Як відбувся перший онлайн-ефір Campus radio

Як відбувся перший онлайн-ефір Campus radio

Як відбувся перший онлайн-ефір Campus radio Ностальгія - гарна штука, як не крути. Ми тут із Мусею вирішили зробити невеличкий променад коридорами рідного Інституту журналістики. Знаєте, там майже нічого не змінилося: зробили косметичний ремонт
Як відбувся перший онлайн-ефір Campus radio
Як відбувся перший онлайн-ефір Campus radio
18 Бер 2011
0
4414

Ностальгія - гарна штука, як не крути. Ми тут із Мусею вирішили зробити невеличкий променад коридорами рідного Інституту журналістики. Знаєте, там майже нічого не змінилося: зробили косметичний ремонт у деяких аудиторіях, килими обновили і т.д. Але ми ж вам не про килими хотіли розповісти, а про захід, який відбувався у стінах ІЖ , а саме - урочисте відкриття онлайн-радіохвилі Campus radio.

У Європі вже давно існує доволі популярний формат студентського радіо College. Воно є в Канаді, США, Бельгії, Франції... Коротше, в 28-х країнах, а Україна посіла почесне 29-е місце у цьому списку. Тому 16 березня 2011 року Campus radio вперше офіційно вийшло в онлайн. Ура! Ура! Ура!

Логічним було б запитання про кошти. Де студенти ІЖ взяли гроші на відкриття такого проекту? Думаю, навряд чи позичили у студентів-міжнародників! Виявилося, Campus radio спонсорується фондом розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Отакої!

На презентації нової онлайн-радіохвилі студентам розповіли, що все дуже просто. Науковий керівник проекту Олесь Гоян просто прийшов до Джеймса Вульфа (прес-аташе Посольства США в Україні) й запропонував нову «бомбову» ідею щодо студентського радіо. Ну а той радий був погодитися і дозволити подібне спонсорство. Як на мене, така історія аж занадто ідеальна для тої, що могла би бути схожою на реальність. Але, можливо, під час урочистої презентації ніхто не вдавався до подробиць і не хотів розповідати, скільки разів керівникові та студентам довелося відвідувати фонд розвитку ЗМІ й якими словами переконувати майбутніх спонсорів у тому, що гра варта свіч.

До речі, на презентації був і Станіслав Шумлянський («Молоде радіо»). Він все агітував студентів, які започаткували Campus radio, приєднуватися до його проекту. Чесно кажучи, звучало це не досить щиро. Взагалі мало хто говорив щиро. Мабуть, лише Олександра Осипенко - програмний директор Campus radio (за сумісництвом студентка третього курсу ІЖ). Саме вона у парі із Володимиром Різуном стали першими ведучими, голос яких почули в ефірі онлайн-радіо.

 

В Інституті журналістики зібралося чимало людей. Виявилося, Володимир Різун запросив студентів із інших областей країни на тренінг, який проводив радіомен Роман Заяць. На жаль, на урочистій частині відкриття він уже майже нічого не сказав. Мабуть, горло боліло під кінець дня. Проте він усе ж таки похвалив студентство і зазначив, що добре, коли молодь користується речами, які дають певну свободу дій. Ніби натякаючи, що скоро у них такої можливості не буде.

Роман Заяць розповідав студентам про свободу дій, а Анжеліка Рудницька сказала, що хоче, щоб усі українці заразилися бацилою. Ну, звісно, вона мала на увазі бацилу корисну. Так вона назвала натхненне нововведення в український радіопростір студентів-журналістів. А ви що собі подумали?! Просто співачка, мабуть, горда за своїх колег. Вона ж сама журналіст за освітою.

Але не всі присутні у прес-центрі ІЖ оцінили внесок юних журналістів. Хтось із гостей замріяно дивився у вікно, хтось грався у телефонні ігри, а хтось узагалі «застряг» у соціальній мережі, підключившись до інтернету через нетбук. Лише оператор якогось телеканалу все бігав і намагався вдало відзняти синхрон, промовляючи нам із Мусею: «Девочки, не мешайте работать». Смішний дядечко!

Коротше, що я хотіла сказати?.. Ми всіх щиро вітаємо з урочистим стартом Campus radio! У своєму побажанні погоджуся із коментарем Романа Зайця: «Головне, щоб не було пауз в ефірі». Натхнення вам і гарного словникового запасу, мої любі.

Цілуємо та обіймаємо!

Ваші Дуся & Муся

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
ДУСЯ
Я часто задумываюсь над тем, что же такое женская красота. Точно знаю, что это не 90-60-90, не идеально плоский живот и не длинные кудрявые волосы. Это комплекс, состоящий из никому не известных элементов. Но знаете, что самое важное? Женщине дл
11 Серп 2012 13:01
15 467
ДУСЯ
В этот зимний выходной день мы с Мусей присоединяемся к коллегам и спешим поздравить с 46-летием талантливого журналиста, успешного руководителя, генерального директора группы каналов «1+1» и просто замечательного человека Александра Ткаченко.
22 Січ 2012 10:00
4 366
ДУСЯ
Я недавно писала, как актриса, телеведущая, умница и просто красавица Лилия Ребрик вышла замуж за своего партнера по проекту «Танці з зірками» Андрея Дикого. А вот теперь появилась возможность еще и посмотреть, как это торжественное событие происх
27 Груд 2011 15:39
34 279
ДУСЯ
Пока победители «Шоу № 1» «Нереальные пацаны» решают, кого из своей команды придется отчислять в случае, если они выиграют в национальном отборе и поедут на «Евровидение», ребята решили сняться в новогоднем видео, где они пока еще все вместе. Пес
26 Груд 2011 13:15
7 166
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду