Продюсер «Голосу» Володимир Завадюк влаштував ЛГБТ-просвіту в інстаграмі

Продюсер «Голосу» Володимир Завадюк влаштував ЛГБТ-просвіту в інстаграмі

Він не просто зробив камінгаут минулої весни, але й продовжує піднімати тему видимості квір-спільноти у своїх дописах.
Продюсер «Голосу» Володимир Завадюк влаштував  ЛГБТ-просвіту в інстаграмі
Продюсер «Голосу» Володимир Завадюк влаштував  ЛГБТ-просвіту в інстаграмі
22 Лист 2023
0
755

Взагалі, з цією самою видимістю у нас поки є трішки проблем. Медійні представники ЛГБТ-ком’юніті зовсім не поспішають публічно відкриватися. Хтось просто поки не готовий, у когось (особливо на телебаченні) консервативна аудиторія, яка потенційно може зменшитися. Але зовсім не факт, що так буде — ніхто ж особливо не перевіряв. До того ж, у нашому медійному просторі є квір-люди, про яких, як то кажуть, усі все знають, і популярності та авторитету вони не втрачають. За моїми спостереженнями — навіть у відвертих гомофобів. 

Є люди, які начебто не приховують своєї особистості, але й публічно не розповідають. Усе, як хоче група громадян, відома за фразою «просто не надо выпячивать». Хай там як, а камінгаути треба робити лиш тоді, коли відчуваєш у цьому потребу й готовність. Бо колеги-інтерв’юери часом намагаються це витягнути зі своїх гостей лещатами, що призводить до вкрай некомфортних моментів. Хоча деякі з цих гостей і самі люблять поставити героїв уже на своїх ефірах у дурнуваті ситуації аж занадто інтимними запитаннями. 

Серед телевізійників пригадую доволі гучний камінгаут Костя Гнатенка, а згодом — Анатолія Яреми. Це були дев’яності та двотисячні, тому вчинки ці були дуже сміливими.  Здавалося, вслід за ними наважаться й інші, але так не сталося. Принаймні на телебаченні. У шоубізнесі таким сміливцем став Melovin, його яскравий перформенс на фестивалі Atlas був справжньою подією. А якщо хтось і отримав негатив, так це режисери каналу M1, які вирізали момент із поцілунками.

На ютуб-каналі «Ебаут» також можна почути обговорення теми ЛГБТ, і ці випуски стають доволі популярними. 

Загалом камінгаутів серед наших знаменитостей хоч і мало, але на невеличкі огляди вже назбирається. 

Що ж до Володимира Завадюка, то він також бере участь у різних розмовах на квір-тему, а нині запостив цілу серію сториз.

«Сьогодні в сторіс я підняв важливу тему, і надалі я буду піднімати її тільки частіше, тому що я бачу, скільки людей не наважуються на те, щоб бути собою.

Бояться засудження, бояться бути не прийнятими у суспільстві.

І я теж колись боявся, але я прийняв рішення бути собою і бути чесним з суспільством.

Це окриляє і надає сили.

Хоч і наша країна тільки на шляху до повного сприйняття ЛГБТК+ спільноти, узаконення цивільних шлюбів, а також загального сприйняття суспільством важливих істин… що любов це завжди любов. ????

Я все одно вірю, що нам вдасться це зробити».

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Zavadiuk Volodymyr (@zavaduk)

У сториз Завадюк пише, що різниці між гомо- та гетеросексуальними парами в ідеалі бути не повинно.

Але, оскільки ми до ідеалу лише йдемо, то відмінності все ж є. На думку продюсера, це засудження, невирішене питання зі шлюбами, неможливість усиновити дітей.

Також Володимир Завадюк закликав ставити питання й одразу на них відповідав. Деякі з них були доволі несподіваними (як на мене). Наприклад, чи є в ЛГБТ-парах традиція запрошувати на побачення? 

 

А чому її могло не бути? Проте Володимир усім відписує доброзичливо і чемно, навіть коли відповідь очевидна. 

Захоплюємося сміливістю Завадюка і його бажанням усе розтлумачувати. Чекаємо на наступних. Усе ж хочеться вірити, що наше суспільство справді вільне і визначає свободу як одну з найбільших цінностей. А хто ж може достойно оцінити свободу, як не працівники медіа?

Фото: інстаграм zavaduk

 

«Детектор медіа»
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
Ексведучий «Інтера» та в минулому спортивний журналіст ніяк не зупиниться. Ділиться своєю безцінною експертною думкою в тіктоку та просуває меседжі російської пропаганди.
26 Квіт 2024 19:00
755
Катерина Городнича
«Антоніна»
Гівняні прикраси, гівняні картини і гівняний мерч. Це не відгук на продукцію. Це її офіційний опис. Киянка Міша Куш у соцмережах рекламує свої товари бренду VALERA, зроблені з голубиного посліду. Спецпроєкт пабліку «Шо там» став нашою улюбленою нативною рекламою з першого перегляду.
25 Квіт 2024 19:30
1 196
Марина Крижня
«Антоніна»
У відеоролику співак Володимир Дантес та порноакторка Джозефін Джексон озвучили «пікантні» відео з котиками.
25 Квіт 2024 17:40
1 237
Марина Крижня
«Антоніна»
Користувачі соцмереж знову почали обговорювати фемінітиви. Здається, ця тема невичерпна.
24 Квіт 2024 18:00
7 910
Марина Крижня
«Антоніна»
Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці. Якийсь, як каже Кіпіані, покидьок створив профіль, підписався його ім'ям та додав до нього нецензурне слово.
18 Квіт 2024 17:10
567
Марина Крижня
«Антоніна»
Телеведуча мала модерувати захід на економічну тематику для великої державної компанії, яку Яна не називає.
17 Квіт 2024 16:10
1 269
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду