Родина Маккалістерів із «Сам удома» — заможна? Відповідають економісти та творці фільму

Родина Маккалістерів із «Сам удома» — заможна? Відповідають економісти та творці фільму

Напередодні Різдва, коли безліч сімей передивляються різдвяну комедію «Сам удома», у нас з’явилася нагода дізнатися, наскільки Маккалістери багаті та ким працюють батьки Кевіна.
Родина Маккалістерів із «Сам удома» — заможна? Відповідають економісти та творці фільму
Родина Маккалістерів із «Сам удома» — заможна? Відповідають економісти та творці фільму
22 Груд 2023
0
1158

Навіть якщо ви про це ніколи не задумувалися, стаття видання The New York Times, журналісти якого провели розслідування, інтригує. Маккалістери живуть у великому будинку в заможному районі Чикаго, мають предмети розкоші: відеомагнітофон, стереосистеми (це 1990-й рік, камон), вишукані ювелірні вироби тощо.

Сам будинок, який ми бачимо у фільмі, за словами економістів Федерального резервного банку Чикаго, був доступний 1% родин. Припускаючи, що Маккалістери не витрачали більше 30% свого доходу на житло, вони визначили, що річний дохід сім’ї мав становити 305 тисяч доларів у 1990 році (близько 665 тисяч доларів у 2022 році). У середині 2022 року такий будинок коштував би близько 2,4 мільйона доларів, за оцінкою порталу Zillow. А дохід родини мав би бути 730 тисяч доларів.

Водночас батьки Кевіна не супербагаті, це вищий середній клас. Коли мама Кейт намагається підкупити літню пару, щоб вони продали їй квитки з Парижа й вона могла повернутися додому, то пропонує коштовності та годинник «Ролекс», натякаючи, що це, можливо, підробка.

У фільмі нам не розповідають, чим же займаються батьки Кевіна — Кейт і Пітер. Фанати стрічки зробили висновок, що мама працює модельєркою, адже в одній зі сцен бачимо в будинку манекени — їх Кевін використовує, щоб змусити грабіжників думати, що він не сам удома. Американський письменник Тодд Штрассер, який написав книги за фільмом, також зробив Кейт модельєркою, а Пітера — бізнесменом. Проте існує теорія шанувальників, згідно з якою Пітер причетний до організованої злочинності. Нібито це вплинуло на Кевіна: саме тому він так жорстоко розправляється з бандитами Гаррі та Марвом.

Що ж іще, згідно з фанатською теорією, свідчить, що Пітер має цікаве минуле (може, він мафіозі)? Наприклад те, що коли напередодні поїздки до Франції Пітер зустрічає злочинця Гаррі, переодягненого в поліцейського, перше, що він запитує: «Я заарештований чи що?». Ніби було за що.

Родичі Маккалістерів теж не бідні люди. Різдвяна поїздка до Парижа для 15 осіб коштує недешево, а спонсорує, тобто купує квитки, дядько Роб. До того ж він живе у Парижі в будинку, вікна якого виходять на Ейфелеву вежу. Другий дядько — Френк, живе в Огайо та подорожує з Іллінойсу до Парижа. Можливо, він і небідний, але скупий. Адже уникає заплатити 122,50 долара за піцу в Іллінойсі, а в літаку, сидячи в першому класі, просить дружину покласти кришталеві сільнички та перечниці в сумочку.

Та повернімося до будинку. Декораторка Ів Коулі, яка створювала інтер’єр для оселі, розповідала, що там не було дорогих меблів, проте будинок навмисне хотіли показати як «величний, висококласний». За її словами, Джон Г’юз, який написав сценарій та спродюсував «Сам удома», хотів, щоби будинок мав «позачасовий вигляд».

«Як на мене, шанувальники, які сперечаються про доходи батьків або вартість будинку, повинні натомість просто насолоджуватися фільмом», — зазначила Коулі.

Отож хоч би яким був дохід Маккалістерів — він нас і справді мало хвилює. Хоча подібні розбори завжди цікаво читати. Стрічку створювали не про гроші, а щоб підняти настрій на свята та розважити глядачів. І це творцям «Сам удома» вдається вже протягом 33 років.

Фото: Сара Коулі (Airbnb), 20th Century Fox

«Детектор медіа»
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Самі військові називають цей фільм мотиваційним. Ми ж в «Антоніні» вважаємо його ще одним виявом крутості рекламних якостей бригади.
02 Трав 2024 15:00
236
Катерина Городнича
«Антоніна»
Ми позбирали реакцію соцмереж на зміни в зовнішності актора Раяна Гослінга і плануємо її проаналізувати. Тому що ми не гірші за британських учених.
01 Трав 2024 19:20
364
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Фільм уже в прокаті, а ми з вами розберемося, кому він може сподобатися.
25 Квіт 2024 17:00
8 232
Катерина Городнича
«Антоніна»
19-й пітчинг Держкіно стане історичним і особливим. Уперше за багато років тут не знайдеш прізвищ продюсерів чи режисерів, які останнім часом були візитівкою України на кінофестивалях світу.
17 Квіт 2024 20:30
6 734
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
В оригіналі вона так і називається — Civil War, але на фразу «Громадянська війна» у нас реагують якось не дуже позитивно. В прокат стрічку випускає компанія Green Light Films.
12 Квіт 2024 09:00
936
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Ну що, припиняємо обговорювати Булгакова та Оксану Линів та переходимо на новий рівень.
11 Квіт 2024 15:30
2 961
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду