло, бо відомство в турборежимі почало процес формування нової Ради з держпідтримки кіно. Попередню таки довелося визнати нелегітимною. Через усього рік судових процесів. Про цю драму нагадайте собі ось тут. 

Ну а зараз оголосили приймання документів від організацій, щоби сформувати конкурсну комісію, яка й формуватиме Раду. Потрібно назбирати компанію з п'яти людей — двоє від Держкіно і троє від організацій. 

«Членами конкурсної комісії можуть бути особи, які мають бездоганну ділову репутацію, високі професійні якості, суспільний авторитет», — нагадують нам із вами на сайті Держкіно.  А також про те, що членами та членкинями не можуть бути люди з непогашеною судимістю і такі, які мають конфлікт інтересів. 

Ніколи такого не було.

Хто бажає на громадських засадах виконати таку місію – поспішіть. Документи приймають з 17 червня до 20 години 30 червня 2024 року включно. 

Нагадаю, що саме члени Ради з держпідтримки кіно остаточно визначають переможців пітчингу. В нашому випадку вони визначатимуть, між ким поділять рекордні майже 590 млн гривень, які виділені на цьогорічний конкурс. 

Кілька останніх днів я займаюся тим, що чіпляюся до різних профільних юристів, щоб вони мені пояснили одне: пітчинг, який нещодавно провели, вважатиметься легітимним чи ні? Нова Рада буде оцінювати його чи потрібно провести інший? Які виклики стоять перед новими членами Ради, і чи чекають на нас нові епізоди захопливого серіалу з назвою «Колотнеча в українській кіноспільноті»?

Чітких відповідей мені ніхто так і не дав. Усі кажуть, що прогнозувати ситуацію вкрай складно. Що ж, я так і знала, що ховати попкорн ще зарано. 

Фото: кадри з серіалу «Теорія великого вибуху» і фільму «Гремліни»

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Головними питаннями, звісно, були затвердження результатів 11-го пітчингу та вибір голови Ради.
25 Жов 2024 11:00
564
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Якщо коротко, то через расизм. А якщо довго, то нумо розбиратися.
21 Жов 2024 15:40
992
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Повірте, такого в українському кіно ще не було.
26 Вер 2024 14:10
3 316
Катерина Городнича
«Антоніна»
Кінофестиваль східноєвропейського кіно в Коттбусі оголосив список кінопроєктів, які боротимуться за фінансування на пітчингах фестивального кіноринку.
23 Вер 2024 16:50
922
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
До уваги постійна рубрика «Наша пісня гарна й нова».
19 Вер 2024 16:55
1 902
Катерина Городнича
«Антоніна»
«Зґвалтування, насильство, жорстоке поводження»: загрози, які призвели до того, що кінофестиваль у Торонто відкликав «Росіяни на війні». Це заголовок видання The Hollywood Reporter.
18 Вер 2024 19:30
4 577
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду