За чудове виховання. Мати Анни Алхім отримала найвищий бал від Карпачова на шоу «Супербабуся»

За чудове виховання. Мати Анни Алхім отримала найвищий бал від Карпачова на шоу «Супербабуся»

Але ми, звичайно, вже нічому не дивуємося.
За чудове виховання. Мати Анни Алхім отримала найвищий бал від Карпачова на шоу «Супербабуся»
За чудове виховання. Мати Анни Алхім отримала найвищий бал від Карпачова на шоу «Супербабуся»
18 Січ 2024
2
10152

Для тих, хто не в курсі, швиденько нагадаємо, хто така Анна Алхім. Це скандальна блогерка, яка ніколи не приховувала своєї любові до Росії, називала Володимира Путіна «крутим ох**нним красунчиком» і стояла на цих позиціях навіть попри неймовірний скандал.

Уже після повномасштабного вторгнення Алхім начебто трохи отямилася і в інтерв'ю каналу «Слава+» Путіна вже називала «тварь, скотина, і він повинен був померти ще три місяці тому». Утім музика грала недовго. Блогерка продовжила відкрито говорити, що слухає російських виконавців. Понад те — промотує їх у своєму інстаграмі. Так само їй сподобався резонансний серіал «Слово пацана», і вона це говорить максимально прямо. Звісно, російську мову вона теж захищає. 

Але це квіточки. У травні минулого року Алхім виклала у сториз інформацію про лікарні Дніпра, переповнені військовими. Це вона начебто зробила з добрими намірами. 

Невеличкий нюанс — писати таке в соцмережах категорично заборонено з міркувань безпеки. Згодом росіяни влучили в один з місцевих шпиталів. Блогерка дуже різко відреагувала на звинувачення, сказала, що такі сторизи робили й інші дніпряни. А також назвала критиків «тупорилим стадом»:

«Я одна з небагатьох блогерів, яка заповнює свій профіль і свою стрічку дописами про війну, зборами, репостами, волонтерить та допомагає з перших днів війни. Але вам на це по*бати, вас це не цікавить. Бо вам треба тільки обх*їсосити Алхім, занести це у ваші нах*й непотрібні пабліки і сказати, що я наводчиця. Що я можу вам сказати з цього приводу? Йдіть на х*й!».

Це лише частина зашкварів Анни Алхім, бо для всіх у нас на сайті мало місця. Тому переходимо до її мами, яка взяла участь у шоу «Супербабуся» на СТБ.

Наші постійні читачі добре знають усі перипетії програми «Супермама». Ми про неї писали не раз, і це видовище, звісно, одне з найяскравіших на нашому телебаченні. Чотири учасниці змагаються за звання найкращої мами, господині та професіоналки. При цьому вони сваряться, принижують одна одну, обзивають дітей у різний недопустимий спосіб, наприклад «розумово відсталими», а інколи навіть б'ються. Автори своєю чергою роблять усе, щоб героїні мали максимально придуркуватий вигляд. 

Особисто я розумію лише одну категорію жінок, які йдуть на це шоу. Тих, хто хоче через упізнаваність розкрутити інстаграм та бізнес. І це справді працює. Інші ж, які наївно прагнуть показати свої материнські здобутки, викликають хіба співчуття. Але таких, здається, меншість. 

Отже, з 14 січня на СТБ почала виходити ще й «Супербабуся».

Це другий сезон, перший побачив світ у 2021 році, ми про нього теж писали. Шоу має точно такий самий принцип і того ж ведучого Дмитра Карпачова, який продовжує вдавати із себе психолога. Хитрі автори самі його так не позиціонують, бо він такий самий психолог, як і Спартак Суббота. Але, на відміну від колеги, продовжує бути зіркою телебачення. Психологом його називають самі учасниці, а за них продюсери не відповідають — дівчата часом іще більші нісенітниці городять.  

Супербабусі так само сваряться та осуджують одна одну за все. Хоча треба бути справедливими: попри весь треш, у програмі нерідко можна почути і притомні думки. Мамам радять не пресувати дітей, позбуватися тривожності, пояснюють, що викликати клінінг, замовляти готову їжу та наймати няню — це нормально і добре. Ба навіть стверджується, що татусь у декреті — це теж норма. Карпачов кілька разів пояснював, що гендерні стереотипи — це не ок. Хоча все це йому, ймовірно, написали сценаристи. Бо у своїх соцмережах він пише зовсім інше. За що регулярно отримує кпини. Взагалі, в інстаграмі, тіктоку чи твітері цього персонажа полощуть регулярно та активно. Та попри це в «Супермамі» траплялися й випадки доволі сумнівного ставлення до сімейного насильства. 

І ось, маємо четвірку бабусь із Києва, які ходять одна до одної в гості та розповідають, що де не так.

Шоу знімали до повномасштабної війни, тому дві бабуськи розмовляють російською, і їх озвучують. Нагадаю, що до 2022 року учасниці були майже тотально російськомовними, а одна з них мені розповідала, що редактори навіть просили розмовляти російською. Ця мовна політика в них була дуже дивною, адже знімали переважно в російськомовних регіонах, а в першому і поки єдиному випуску з львів'янками українською розмовляла лише одна. 

Перед випусками стоїть дисклеймер: «Проєкт було знято до 24 лютого 2022 року. Деякі сцени та висловлювання можуть бути неактуальними»

У першому ж епізоді ми бачимо традиційну зустріч учасниць та знайомство. Одна з них, пані Ірина, не приходить і надсилає відео. В її доньки день народження, тому вона не може прийти. На відео ми бачимо, що донька — це Анна Алхім. Інші учасниці шоковані цим посланням, бо там багато матюків. Ми ж за це учасницю засуджувати не збираємося, до того ж жодних матюків не почули, адже в озвучці їх ніяк не передали. Усе має приблизно такий вигляд:

— Очманіти!

— Не матюкайтесь!

До пані Ірини в гості прийшли у фінальному епізоді. Точніше, не до неї, а до київського будинку самої Алхім. Наша супербабуся займається блогінгом, залучає до роботи онуків і часто приїздить до них із Дніпра.

Після розмов про інстаграм та екскурсій будинком усі йдуть у спальню поговорити з пані Іриною та Анною про виховання. Мама, яку інші учасниці разом засудили за лайку і вульгарну поведінку, емоційно розповідає, як їй було соромно за доньчині тату, губи, випивку та скандальну поведінку в інстаграмі. Та коли Алхім почала заробляти на цьому гроші, її ставлення кардинально змінилося. 

Карпачов робить психологічний аналіз блогерки. Вона, мовляв, так епатажно поводиться, бо просто звикла бунтувати проти матері. Отже, і в інших ситуаціях схильна йти проти системи. Ну, типу, що більше ви її будете критикувати за пропаганду російської музики та серіалів, то активніше вона це робитиме. У принципі, так воно і є. Але це все через дитячу травму. 

Оскільки для творців «Супермами» та «Супербабусі» раніше війни не існувало, про неї вони і не говорять. Отже, Алхім має вигляд не дуже розумної дівчинки, з вибриками, емоційною поведінкою, але не більше того. Її звичного хамства глядачам не демонструють. Вона навіть симпатична — ну ось така людина, подобається їй показувати дупу користувачам в інстаграмі. Але вона ж нічого поганого не робить, а заробляє цим гроші, дбає про маму і про дітей.

Та вже тоді блогерка була знана своєю проросійською та антиукраїнською позицією і навіть потрапила до «Миротворця». Але бабусі запитували її тільки про витівки в соцмережах, а не про фрази штибу: «Я не знаю нікого крутішого, аніж Путін, і нікого впливовішого, аніж Путін».

А на фіналі відбувається наступне. Всі учасниці збираються подивитися, що там одна одній понаставляли, і погавкатися з новою силою. В кінці звично приходить Карпачов, щоб усіх поставити на місце і дати одній з бабусь свої 10 балів. І дає їх нашій пані Ірині, яка за оцінками суперниць опинилася на передостанньому місці.

«Як на мене, у вас занизькі оцінки щодо вашого зв'язку з онуками та стилю виховання. Він, звісно, не ідеальний, але точно не такий поганий, як ми тут бачимо», — каже ведучий. 

Перед цим він казав таке: «Не буває поганих дітей, бувають погані батьки». Не знаю, як цей висновок оцінять справжні психологи, але в контексті цієї фрази 10 балів для мами такої людини як Анна Алхім є дуже показовими. 

І це лише перша четвірка другого сезону. Далі буде. 

Фото: кадри з шоу «Супербабуся»

Теги
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Тетяна
105 дн. тому
Треш, ця супербабуся і супермама точно несуть пропаганду Московії
Дмитро
105 дн. тому
Співчуваю вам, що ви змушені дивитися таке гімно заради хліба насущного. Люблю ваш стиль та колумн. Паліть ще!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
У програмі наставництва — доступ до книги контактів Гордона. А ще зустрічі з ним (ні, не на пиво) та його друзями, серед яких співачка Оля Полякова, дитячий лікар-телеведучий Євген Комаровський та різні одіозні особи.
01 Трав 2024 18:00
507
Катерина Городнича
«Антоніна»
Не встигло охолонути крісло перед Такером Карлсоном після Павла Дурова, як в нього всівся Алєксандр Дугін. Ми подивились інтерв'ю «філософа-пропагандиста» американському журналісту, любителю трешових гостей. Буквально кинулись на амбразуру, щоб захистити ваш час і нерви.
30 Квіт 2024 19:00
1 535
Катерина Городнича
«Антоніна»
Як ми могли пропустити такий чудовий розділ на сайті 24 Каналу? Love24 існує вже 10 місяців, і «ви не повірите», «це взірвало інтернет», «він у труні, а вона в білій сукні». Ми з Антоніною дуже любимо треш, тому весь день займалися читанням.
25 Квіт 2024 16:20
636
Марина Крижня
«Антоніна»
Здається, у Дмитра Гордона та пірамідок «Ю Шинсе» підростає конкурент.
25 Квіт 2024 14:50
517
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Називається фільм «Предатели», і через нього вже другий тиждень як пересралися всі російські «опозиціонери».
24 Квіт 2024 21:20
845
Катерина Городнича
«Антоніна»
Найвідоміший у Британії ведучий вечірніх новин, Г’ю Едвардс, після сексуального скандалу, який триває вже 10 місяців, був змушений звільнитися.
24 Квіт 2024 11:00
1 217
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду