Міністр Ткаченко йде у відставку. Але є нюанс

Міністр Ткаченко йде у відставку. Але є нюанс

Медіаменеджер Олексій Мустафін вирішив навести паніки на всю інформаційно-культурну спільноту.
Міністр Ткаченко йде у відставку. Але є нюанс
Міністр Ткаченко йде у відставку. Але є нюанс
12 Трав 2023
0
2134

У себе на фейсбуку він написав те, від чого одні могли би здригнутися, а інші — почати негайно планувати вечірку. 

Гарячково перебираючи стрічку новин і телеграм самого Ткаченка, приводів для паніки чи радості я не знайшла. Отже, або пан Мустафін знає секрет, або задумує щось влаштувати. Виявилося друге: це жарт, аби, вочевидь, трохи відволікти нас від «Євробачення» та контрнаступу. А заразом перевірити колег на медіаграмотність. Не даремно ж медійники стільки днів бідкалися і дискутували: медіаграмотність — це фейк чи ні? 

Ми можемо думати, що міністр Ткаченко — єдиний у світі, але це неправда. Бо такого мають також мешканці Папуа-Нової Гвінеї. Але керує він не культурою та інформаційною політикою, а міжнародними справами. Точніше, керував. Звати його Джастін Ткаченко і він справді збирається у відставку з власної ініціативи. 

А виною у всьому — тікток. Донька міністра виклала відео з поїздки до Лондона на коронацію короля Чарльза III. Ткаченко вирішив її взяти із собою, бо дружина не змогла його супроводжувати. Дорогою 25-річна Саванна знімала себе в різному «лакшері сегменті»: з коктейлями у лаунж-зоні аеропорту, бутіках Hermes і Louis Vuitton. А потім виклала цей ролик у тіктоку. 

Діти і їхні соцмережі справді можуть бути великою проблемою для чиновників. Спробуйте уявити, що робилося в коментарях. За даними Світового банку, близько 40 відсотків гвінейців живуть поза межею бідності. Джастін Ткаченко подивився на ці коментарі та публічно назвав авторів «примітивними тваринами». Що доволі передбачувано лише погіршило становище головного дипломата Папуа-Нової Гвінеї. До речі, він, як можна зрозуміти з прізвища, етнічний українець — народився в сім'ї іммігрантів в Австралії. Після нової хвилі скандалу він заявив, що йде з посади. Хоча й підкреслив, що як батько просто захищав доньку, якій надсилали «жахливі погрози сексуального та насильницького характеру». 

Ось так. Аби всі знали, що не лише наш Андрій Мельник здатен на міцні висловлювання.

ФОТО: фейсбук-сторінки Олександр Ткаченко Олексій Мустафін Justin W Tkatchenko





«Детектор медіа»
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Більше доби палає в соцмережах від нововведення МЗС України — віртуальної речниці, Вікторії Ші. Ми ж пропонуємо вам для порівняння історію епічного провалу іншого віртуального персонажа.
02 Трав 2024 14:15
468
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Ноутбук ви можете отримати всього за 200 гривень. Але ніхто не буде вас стримувати, якщо заплатите більше.
01 Трав 2024 20:10
276
Марина Крижня
«Антоніна»
Ексведучий «Інтера» та в минулому спортивний журналіст ніяк не зупиниться. Ділиться своєю безцінною експертною думкою в тіктоку та просуває меседжі російської пропаганди.
26 Квіт 2024 19:00
795
Катерина Городнича
«Антоніна»
Гівняні прикраси, гівняні картини і гівняний мерч. Це не відгук на продукцію. Це її офіційний опис. Киянка Міша Куш у соцмережах рекламує свої товари бренду VALERA, зроблені з голубиного посліду. Спецпроєкт пабліку «Шо там» став нашою улюбленою нативною рекламою з першого перегляду.
25 Квіт 2024 19:30
1 242
Марина Крижня
«Антоніна»
У відеоролику співак Володимир Дантес та порноакторка Джозефін Джексон озвучили «пікантні» відео з котиками.
25 Квіт 2024 17:40
1 283
Марина Крижня
«Антоніна»
Користувачі соцмереж знову почали обговорювати фемінітиви. Здається, ця тема невичерпна.
24 Квіт 2024 18:00
7 951
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду