То чий Крим? Як учасниці гурту Anna Maria сваряться з читачами у фейсбуку

То чий Крим? Як учасниці гурту Anna Maria сваряться з читачами у фейсбуку

Ця епічна історія відбувається зараз на офіційній сторінці гурту. А все тому, що дівчата вирішили запостити відео, на якому співають у шпиталі для військових.
То чий Крим? Як учасниці гурту Anna Maria сваряться з читачами у фейсбуку
То чий Крим? Як учасниці гурту Anna Maria сваряться з читачами у фейсбуку
20 Серп 2023
0
2238

І не просто запостити, але й поставити на рекламу. Звісно, почалося. Нагадаю, якщо хто забув. Anna Maria у 2019 році втрапили у скандал під час відбору на «Євробачення», бо відмовилися відповідати на запитання «чий Крим?». Зробили вони це на кримськотатарському телеканалі ATR в інтерв’ю Роману Скрипіну. Вибрані цитати:

«Ми не будемо говорити ті фрази, які ви очікуєте від нас почути. Сталося те, що там з'явилося два кордони — український та російський. І всі розумні люди зроблять висновки самі».

«Мені здається, що Україна просто втратила Крим. Це наша думка. Багато політиків можуть говорити, що Крим наш. Але, як сказав наш земляк Олександр Усик, ми можемо нескінченно говорити, що Крим наш, але їдемо туди через два кордони».

«Слухайте, ми ж не балотуємося в президенти України. На це питання ми просто не будемо відповідати, тому що ми не політики. Ми не члени секретаріату президента, щоб відповідати на такі складні політичні питання».

Анна та Марія Опанасюк також розповіли, що не можуть говорити на такі складні політичні теми, бо їхні батьки живуть у Криму. Та вони — не якісь там прості маленькі люди. Тато — суддя, який вийшов на пенсію у 2016 році, а мама — заступниця голови так званої Ради міністрів півострова і має медаль від цілого міністерства оборони Росії «За повернення Криму».  

Можливо, цей скандал і забувся б, якби дівчата вибудували хорошу піар-стратегію, вчасно зробили якісь заяви, розібралися в політичних питаннях і продемонстрували публіці нові знання і терміни штибу «окупація» та «війна». Проте вони цього не зробили і професійно теж особливо нічим не відзначилися. Тому зрозуміло, що публіка до цього часу їх асоціює саме з тим скандалом, бо більше нема з чим. 

Нині ж дівчата показали, що, на жаль для них, ситуація такою, найімовірніше, й лишиться. Усе через абсолютно провальну комунікацію — проблему, яка поховала заживо не один десяток любителів економити на хороших піарниках. 

Під рекламним дописом зі співами дівчат уже більше тисячі коментарів і майже всі — або обурені, або насмішкуваті. А співачки (чи їхні есемемники) відповідають так, що ось ці скрини можна показувати на лекціях із кризових комунікацій під заголовком «не робіть так ніколи в житті, бо буде біда». 

У квітні співачки записали відео, в якому намагалися розповісти про свої теперішні політичні погляди. Зробили це в дещо агресивній формі, одразу на початку звинувативши людей, які «досі називають нас “зрадницями” та “проросійськими співачками”, навіть так» і «в упор не хочуть бачити наші реальні дії». Проте це звернення викликало доволі позитивну реакцію і, мабуть, щось схоже варто було б робити й далі, аби поступово реанімувати свою підмочену репутацію, а цим зазвичай доводиться займатися досить довго і системно. 

Анна і Марія цим не особливо займалися, тому реакція цілком передбачувана. Якщо подивитися їхні соцмережі, то співачки й справді давно влаштовують різні благодійні концерти, але це відомо хіба невеликій кількості їхніх підписників. А коханий однієї з них — нині на реабілітації після травми. 

Тому побажаємо Анні та Марії для початку найняти собі хорошого спеціаліста з SMM. Розмовляти з людьми, особливо у фейсбуку, — то велика і складна робота. Але практика не один раз показала, що правильний підхід здатен порятувати від найбільшого зашквару. А хибний може потопити ще глибше.







«MediaLife»
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
Видання «Новинарня» опублікувало колонку Лесі Башич. У ній вона розповідає, чому не можна порівнювати досвід Балканських країн з українським, та згадує про «експертність» Бабкіної.
02 Трав 2024 09:00
2 674
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
1 150
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 490
Катерина Городнича
«Антоніна»
Свіжу дискусію підвезли. Леся Ганжа, колишня журналістка, комунікаційниця, громадська діячка, а нині військовослужбовиця, змусила частину фейсбучної публіки обговорювати доречність фешенебельних івентів.
15 Квіт 2024 13:30
1 146
Лєна Чиченіна
Ім'я юристки та колишньої заступниці міністра оборони відучора полощуть по всіх соцмережах.
13 Квіт 2024 15:35
3 408
Катерина Городнича
«Антоніна»
А от і не припиняємо обговорювати Линів, як ми сподівалися ще напередодні через новий срач навколо Сергія Лозниці.
12 Квіт 2024 10:00
499
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду