Головред «Новинарні» продовжує робити «підсумки срачів за місяць».

Головред «Новинарні» продовжує робити «підсумки срачів за місяць».

Такий список Дмитро Лиховій складає вже втретє і, само собою, усі вони — довжелезні.
Головред «Новинарні» продовжує робити «підсумки срачів за місяць».
Головред «Новинарні» продовжує робити «підсумки срачів за місяць».
1 Лип 2023
0
1614

«Срачі місяця» — це не просто так, «це ще й свого роду хроніка і "цей місяць в історії", щоб колись згадати».

У червневому «випуску» є аж 57 пунктів: пенюари для ЗСУ від Мінфіну, заборона на пісні Цоя на вулицях Львова, акула з'їла росіянина, знелюднення українців через радість навколо з'їденого росіянина, помер Берлусконі, Чорновола облили зеленкою, Маркус зустрівся із Зеленським, а Elle радить жінкам, як «правильно» старішати після 30 років.

 

Неважко зауважити, що в цьому переліку показані явні тенденції до «серіальності», коли наші сварки отримують кілька етапів і час від часу виринають із новою силою. Понад те, попри таку детальність, читачі Дмитра в коментарях взялися доповнювати. 

У травні ж Лиховій нарахував 45 срачів. Тішить, що багато сварилися про культуру: від розлучення Жадана до російської письменниці Лінор Горалік, яку витурили з естонського фестивалю. Автор списку твердить, що найпопулярнішою та найбільш тривалою була колотнеча навколо жіночих купе.

У квітні дискусій у нас із вами було 29 (звісно, більше) і, правду кажучи, вже здається, що це було у минулому житті. Олександр Фатула і його інста-жінка в Буковелі стартують на військового медика, сукня-халат амбасадорки в Болгарії,  Васіліса Мазурчук повчає, як помирати гідно, жаба Буданова. Особисто мені сподобався пункт «Шендерович», бо тут навіть не варто нічого пояснювати.

Ці списки, звісно, не лише для фану. Хоча і для нього теж. Дмитро Лиховій одразу написав таке: «Як подумати, більшість цієї полеміки і наполягання на своїй думці чи правоті нафіг не потрібна, і за рік навіть важко буде згадати, що це був за срач». Завдяки такій регулярній систематизації ми можемо легко перевірити, який срач мав продуктивний результат. А що було пустопорожньою балаканиною. Як-от ліки за рецептами, коли частина українців здійняла зраду, до кінця не вивчивши питання. А ось пункт «Спартак Суббота догрався» — цілком собі потрібна історія. З якої, щоправда, треба викинути слово «догрався», бо вже у червні він прийшов до Наталі Мосейчук на милу бесіду із цікавими політичними посилами. 

Недавні ж обурення щодо можливого перейменування Запоріжжя теж отримали свій результат. 

Ну що ж, дякуємо Дмитру та урочисто відкриваємо новий місяць. 

«Medialife»
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Євген Клопотенко опублікував скрин своєї переписки з начебто редактором видання «Заборона», де той спочатку просить Євгена взяти участь у їхньому подкасті, а потім називає його «х*сосом».
03 Трав 2024 16:10
2 054
Катерина Городнича
«Антоніна»
Більше доби палає в соцмережах від нововведення МЗС України — віртуальної речниці, Вікторії Ші. Ми ж пропонуємо вам для порівняння історію епічного провалу іншого віртуального персонажа.
02 Трав 2024 14:15
1 019
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Ноутбук ви можете отримати всього за 200 гривень. Але ніхто не буде вас стримувати, якщо заплатите більше.
01 Трав 2024 20:10
340
Марина Крижня
«Антоніна»
Ексведучий «Інтера» та в минулому спортивний журналіст ніяк не зупиниться. Ділиться своєю безцінною експертною думкою в тіктоку та просуває меседжі російської пропаганди.
26 Квіт 2024 19:00
807
Катерина Городнича
«Антоніна»
Гівняні прикраси, гівняні картини і гівняний мерч. Це не відгук на продукцію. Це її офіційний опис. Киянка Міша Куш у соцмережах рекламує свої товари бренду VALERA, зроблені з голубиного посліду. Спецпроєкт пабліку «Шо там» став нашою улюбленою нативною рекламою з першого перегляду.
25 Квіт 2024 19:30
1 247
Марина Крижня
«Антоніна»
У відеоролику співак Володимир Дантес та порноакторка Джозефін Джексон озвучили «пікантні» відео з котиками.
25 Квіт 2024 17:40
1 289
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду