Ми всі помремо. Як УНІАН лякав читачів Армагеддоном на День Незалежності

Ми всі помремо. Як УНІАН лякав читачів Армагеддоном на День Незалежності

Негативна інформація – одна з основ клікбейту. І, звісно, важко не пуститися берега, постійно збільшуючи градус. Так от, якби в Україні вигадали премію «Скажені заголовки», сайт УНІАН Litе мав би гарні шанси на перемогу.
Ми всі помремо. Як УНІАН лякав читачів Армагеддоном на День Незалежності
Ми всі помремо. Як УНІАН лякав читачів Армагеддоном на День Незалежності
24 Серп 2023
0
930

Раніше я вже писала про неймовірні фешн-поради, які дають автори цього сайту жінкам у різному віці. А починаються вони із заголовків типу «Який одяг заборонено носити жінкам після 50». Але це явно не найцікавіше, що є на цьому ресурсі. 

Розділ «астрологія» — ось куди варто йти по враження. Поміж текстами про те, які знаки зодіаку нарешті вийдуть заміж, трапляється і справжня важка артилерія. Це мольфари та астологи, які стверджують, що дуже скоро УКРАЇНУ ЗАКИДАЮТЬ БОМБАМИ ПО ВСІЙ ТЕРИТОРІЇ! І станеться це, безумовно, на День Незалежності. Про «сотні ракет» УНІАН нагадує своїм глядачам мало не щодня. 

А закидають нас із вами тому, що нині спостерігається повернення транзитного Марса, який поєднується з Марсом натальним. І наче цього було не достатньо, він перетнувся ще і з прогресивним Меркурієм. А це, самі розумієте, не віщує нічого доброго. 

Інша астрологиня стверджувала, що на початку серпня на українців чекають «серйозні втрати» і боротьба «стінка на стінку»: «Ми зійдемося в серйозному протистоянні. Перша декада місяця буде найнебезпечнішою. 4, 7, 8 серпня принесуть українцям страх, біль і страждання. Далі ситуація трохи пом'якшиться».

А ось і Армагеддон. Його пророкує страшенно популярний астролог. Апелює він до Чорного місяця, який може принести нам техногенну катастрофу.  

«Також у Києві Путін може влаштувати схожий Армагеддон, як в Одесі. Єдине, що може нас врятувати, — це військовий переворот в Росії, який може відбутися з 19 по 25 серпня. У гороскопі Путіна Марс буде проходити по Сатурну і Меркурію. Є великий шанс, що те, що не зробив Пригожин, зробить, наприклад, російський генерал Михайло Теплинський».

А поки ми чекаємо на рішучі кроки генерала, астролог не забуває нагадати, що восени на нас теж чекають страшні кошмари. А саме — у 5–10 разів більше дронів. Усе тому, що Марс перейде в Терези. А це також значить, що буде підірваний Кримський міст. Але є і хороші звістки: Марс у Терезах ослаблюється, отже, нам активніше даватимуть зброю. 

Прогнози на осінь від іншого експерта з розташування планет теж страхітливі. «Путін буде біснуватися», — обіцяє він. Бо «Сонце, Місяць і Марс з'єднаються в Скорпіоні в опозиції до Урану в Тельці». Очікуйте у жовтні–листопаді. 

Матеріали з такими заголовками доволі часто з'являються у моїй стрічці і, зізнаюся, вони мене неймовірно розважають. Проте можу собі уявити, як вони впливають на аудиторію з великим рівнем тривожності, людей, які постійно страждають від обстрілів, або тих, кому поки не вдається сприймати інформацію критично. Гостра реакція на такі повідомлення постійно обговорюється в медіасередовищі, та й не тільки.

Не раз чула від знайомих із прифронтових регіонів про справжні нервові зриви після ось таких «прогнозів». Понад те — під час Революції Гідності моїй родичці довелося викликати швидку, бо вона днями сиділа перед телевізором і дивилася репортажі зі страшними заголовками, які в кілька разів перебільшували і так жорстку реальність. 

До речі, на страшні наслідки автори УНІАН Lite пропонують налаштуватися навіть у побутових дрібницях. 

Та все ж найбільш епаптажним розділом на цьому ресурсі є «Стосунки». Це текстовий аналог телевізійних проєктів «Сімейні мелодрами» та «Сліпа».  

«МедіаЛайф»
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
У програмі наставництва — доступ до книги контактів Гордона. А ще зустрічі з ним (ні, не на пиво) та його друзями, серед яких співачка Оля Полякова, дитячий лікар-телеведучий Євген Комаровський та різні одіозні особи.
01 Трав 2024 18:00
540
Катерина Городнича
«Антоніна»
Не встигло охолонути крісло перед Такером Карлсоном після Павла Дурова, як в нього всівся Алєксандр Дугін. Ми подивились інтерв'ю «філософа-пропагандиста» американському журналісту, любителю трешових гостей. Буквально кинулись на амбразуру, щоб захистити ваш час і нерви.
30 Квіт 2024 19:00
1 557
Катерина Городнича
«Антоніна»
Як ми могли пропустити такий чудовий розділ на сайті 24 Каналу? Love24 існує вже 10 місяців, і «ви не повірите», «це взірвало інтернет», «він у труні, а вона в білій сукні». Ми з Антоніною дуже любимо треш, тому весь день займалися читанням.
25 Квіт 2024 16:20
646
Марина Крижня
«Антоніна»
Здається, у Дмитра Гордона та пірамідок «Ю Шинсе» підростає конкурент.
25 Квіт 2024 14:50
528
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Називається фільм «Предатели», і через нього вже другий тиждень як пересралися всі російські «опозиціонери».
24 Квіт 2024 21:20
860
Катерина Городнича
«Антоніна»
Найвідоміший у Британії ведучий вечірніх новин, Г’ю Едвардс, після сексуального скандалу, який триває вже 10 місяців, був змушений звільнитися.
24 Квіт 2024 11:00
1 223
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду