Кулінарний, будівельний і танцювальний: автори «Телебачення Торонто» висміяли засилля «фронтів» у медіа

Кулінарний, будівельний і танцювальний: автори «Телебачення Торонто» висміяли засилля «фронтів» у медіа

Ведуча Ярослава Кравченко вчергове констатувала давню проблему: «Українці відкривають фронти швидше, ніж Маша Кондратенко випускає нові хіти».
Кулінарний, будівельний і танцювальний: автори «Телебачення Торонто» висміяли засилля «фронтів» у медіа
Кулінарний, будівельний і танцювальний: автори «Телебачення Торонто» висміяли засилля «фронтів» у медіа
31 Лип 2023
0
1409

Взагалі, питання ось цих «фронтів» почали обговорювати задовго до повномасштабного вторгнення. Проте саме в останні півтора року ситуація стала набувати вже справді фантасмагоричних форм. Раніше в нас що було? Ну нехай культурний фронт чи інформаційний. Нині ж список настільки розширився, що за ним не встежиш. 

У випуску «Телебачення Торонто», який називається «Фронтова поплава», я для себе відкрила існування «дитячого», «танцювального», «спортивного», «комунального», «будівельного» та «кулінарного» «фронтів». У ролику ці фрази вживають як журналісти, так і герої сюжетів. Напевне, апогею сягнув Арсеній Яценюк в ефірі «Еспресо»:

«Економічний фронт — вкрай важливий. Зараз до економічного фронту додався енергетичний фронт. До енергетичного фронту додався кіберфронт. До кіберфронту додався великий геополітичний фронт». 

«Інколи здається, що справжній фронт — це просто тил економічного фронту», зауважує Ярослава Кравченко. Мені здається, що ось цю направду фронтову поплаву навряд чи вдасться викорінити. Хоч би скільки це явище критикували. Це така дуже зручна аналогія: красиво звучить і додає ваги різноманітним «фронтовикам». Вочевидь, від такого важко відмовитися. Особливо в медіа, де часто потрібні яскраві і короткі фрази. Написав «Культурний фронт» ось назва для сюжету про черговий концерт і готова. 

Традиційно автори «Телебачення Торонто» озброїлися сарказмом на цьому фронті боротьби з фронтами: 

«Одного дня українці відкриють усі можливі фронти і закриють фронтовідкривальний фронт. Але тоді доведеться відкривати фронтозакривальний фронт». 

«Ми намагаємося тримати руку на пульсі, отже, на “рукопульсотримальному фронті”».

 

«Є воїни зі зброєю в руках, а ми — воїни духу», продовжує тему спікер у випуску новин «7 днів». 

Напевне, саме стьоб є найбільш ефективним способом переконати бодай медійників припинити розповідати людям про всі ці карколомні «фронти». Хоча підсумувала Кравченко все ж серйозно:

«Досить героїзувати пиття кави, заняття спортом, зйомки новинних сюжетів чи сплату податків. Це — звичайні буденні речі, які можливі виключно завдяки хоробрості і самопожертві людей, які захищають нас на єдиному справжньому фронті». 

«MediaLife»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
«Ви просили – ми зробили. Це поки не "Хата на комбата", але не все одразу», — йдеться в дописі під відео. З нетерпінням чекаємо, а поки що оглядаємо нове шоу «Бажаю смачного», де молодший сержант Володимир Кравчук разом із цивільними гостями тестує різні сухпайки.
01 Трав 2024 09:00
738
Катерина Городнича
«Антоніна»
Роман Скрипін сходив до стендапера Олега Лузанова на подкаст. Виголошували тости, випивали за Громадське і Суспільне. За 5 канал не пили, але говорили. Виявляється, створення всіх цих медіа – заслуга Скрипіна. Згідно з його ж ностальгійними спогадами.
29 Квіт 2024 18:30
1 923
Катерина Городнича
«Антоніна»
Креативність у зборі донатів отримала свій еталон довершеності. Тепер можна вимірювати ідеї відсотками від «Нашебачення».
29 Квіт 2024 14:00
4 044
Марина Крижня
Алхім багато разів втрапляла у скандали через свої неоднозначні висловлювання і, здається, в цьому відео договорилася до ще одного.
27 Квіт 2024 15:20
786
Марина Крижня
«Антоніна»
Письменник дав інтерв'ю журналістці Ірині Соломко на ютуб-каналі «Голос Америки». Вони поговорили про кенселінг росіян та згадали про зашквар з російським письменником Шишкіним.
24 Квіт 2024 09:00
647
Марина Крижня
«Антоніна»
Телеведуча поговорила з Романом Кравцем, журналістом «Української правди», про дружбу з Юрієм Горбуновим (чи правильніше сказати недружбу), присутність росіян на українському телебаченні та навіщо їх тягнули в наш інфопростір.
23 Квіт 2024 16:20
1 039
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду