«Юкрайна» – не «Раша»

«Юкрайна» – не «Раша»

Кожен раз, коли в Україні починають знімати щось своє, автентичне – це подія на все наше село. Ось нарешті доросли до національного скетч-шоу. Для тих, хто не в курсі – скетч («замальовка» – англ.) -шоу – це такий гумористичний формат, коли
«Юкрайна» – не «Раша»
«Юкрайна» – не «Раша»
22 Серп 2008
0
11742

Кожен раз, коли в Україні починають знімати щось своє, автентичне – це подія на все наше село. Ось нарешті доросли до національного скетч-шоу.

Для тих, хто не в курсі – скетч («замальовка» – англ.) -шоу – це такий гумористичний формат, коли невелика група акторів показує різноманітні сценки. Тобто, «Наша Раша», «Городок», Little Britain та інші – це скетч-шоу. Українське скетч-шоу називатиметься «Файна Юкрайна», робитимуть його двое симпатяжок - резиденти українського Comedy Club Сергій «Тернопільський Сірий» Притула та Андрій Молочний (дует ім. Чехова). Їм дістанеться вся слава, хоча у проекті будуть задіяні ще близько тридцяти співробітників Нового каналу.

У середу на «Обозі» я побувала на онлайн-конференції, де хлопці презентували свій проект. На наступний день нас всіх запросили подивитись на зйомки, що відбувалися у селі Музичі під Києвом. В обох випадках першим питанням до організаторів було: «Чи не боїтеся ви, що вас будуть порівнювати із «Нашею Рашею»?» Щось мені здається, хлопці скоро почнуть кидатися важкими предметами, коли їх ще раз порівняють із «Нашею Рашею». «Ні. Ні і ще раз ні, – говорять вони. – Ми не копіюємо «Нашу Рашу». Ми не купуємо формат, ми робимо повністю своє, українське шоу». Як шепнув мені на вушко Дмитро Царенко, продюсер Comedy Club UA, сюжети та формат не купували, бо то занадто дорого. Простіше самим сісти й написати. До того ж, Україна має свій менталітет, тому жоден російський чи, ще гірше, британський автор тут не допоможе.

Прес-конференція. Сергій Притула (зауважте, він має вуса), продюсер Дмитро Царенко та Андрій Молочний

Одного дня, в звичайному українському селі...

Організатори кілька разів наголосили журналістам, що готові співпрацювати із авторами та сценаристами. І обіцяли «багато грошей». Адже паралельну концерну діяльність ніхто не скасовував. Їздити із виступами, робити Comedy Club, зніматися в «Файній Юкрайні» та ще й писати до неї сюжети – то вже занадто.

Продюсери кажуть, що будь-який продукт, що робиться в Україні для України – «це однозначно прольот». Якщо і варто щось знімати, то із прицілом на Росію. У цьому й полягає героїзм «комедіклабівців» – вони ризикнули робити продукт для внутрішнього ринку, на чому наголошують при першій ліпшій нагоді. Добре, кажуть журналісти, а чому, наприклад, білоруси доросли до власного скетч-шоу раніше за нас? Тут у «клабівців» відповідь конкретна – тому що білорусам більше нема чого робить, як робити телешоу. А наші гумористи настільки зайняті на концертах, корпоративах, роз’їздах-гастролях, що просто було ніколи. У Білорусії із концертами сутужно, із корпоративами тим більше. У нас же важко було знайти людей з грошима і переконати їх, що продукт для українського медіаринку буде рентабельним.

Ще вчора, на прес-конференції я бачила, що у Сергія Притули були вуса та борідка. На зйомках уже все було зголено. Страждаючий Притула пояснив, що зніс таке знущання на вимогу продюсера, адже жіночі ролі вусатим не дістаються. Проте голити ноги і робити з собою інші збоченні речі хлопці відмовилися навідріз.

Андрій молочний стверджує, що вдягаючи жіночий одяг, він змінюється і внутрішньо. І це його трохи лякає

Я потрапила на зйомки серії скетчів про відносини сільської дівчини та її хлопця Антона, який тримає кілька точок «Кури-гриль» у місті, але все одно їздить до рідного села на спортивному «Шевроле-Авео». Образ колоритний, скажу я вам, і дуже український. В перспективі «Файна Юкрайна» розкриє теми менеджерів середньої ланки, продавців на ринках, політиків (куди ж без них) і взагалі всіх вітчизняних персонажів.

Тільки-но нафарбували губи, а Андрій Молочний всю помаду разом із яблучком з'їв. Видно, що не вміє ще поводитися з косметикою

Яка глибина образів!

Наші Ромео та Джульєта. Сергій Притула - справжній мачо, хоча й без вусів

Вихід шоу планують у середині вересня на Новому каналі. Чому хлопці, власне, назвалися «Файна Юкрайна», вони не признаються. Для мене очевидно, що взяли назву пісні «Танка на майдані Конго» (заразом і саундтреком розжилися). Молочний та Притула божаться, що як свого часу український Comedy Club вийшов на власну орбіту і перестав порівнюватися із російським, так і «Юкрайна» переплюне «Рашу».

Май найс Юкрейн, ай лав ю!

Фото Яни Новоселової

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
ДУСЯ
Я часто задумываюсь над тем, что же такое женская красота. Точно знаю, что это не 90-60-90, не идеально плоский живот и не длинные кудрявые волосы. Это комплекс, состоящий из никому не известных элементов. Но знаете, что самое важное? Женщине дл
11 Серп 2012 13:01
15 471
ДУСЯ
В этот зимний выходной день мы с Мусей присоединяемся к коллегам и спешим поздравить с 46-летием талантливого журналиста, успешного руководителя, генерального директора группы каналов «1+1» и просто замечательного человека Александра Ткаченко.
22 Січ 2012 10:00
4 368
ДУСЯ
Я недавно писала, как актриса, телеведущая, умница и просто красавица Лилия Ребрик вышла замуж за своего партнера по проекту «Танці з зірками» Андрея Дикого. А вот теперь появилась возможность еще и посмотреть, как это торжественное событие происх
27 Груд 2011 15:39
34 287
ДУСЯ
Пока победители «Шоу № 1» «Нереальные пацаны» решают, кого из своей команды придется отчислять в случае, если они выиграют в национальном отборе и поедут на «Евровидение», ребята решили сняться в новогоднем видео, где они пока еще все вместе. Пес
26 Груд 2011 13:15
7 169
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду