«На той час це були шалені гроші». Ірма Вітовська розповіла про гонорари на ситкомі «Леся+Рома»

«На той час це були шалені гроші». Ірма Вітовська розповіла про гонорари на ситкомі «Леся+Рома»

На численні прохання своїх глядачок блогерка Аліна Доротюк таки запросила Ірму Вітовську. Під відео — заманливий анонс: «А ще — безперечно, це найвідвертіше на сьогоднішній день інтервʼю Ірми Вітовської». Дві з половиною години, 51 тисяча переглядів за добу.
«На той час це були шалені гроші». Ірма Вітовська розповіла про гонорари на ситкомі «Леся+Рома»
«На той час це були шалені гроші». Ірма Вітовська розповіла про гонорари на ситкомі «Леся+Рома»
8 Груд 2023
0
6670

Передбачуваний успіх — Ірма в нас одна з небагатьох акторок у статусі «суперзірки». Бо, як кажуть у тусовці, вітчизняний інститут зірок кіно в Україні лише формується. Акторка справді розповіла багато цікавого, але ми зупинимося на телебаченні та конкретно ситкомі «Леся+Рома». Значення цього проєкту було справді колосальним. Зокрема й тому, що глядачі ледь не вперше почули живу, розмовну українську в серіалі. 

Вітовська згадує, що це була така суміш літературної мови з модними словами, трохи суржиком і сленгом: «Десь 80 на 20». Зокрема тому глядачі й асоціювали головних героїв із собою. Нагадаю, це була пара молодих людей, які жили абсолютно так само, як більшість пар у великих містах. Ця українська версія канадського ситкому «Un gars, une fille» стала надзвичайно популярною і розтяглася на 6 сезонів. Показували серіал на телеканалі ICTV.

«“Леся+Рома” підняв нас на четвертий рік на страшенний щабель. Так ніхто не отримував у цій країні. Ніхто. Тому що ми з Дмитром зрозуміли, що ми незамінні і навряд чи нас на 2, 3, 4 сезон будуть змінювати. Ми відповідно почали піднімати свої ставки після 1 сезону. Вони знімалися сесійно. І ось 4-й сезон ставка була неймовірно висока. Це був, ну я не скажу, я не знаю, як європейські актори, але, мабуть, десь близько. За день», — сказала Ірма Вітовська.

На запитання Аліни Доротюк, це була 1000 доларів чи більше, Ірма Вітовська відповіла: «Більше. За день. Плюс іще продакт-плейсмент. Це 5, 6, 7 сезон». Ведуча та акторка підсумували, що на той час це були шалені гроші. Так, і долар у ті роки був у нашому улюбленому вигляді  — по 8.

 

Вітовська поділилася, що це дало їй змогу відчути, що таке свобода, і не залежати від розкладу в театрі: «Я зрозуміла, що не хочу бути залежна від хвиль керівника, від хвиль симпатії: ти потрібна, непотрібна. Я взагалі ніколи не просила, ні з ким не спала, ні до кого не ходила, ніколи не юлила. Я завжди була поза цим».

Аліна Доротюк запитала, чи були пропозиції, бо «зараз дуже багато радянських акторів згадують про харасмент». «Були, але я не буду називати від кого. Це було, коли мені було там 20–30 трішки [років]. Я завжди була жорстка і була революціонеркою у всьому», — повідомила Ірма.

Вона розповіла і про те, як вийшла з образу Лесі, з яким її асоціювали довгий час через успіх ситкому: «Складно, але я це пройшла. Я просто не знімалася 2 роки. Ніде».

Акторка також розповіла про те, чим відрізняється робота в кіно від телеформату: «Коли люди кажуть: “Ви знімаєтесь у кіно”, то я кажу, що я зараз знімаюсь тільки в кіно, а на телебаченні, на жаль, я дуже рідко. А яка різниця? Є різниця: а) сценарій; це завжди різниця, тому що сценарій у кіно — це амбіції. Хороша команда в кіно закладає потрапити на фестиваль категорії “А”, а телебачення не закладає для себе амбіції потрапити на фестиваль».

Вона додала, що, звісно, є фільми, автори яких не збираються на фестивалі: «Але вони тоді мають амбіції отримати великий комерційний зиск, шум і стати культовим. Це теж шлях, це теж потрібно. Є фільми для дозвілля — атракціони, а є фільми як кіно — для вашого росту. І вони мають дві різні задачі. І ті, і ті важливі, і ті, і ті потрібні, і в тих, і в тих ти повинен працювати».

У розмові Ірма Вітовська зачепила багато тем, зокрема й зникнення Дмитра Лалєнкова (колеги, який зіграв роль Роми) з українського інфопростору, і погрози за часів Януковича, і свою роль у майданах. 

Фото: фейсбук Ірми Вітовської (фото Катерини Томчук), ICTV, скриншоти з програми Аліни Доротюк

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
«Ви просили – ми зробили. Це поки не "Хата на комбата", але не все одразу», — йдеться в дописі під відео. З нетерпінням чекаємо, а поки що оглядаємо нове шоу «Бажаю смачного», де молодший сержант Володимир Кравчук разом із цивільними гостями тестує різні сухпайки.
01 Трав 2024 09:00
746
Катерина Городнича
«Антоніна»
Роман Скрипін сходив до стендапера Олега Лузанова на подкаст. Виголошували тости, випивали за Громадське і Суспільне. За 5 канал не пили, але говорили. Виявляється, створення всіх цих медіа – заслуга Скрипіна. Згідно з його ж ностальгійними спогадами.
29 Квіт 2024 18:30
1 945
Катерина Городнича
«Антоніна»
Креативність у зборі донатів отримала свій еталон довершеності. Тепер можна вимірювати ідеї відсотками від «Нашебачення».
29 Квіт 2024 14:00
4 059
Марина Крижня
Алхім багато разів втрапляла у скандали через свої неоднозначні висловлювання і, здається, в цьому відео договорилася до ще одного.
27 Квіт 2024 15:20
789
Марина Крижня
«Антоніна»
Письменник дав інтерв'ю журналістці Ірині Соломко на ютуб-каналі «Голос Америки». Вони поговорили про кенселінг росіян та згадали про зашквар з російським письменником Шишкіним.
24 Квіт 2024 09:00
648
Марина Крижня
«Антоніна»
Телеведуча поговорила з Романом Кравцем, журналістом «Української правди», про дружбу з Юрієм Горбуновим (чи правильніше сказати недружбу), присутність росіян на українському телебаченні та навіщо їх тягнули в наш інфопростір.
23 Квіт 2024 16:20
1 042
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду