«Нехай наші діти плачуть хіба що через невиконану домашку». Як українські медійники цього року дітей до школи відправляли

«Нехай наші діти плачуть хіба що через невиконану домашку». Як українські медійники цього року дітей до школи відправляли

Журналісти ділилися в соцмережах не лише першовересневими фото своїх дітей, а й батьківськими переживаннями, мріями та сподіваннями.
«Нехай наші діти плачуть хіба що через невиконану домашку». Як українські медійники цього року дітей до школи відправляли
«Нехай наші діти плачуть хіба що через невиконану домашку». Як українські медійники цього року дітей до школи відправляли
1 Вер 2023
0
4084

Першовересневі світлини родин, чиї діти пішли до школи, заполонили соцмережі. Не пасли задніх у цьому флешмобі й українські медійники. Першачки і старшокласники, у вишиванках та в ділових костюмах, на порозі українських шкіл і біля парканів іноземних ліцеїв — усі вони були сповнені планів, мрій і сподівань на легкі завдання та високі оцінки. А їхні батьки — гордістю і традиційним для таких важливих етапів у житті хвилюванням.  

Доньки ведучої «ТСН» та марафону «Єдині новини» Марічки Падалко Марія та Катерина цьогоріч знову навчатимуться в Чехії, а от старший син Михайло іде в 11 клас у Києві.

«Цей рік у мене, як у мами, дуже відповідальний, бо мої діти пішли у 7-й, 9-й та 11-й клас. Я вперше стаю мамою випускника. Завжди боялася цього 11 класу, напевно, що перекладала свої якісь переживання. Але зараз настільки змінила пріоритети, що ставлюся до цього, не скажу що байдуже, але спокійно і конструктивно, без паніки», — розповіла Марічка.

Доньки ж, за її словами, цей навчальний рік будуть знову в Чехії. Однак мама сумнівається, чи довчаться дівчата там до кінця, бо вони не хотіли повертатися з України у Прагу. 

«Є величезне бажання бути в Києві і вдома, але поки що на це немає згоди батька, який не з нами, відповідно, не може контролювати безпеку завжди, щоб ми були у бомбосховищах і т. д. Тому дівчата поки там, а Міша йде в школу в Києві. Він паралельно вчиться в двох школах: в одній дистанційно, там він і отримує свої оцінки, а в іншій школі — наживо, так сказати, для душі, бо там він вчить те, що йому подобається, а не за програмою», — каже Марічка, чий чоловік — колишній журналіст та ексдепутат Єгор Соболєв — служить у ЗСУ. 

Ведуча ранкової програми «Сніданок з 1+1» Неля Шовкопляс відправила своїх синів-двійнят Матвія і Тимофія до школи у Києві. «Мама і тато четвертокласників вітають вас із початком нового навчального року! Друзі, як ви? Ваші діти навчаються цьогоріч дистанційно чи офлайн? В будь-якому випадку — бережіть себе і малих!» — написала телеведуча у фейсбуці. 

Також в Україні пішли до школи діти медійної сімейної пари Ольги Кашпор і Романа Недзельського: син Данило до сьомого класу, дочка Іванна — до другого. «Нам довелося терміново змінювати школу. Данін клас розформували — лише 7 дітей збиралися сісти за парти, інші не повернулися з-за кордону. Крім того, оголосили, що цьогоріч буде друга зміна. Загалом, з шести пройдених класів нормальними в Дані були лише 2,5. Далі карантини і війна. Він добре впорався з онлайном, проявив дива самоорганізації, був відмінником. Але сантиментів щодо класу геть не лишилося. Іва торік прийшла на 1 вересня у zoom, і там-таки бачила вчительку 1–2 рази на тиждень. Іноді ще рідше. Що таке уроки в школі — вона до сьогодні не уявляла», — розповіла у своєму дописі Ольга Кашпор.

Але цього року, за її словами, в дітей було справжнє 1 вересня. З лінійкою, піснями, віршами, батьками, які відтоптують одне одному ноги, щоб сфотографувати свою дитину. «В мене безперестанку котилися сльози від розуміння того, що попри війну діти можуть от так просто прийти до школи. Це щось, що тримає життя — там, де воно має бути. Дуже хочу, щоб моїм зайчикам “зайшла” ця школа. І щоб в укриття ходити не доводилося, хай би яке хороше воно не було. І щоб цей щем від простих речей осів вічним вмінням цінувати їх — наперед, без приводу, без війни та інших обтяжуючих», — поділилась надіями та бажаннями Ольга.

Редакторка відділу економіки ZN.ua Юлія Самаєва, чиї дочка та син теж пішли до школи у Києві, обмежилась короткою фразою: «Дякую ЗСУ і нашій Школа #5 Печерського району м. Київ, яка завжди топчик!».

Треба відзначити, що слова подяки українським захисникам були цього дня найбільш популярним підписом під світлинами школярів. «Дякую Силам Оборони України, що цей день для нас настав», — підписала фото з чоловіком і сином-першокласником ведуча телеканалу «Еспресо» Христина Яцків.

Подякував ЗСУ за те, що «подарували цей ранок», і Олександр Педан, для родини якого нинішнє 1 вересня стало першим і надважливим святом. Адже син телеведучого Марік став першачком. «Пишаюсь тим, що мій син йде в перший клас! У вільній та незалежній Україні!» — написав шоумен в інстаграмі, побажавши всім батькам, дітям та вчителям натхненного, працьовитого, спокійного навчального року. «Пам'ятайте, що наші діти точно не мають залишати можливість навчатися, тому що саме на їх плечах майбутнє України, яке виборюємо надзусиллями», — нагадав Педан.

А ось перший рядок в умовному рейтингу найбільш оригінальних підписів, думається, зайняв би допис журналістки, блогерки, лідерки проєкту «Made in Ukraine» Юлії Савостіної. «В це важко повірити, але вчорашній знімок узд сьогодні пішов в перший клас», — із властивим їй почуттям гумору повідомила мама Лізи, яка вперше прийшла до школи в сонячно-жовтій вишиванці з вишуканим чорним орнаментом.

У гарну вишиванку з ягодами горобини вбралась і 11-річна донька телеведучої Лілії Ребрик Поліна. «Вриваюся в цю осінь з найкрасивішою україночкою школяркою. І нехай наші діти плачуть хіба що через невиконану домашку», — написала Лілія Ребрик в інстаграмі.

Український історик, редактор, теле- та радіоведучий Данило Яневський поділився батьківською радістю з приводу того, що його дочка взяла нову вершину в навчанні та ще й дебютувала в якості ютуберки.

«За роки Незалежності народилися різноманітні покоління українців: діти пророків, справжніх патріотів, акторів, депутатів, крадіїв бюджетних коштів. Одним словом, династії. Є чим похвалитися і мені: Софія-Маргарет Яневська (Sam Yanevskyy), 2004 р. н. вступила до College of Atlantic, спеціальність human ecology. З цієї нагоди (але не тільки) випустила в світ для англомовної аудиторії анімований ролик на тему: “За що воює Україна?”. Це вам не кулінарне шоу за якійсь жалюгідний лимон бюджетних гривень. Тому даруйте: все ж таки перший “постріл” третьої генерації медійників з прізвищем Яневський/Яневська/Yanevskyy», — похизувався медійник, попросивши друзів підтримати дочку лайком, підпискою, добрим словом. 

Втім, були й ті, хто радів продовженню безтурботного дошкільного дитинства своїх малюків.

Світлана Чкан, головна редакторка «Еспресо», опублікувала фото свого усміхненого півторарічного сина Маркусіка та написала: «Щасливе 1 вересня (або всі ідуть до школи, а я ще молодий)».

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Більше доби палає в соцмережах від нововведення МЗС України — віртуальної речниці, Вікторії Ші. Ми ж пропонуємо вам для порівняння історію епічного провалу іншого віртуального персонажа.
02 Трав 2024 14:15
891
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Ноутбук ви можете отримати всього за 200 гривень. Але ніхто не буде вас стримувати, якщо заплатите більше.
01 Трав 2024 20:10
302
Марина Крижня
«Антоніна»
Ексведучий «Інтера» та в минулому спортивний журналіст ніяк не зупиниться. Ділиться своєю безцінною експертною думкою в тіктоку та просуває меседжі російської пропаганди.
26 Квіт 2024 19:00
801
Катерина Городнича
«Антоніна»
Гівняні прикраси, гівняні картини і гівняний мерч. Це не відгук на продукцію. Це її офіційний опис. Киянка Міша Куш у соцмережах рекламує свої товари бренду VALERA, зроблені з голубиного посліду. Спецпроєкт пабліку «Шо там» став нашою улюбленою нативною рекламою з першого перегляду.
25 Квіт 2024 19:30
1 244
Марина Крижня
«Антоніна»
У відеоролику співак Володимир Дантес та порноакторка Джозефін Джексон озвучили «пікантні» відео з котиками.
25 Квіт 2024 17:40
1 288
Марина Крижня
«Антоніна»
Користувачі соцмереж знову почали обговорювати фемінітиви. Здається, ця тема невичерпна.
24 Квіт 2024 18:00
7 962
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду