Розбірки мам не зупинити. 28 серпня стартує новий сезон шоу «Супермама»

Розбірки мам не зупинити. 28 серпня стартує новий сезон шоу «Супермама»

Судячи з анонсу, велика війна на характер шоу не вплинула і на глядачок чекає традиційна лавина сварок та взаємних звинувачень.
Розбірки мам не зупинити. 28 серпня стартує новий сезон шоу «Супермама»
Розбірки мам не зупинити. 28 серпня стартує новий сезон шоу «Супермама»
28 Лип 2023
0
4988

Проте зміни теж є: героїні нарешті розмовляють українською. Звісно, я роблю такий висновок лише за анонсом, але шоу зі здебільшого російськомовними учасницями, як це було раніше, нині дещо не в тренді. До того ж СТБ на свої старі випуски ставить дисклеймери. Мовляв, якби програму робили зараз, то учасниці обрали б українську. Цікаво, що «Супермаму» раніше знімали переважно у Києві, Харкові, Одесі, Дніпрі. Західні регіони для творців шоу наче не існували. 

Нагадаю, цей проєкт телеканалу СТБ використовує внутрішню мізогінію на повну. Щотижня четверо учасниць ходять одна до одної в гості, а потім оцінюють конкуренток як господинь, матерів, дружин та професіоналок. Усе це супроводжується прискіпливими запитаннями, претензіями, осудом, звинуваченнями, переходом особистих кордонів. А в останніх випусках автори почали влаштовувати фінали з уже геть істеричним зʼясовуванням стосунків, бійками та карколомним розкриттям страшних таємниць. 

Саме це аудиторію і приваблює. Більше про цей принцип тотального осуду читайте в нашому великому огляді на «Супермаму». Велика війна принесла великі зміни у психологічний стан українців: усі знервовані, постійно вибухають конфлікти, люди з різним досвідом не хочуть розуміти одне одного. Якщо автори шоу працюватимуть, як і раніше, то активно використовуватимуть ці сварки.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Телеканал СТБ???????? (@stbua)

Уже в анонсі ми бачимо, як гризуться дві учасниці:

— Ти лишила свою дитину в окупації!

— Що значить лишила?

— В окупації!

Інша ж учасниця розповідає, що може легко синові купити машинку за 18 тисяч гривень. Судячи з усього, від конкуренток вона отримала на горіхи, бо емоційно виправдовується, що має право витрачати гроші, які заробляє.

Звісно, є шанс, що ведучий Дмитро Карпачов наприкінці всіх миритиме і всі обійматимуться та перепрошуватимуть одна в одної. Але тоді сенс програми повністю втратиться, тому не думаю. «Супермама» — це суворий проєкт на виживання, а не групова терапія. І вчергове наголошу: Карпачова часто називають психологом. Зокрема, учасниці висловлюють своє захоплення ним, повагу і дякують за різні курси. Але питання до освіти цього чоловіка існують давно, тому на каналі завбачливо титрують його винятково як ведучого.  

«MediaLife»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Як телешоу «Холостяк», якому багато хто закидає, що воно не на часі, позбавитися хейту і стати доречним? Відповідь – у повітрі: зробити наступним Холостяком ветерана.
19 Квіт 2024 15:30
972
Марина Крижня
«Антоніна»
Перевтілення Мірошниченка та Арзуманяна нам обіцяють уже цієї п'ятниці, тобто 12 квітня. У цьому випуску команди-учасниці покажуть театральні номери та заспівають пісень із запрошеними гостями.
11 Квіт 2024 21:45
197
Катерина Городнича
«Антоніна»
Класична історія. Можна роками працювати ведучою на телебаченні, але по-справжньому прославитись за одну хвилину.
11 Квіт 2024 14:00
3 728
Катерина Городнича
«Антоніна»
У часи цифрових платформ та ютубу магія телебачення все одно працює досі. Бажання глядача бути хоч якось дотичним до залаштунків дає можливість телевізійникам інколи зробити собі кава-брейк і делегувати роботу фанатам.
10 Квіт 2024 09:00
392
Марина Крижня
«Детектор медіа»
Як сталося, що після розквіту української музики у 90-х наші артисти почали творити російською та орієнтуватися на той ринок? Цього разу автори фільму «Русифікація в стилі поп» запросили розібратися у питанні не лише тих, хто працює в музичній сфері.
03 Квіт 2024 13:30
2 854
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду