Чи справді Спартак Суббота втрачає свою популярність?

Чи справді Спартак Суббота втрачає свою популярність?

Розмови про інститут репутації у нас піднімаються постійно. І переважно для того, аби побідкатися, що його не існує. І ради на те нема.
Чи справді Спартак Суббота втрачає свою популярність?
Чи справді Спартак Суббота втрачає свою популярність?
11 Лип 2023
1
2227

Проте ведуча «Настоящего времени» Ірина Ромалійська все ж спробувала стати на стежку оптимізму. У фейсбуці вона поділилася спостереженням, що шоу «Подкаст терапія» на ютуб-каналі Спартака Субботи суттєво просіло за переглядами. І справді, до скандалу відео набирали у середньому 400–500 тисяч переглядів, бувало і більше. Нині ж бачимо на останніх подкастах до 20 тисяч, давніші спромоглися зацікавити десь із 50 тисяч глядачів. Популярність потихеньку йде на спад. 

Тому Ірина робить такий висновок: «В українському суспільстві панує думка, що в нас не працює інститут репутації. Але, здається, що кейс Спартака Субботи якраз є доказом того, що працює. Принаймні в цьому випадку».

Але, як ви знаєте, навіть найбільш оптимістичні дописи втрачають свою силу, якщо зайти в коменти. І справді, багато людей з Іриною не погодилися. Наприклад, Наталка Якимович зауважила, що в Субботи є популярний телеграм-канал на 92 тисячі читачів. Дописи переглядає до 30 тисяч. Ну і феєричне інтерв’ю Наталці Мосейчук теж згадалося. Редакторка «УП Культура» Тетяна Пушнова написала, що вимірювати репутаційні втрати лише зміною переглядів чи прослуховувань — недостатньо.

Журналістка та письменниця Міріам Драгіна взагалі здивувалася, що ті подкасти виходять. А голова Державної служби з безпеки на транспорті Євген Зборовський зазначив, що аудиторія, отже, раніше більше на Женю Яновича приходила. Це, до речі, доволі популярна думка. 

Які ж висновки ми можемо з вами зробити? Після скандалу з розслідуванням Іллі Полудьонного, який стверджував зокрема, що в Субботи немає диплома психолога, репутація останнього пішла у глибокий мінус. Там би і лишалася, якби він просто затих. Проте Субботу, схоже, наполегливо хочуть із цього дна витягти. Це і вже згадане інтерв’ю у Мосейчук, у якому ведуча не ставила жодних критичних запитань, а навпаки — виступала адвокаткою гостя. 

Також Спартака Субботу продовжують активно відбілювати такі панове, як Володимир Петров та Сергій Іванов, нинішню діяльність яких пов’язують із ОП. І ось, до речі, те, що ці два персонажі досі є у медіаполі, особливо Петров, якраз і свідчить, що репутація в нас не важить абсолютно нічого. 

Ну а щодо Субботи, то є такі припущення, що його готують або до лобіювання інтересів влади (на ту аудиторію, яка в нього лишилася), адже у згаданому інтерв’ю він уже це робив. Або й узагалі — до політичної кар’єри. Десь там, в одній компанії з Арестовичем. Ось такі справи та інститути. 

«Medialife»
Теги
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олександр
274 дн. тому
"Також Спартака Субботу продовжують активно відбілювати такі панове, як Володимир Петров та Сергій Іванов" - гарно було б тут деталізувати, де, коли і як вибілюють. Я не слідкую за Петровим, Івановим, тому цікава ваша аналітика з цього питання.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
У британській та американській пресі знов полощуть ім’я Джоан Роулінг. Деніел Редкліфф, зірка фільмів про «Гаррі Поттера», заявив, що нічого їй не винен. І хоч завдяки письменниці він став відомим на весь світ, це не означає, що він має погоджуватись із нею у всьому. Це, в свою чергу, було реакцією на заяви Роулінг, що вона розчарована позицією Деніела, Емми Вотсон та Руперта Грінта — центрального тріо всесвіту чарівника з Гоґвордсу.
06 Трав 2024 16:20
6 312
Марина Крижня
«Антоніна»
Видання «Новинарня» опублікувало колонку Лесі Башич. У ній вона розповідає, чому не можна порівнювати досвід Балканських країн з українським, та згадує про «експертність» Бабкіної.
02 Трав 2024 09:00
2 791
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
1 171
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 509
Катерина Городнича
«Антоніна»
Свіжу дискусію підвезли. Леся Ганжа, колишня журналістка, комунікаційниця, громадська діячка, а нині військовослужбовиця, змусила частину фейсбучної публіки обговорювати доречність фешенебельних івентів.
15 Квіт 2024 13:30
1 155
Лєна Чиченіна
Ім'я юристки та колишньої заступниці міністра оборони відучора полощуть по всіх соцмережах.
13 Квіт 2024 15:35
3 423
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду