Яніна Соколова заявила, що почала розслідувати походження ботоферм, які атакують її ресурси

Яніна Соколова заявила, що почала розслідувати походження ботоферм, які атакують її ресурси

Про це вона сказала в інтерв’ю на ютуб-каналі «Ґрунт».
Яніна Соколова заявила, що почала розслідувати походження ботоферм, які атакують її ресурси
Яніна Соколова заявила, що почала розслідувати походження ботоферм, які атакують її ресурси
15 Черв 2023
2
4165

Практично на початку розмови телеведуча згадала свою програму «Рандеву», яка виходить на 5 каналі. Не загалом, а конкретну, в якій гостем був Олег Сенцов. Після ефіру вона спостерігала «хвилю бруду», яка почала литися спочатку на режисера, а потім і на неї саму. Усе, мовляв, через слова гостя про «подальші перспективи політичної кар’єри, різних посад і решти всього щодо п’ятого президента», які дуже не сподобалися прихильникам політика. Яніна каже, що «була негативно здивована, бо до кінця не зрозуміла, що слугувало тригером». 

Ідеться, вочевидь, про програму дворічної давнини, в якій Сенцов сказав, що партія «Європейська солідарність» цілком може надалі бути успішною, «якщо Петро Олексійович Порошенко зробить великий політичний крок і піде на пенсію». Усе, пояснює режисер, через великий негативний рейтинг, який тягне вниз усю політсилу. Дозволю собі припустити, що й цього вже цілком достатньо для добрячого тригера. Але Сенцов вирішив піти ще далі й порівняв симпатиків Порошенка із сектою. В коментарях гість і справді відхопив. Але, принаймні зараз, під відео так само є багато дуже позитивних відгуків і слів вдячності.    

Далі Соколова каже, що не раз зверталася до оточення Петра Порошенка, зокрема до його прессекретаря Святослава Цеголка, з проханням пояснити, що ж це коїться? Цеголко, каже Яніна, запевняв, що ніяких ботоферм вони не тримають. Та, схоже, цією відповіддю вона не збирається задовольнятися. 

Напередодні в соцмережах вибухнув скандал, який вчергове змусив українців відкласти всі справи і схрестити списи. Маю на увазі серіал на кілька епізодів: вихід «Рандеву» з волонтеркою Аліною Михайловою, називання Тарасом Чорноволом обох дівчат дуже нехорошим словом і подальше його потрапляння у сміттєвий бак. У фінальній серії українці вирішують, хто правий, а хто — ні, в радикально емоційній формі. 

Яніна Соколова стверджує, що впродовж скандалу зазнала масштабної атаки ботів, які в кількості 500 акаунтів прийшли у всі ресурси, над якими вона працює. Писали вони ще більш неприємні слова, ніж Чорновіл, зокрема і про онкозахворювання, яке ведуча перенесла кілька років тому, і наче гроші на лікування їй давав Порошенко. Отже, вона знову звернулася до Цеголка по пояснення. На що він, як і раніше, відповів, що партія не має до цього стосунку, йому прикро і складається враження, що хтось хоче дискредитувати п’ятого президента. 

Але Яніна, як «дівчина, яка довіряє, але перевіряє», звенулася до органів, що займаються кіберзахистом. У результаті, каже вона, виявилося, що ботоферма ця працювала два дні і сервер розміщений у Києві по вулиці Вацлава Гавела, 4. І зараз команда Соколової на стадії пошуку тих, хто це все замовив. Журналістка пообіцяла, що напише заяву в кіберполіцію: «Це сумно, з приводу Аліни та Дмитра. Коли Дмитро був ще живий, йому дали звання героя, потім був Новий рік і вони з Аліною та ще ряд волонтерів та героїв сиділи за столом у президента. І їх атакували так, що мені було гидко, я хотіла взяти кожного і гарненько струснути… І тому виникає запитання: хто ці боти і чому вони це роблять». 

Телеведуча також сказала, що в неї є інформація від представників кіберполіції «щодо того, що інша політична сила може це використовувати, адже вони подібні речі вже робили». Що ж, дуже чекаємо на результати. У чому сумнівів немає вже зараз, то це в тому, що вони, незалежно від змісту, піднімуть чергову колотнечу у всіх соцмережах країни.  






«Medialife»
Теги
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
MYKYTA
324 дн. тому
Ненавидіти москву/россю (не склалась карьєра в москві, - то от вам кляті маасквічі, сматрітє какой талант прасралі !), зовсім не означає любити Україну.
Федір
325 дн. тому
Треба ще пошукати, які ото кляті боти приписуть чесній дівчині суд із сім'єю загиблого. То, мабуть, російське ІПСО. Кляті московити, нічого ж святого!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Євген Клопотенко опублікував скрин своєї переписки з начебто редактором видання «Заборона», де той спочатку просить Євгена взяти участь у їхньому подкасті, а потім називає його «х*сосом».
03 Трав 2024 16:10
6 585
Катерина Городнича
«Антоніна»
Більше доби палає в соцмережах від нововведення МЗС України — віртуальної речниці, Вікторії Ші. Ми ж пропонуємо вам для порівняння історію епічного провалу іншого віртуального персонажа.
02 Трав 2024 14:15
1 316
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Ноутбук ви можете отримати всього за 200 гривень. Але ніхто не буде вас стримувати, якщо заплатите більше.
01 Трав 2024 20:10
434
Марина Крижня
«Антоніна»
Ексведучий «Інтера» та в минулому спортивний журналіст ніяк не зупиниться. Ділиться своєю безцінною експертною думкою в тіктоку та просуває меседжі російської пропаганди.
26 Квіт 2024 19:00
829
Катерина Городнича
«Антоніна»
Гівняні прикраси, гівняні картини і гівняний мерч. Це не відгук на продукцію. Це її офіційний опис. Киянка Міша Куш у соцмережах рекламує свої товари бренду VALERA, зроблені з голубиного посліду. Спецпроєкт пабліку «Шо там» став нашою улюбленою нативною рекламою з першого перегляду.
25 Квіт 2024 19:30
1 325
Марина Крижня
«Антоніна»
У відеоролику співак Володимир Дантес та порноакторка Джозефін Джексон озвучили «пікантні» відео з котиками.
25 Квіт 2024 17:40
1 321
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду