11-річні швейцарські діти в памперсах. Як підписниці навчають Дмитра Карпачова медіаграмотності

11-річні швейцарські діти в памперсах. Як підписниці навчають Дмитра Карпачова медіаграмотності

Днями ведучий СТБ Дмитро Карпачов запостив допис в інстаграмі у стилі «загниваючої Європи».
11-річні швейцарські діти в памперсах. Як підписниці навчають Дмитра Карпачова медіаграмотності
11-річні швейцарські діти в памперсах. Як підписниці навчають Дмитра Карпачова медіаграмотності
13 Вер 2023
0
55990

У ньому йдеться про те, що Швейцарію спіткала велика проблема — школярі, які вже у дорослому віці ходять на уроки в підгузках, бо не вміють користуватися вбиральнями. Уся справа в батьках, які, мовляв, не бажають привчати нащадків до туалету, і тому в країні безліч практично підлітків, яким би вже до вечірок готуватися, а вони все ще не знають, що таке унітаз. 

Карпачов у дописі подає це як глобальну проблему і кілька разів наголошує, що йдеться не про малюків, а саме про дітей у віці 11 років. На підтвердження своїх слів він дає посилання на матеріал у німецькомовному виданні «20 Minuten».

«У Швейцарії вчителі поскаржилися на 11-річних учнів у підгузках.

Учителі у Швейцарії скаржаться на те, що надто багато учнів ходять у класі в підгузках, бо не вміють користуватися туалетом.

Голова Швейцарської федерації вчителів Дагмар Рьослер розповіла, що діти починають ходити до школи вже в 4 роки, декого можна зустріти в підгузках. Багато малюків настільки звикли до носіння підгузків, що втрачають інтерес до переходу від зручного, але антисанітарного методу.

"Коли 11-річні діти приходять до школи в підгузках, це тривожна тенденція. Батьки несуть відповідальність за те, щоб їхні діти шкільного віку більше не носили підгузки. Вчителі не повинні міняти підгузки своїм учням. Це переходить межі". Дагмар Рьослер», — пише Карпачов.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Дмитро Карпачов (@karpachoff)

Я, звикла спостерігати пана Дмитра у програмі «Супермама», дуже здивувалася коментарям. Адже в цьому проєкті ведучий (наголошу: не психолог – канал його так давно не позиціонує, віддаючи це право учасницям, за слова яких не несе відповідальності) є абсолютним авторитетом, до думок якого всі мусять прислухатися і який завжди правий. Понад те — він постійно повчає та навіть принижує претенденток на перемогу у програмі, відкрито стверджує, що вони погані матері і не вміють виховувати своїх дітей.

Так ось, у його інстаграмі ситуація виявилася дещо іншою. Карма в дії, так би мовити. У коментарях люди відверто кепкують з нього та радять не вірити всьому, що пишуть в інтернеті. «20 Minuten» – це французька щоденна безкоштовна газета, яка у Швейцарії виходить французькою та німецькою. Її концепт закладений у назву — всю її прочитати можна за 20 хвилин.

Ба більше — багато коментаторів (здебільшого коментаторок) не полінувалися відкрити той матеріал, перекласти і зрозуміти, що Карпачов сильно перекрутив його зміст. Там згадується лише одна 11-річна дитина у підгузках. Це коментар педагогині з розвитку Рити Мессмер, яка згадує, що колись у її практиці трапився такий випадок. Все. Більше жодних 11-річних швейцарських дітей, які бойкотують унітази.  

Далі йде ще одна цитата головного президента Швейцарської асоціації вчителів, який каже таке: «Сьогодні діти йдуть до школи у віці чотирьох років, тому насправді може статися, що деякі з них все ще носять підгузки». 

На цих двох твердженнях «20 Minuten» і будує свій матеріал із сенсаційним заголовком «Вчителі не для того, щоб міняти підгузки своїм учням». Експерти стурбовані!

У коментарях — справжній майстер-клас із медіаграмотності. Цікаво, що пише багато жінок, які стверджують, що зараз живуть у Швейцарії і про таку глобальну проблему нічого не чули.

А взагалі, інстаграм Дмитра Карпачова — дуже цікаве місце. На відміну від телебачення, там не зробиш монтаж. А дописувачі доволі активно критикують автора і час від часу уточнюють, так він психолог чи ні? Відповіді поки не знаходять.

І ще з цікавого. Звернула увагу, що своє прізвище Дмитро пише як Karpachoff. З приводу моди на ось ці дві ff та іншої стилістики Російської імперії в різних словах на «Читомо» вийшов матеріал Дмитра Крапивенка. 

Фото: інстаграм karpachoff, кадр з програми «Супермама»

 

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
У програмі наставництва — доступ до книги контактів Гордона. А ще зустрічі з ним (ні, не на пиво) та його друзями, серед яких співачка Оля Полякова, дитячий лікар-телеведучий Євген Комаровський та різні одіозні особи.
01 Трав 2024 18:00
512
Катерина Городнича
«Антоніна»
Не встигло охолонути крісло перед Такером Карлсоном після Павла Дурова, як в нього всівся Алєксандр Дугін. Ми подивились інтерв'ю «філософа-пропагандиста» американському журналісту, любителю трешових гостей. Буквально кинулись на амбразуру, щоб захистити ваш час і нерви.
30 Квіт 2024 19:00
1 542
Катерина Городнича
«Антоніна»
Як ми могли пропустити такий чудовий розділ на сайті 24 Каналу? Love24 існує вже 10 місяців, і «ви не повірите», «це взірвало інтернет», «він у труні, а вона в білій сукні». Ми з Антоніною дуже любимо треш, тому весь день займалися читанням.
25 Квіт 2024 16:20
638
Марина Крижня
«Антоніна»
Здається, у Дмитра Гордона та пірамідок «Ю Шинсе» підростає конкурент.
25 Квіт 2024 14:50
518
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Називається фільм «Предатели», і через нього вже другий тиждень як пересралися всі російські «опозиціонери».
24 Квіт 2024 21:20
849
Катерина Городнича
«Антоніна»
Найвідоміший у Британії ведучий вечірніх новин, Г’ю Едвардс, після сексуального скандалу, який триває вже 10 місяців, був змушений звільнитися.
24 Квіт 2024 11:00
1 219
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду