Мікросхеми, дитина-робот і кристали Swarovski: Schiaparelli представив колекцію весна-літо 2024

Мікросхеми, дитина-робот і кристали Swarovski: Schiaparelli представив колекцію весна-літо 2024

На створення весняної кутюрної колекції артдиректор Деніел Роузберрі надихався науковою фантастикою. Модний дім Schiaparelli традиційно креативний та екстравагантний.
Мікросхеми, дитина-робот і кристали Swarovski: Schiaparelli представив колекцію весна-літо 2024
Мікросхеми, дитина-робот і кристали Swarovski: Schiaparelli представив колекцію весна-літо 2024
24 Січ 2024
0
1047

Цього року модний дім Schiaparelli відкрив паризький Тиждень високої моди і представив колекцію, на яку надихнуло питання: як це — бути творчою людиною в епоху розвитку новітніх технологій та захоплення космосом.

Як пише креативний директор Деніел Роузберрі, засновниця бренду Ельза Скіапареллі захоплювалася астрологією, її дядько — Джованні, директор обсерваторії Брера в Мілані, відкрив серію каналів на Марсі, а також започаткував термін «марсіанин». Захоплення зірками було сімейною справою, тож дизайнер вирішив це продовжити.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Schiaparelli (@schiaparelli)

«Ця колекція є вшануванням цієї одержимості, а також дослідженням протиріч — спадщини та авангарду, прекрасного та провокаційного, земного та посланого небесами. Але, як вчить нас мистецтво (і природа) знову й знову, речі та ідеї, які здаються діаметрально протилежними, можуть також поєднуватися, створюючи вражаючі химери, об'єкти, що складаються зі знайомих частин, які, об'єднуючись, утворюють щось несподіване і нове», — каже Роузберрі.

У колекції весна-літо 2024 Schiaparelli поєднав «техніки старого світу з новими формами». Тут використали гіпюрове мереживо, ручну вишивку (старий світ) з мікросхемами та гаджетами (новий світ). Про чудернацьку сукню з мікросхемами, компакт-дисками, телефонами, калькулятором дизайнер каже таке: «Сукня з мікрочипів на материнській платі, інкрустована технологічними артефактами до 2007 року, — зараз технологія, на якій я виріс, настільки застаріла, що її майже так само важко знайти, як і певні вінтажні тканини та прикраси».

Модель у білій майці та концептуальних штанах-карго, яка тримає дитину-робота, — це данина Сігурні Вівер у ролі Ріплі та фільму «Чужий». Іншопланетяни з цього фільму і тривимірний хребет, який придумала ще засновниця Ельза Скіапареллі, надихнули дизайнера на інший образ: екзоскелетні сукні. Добре, що надихалися фільмом «Чужий», а не «Зубастиками». Страшно уявити, що могло би бути в колекції.

На показі була й дівчина-мушля, у якої не видно обличчя. Насправді ж сукня оздоблена вишивкою з нюдових пелюсток з ефектом «луски», декотрі з яких інкрустовані мікроблискітками. Також у колекції є вбрання з кінськими хвостами та ременями.

Були й менш екстравагантні сукні, проте не менш стильні. Чорна з вінілу з білим в'язаним коміром та брошкою з кристалами Swarovski — це відсилка до самої Ельзи, яка мала схожий образ у 1940 році.

Модний дім Schiaparelli вражає фантазією. А дивлячись на сукню з мікросхемами, хочеться взяти до рук паяльник. Хтозна, можливо, колись одна із суконь з цієї колекції потрапить до музею, як у свій час скандальна сукня-лобстер Schiaparelli.

Фото: сайт та інстаграм Schiaparelli

«Детектор медіа»
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
За два дні після публікації «червоного» портрета Чарльза ІІІ, не висловився щодо його оригінальності хіба дуже лінивий користувач інтернету.
16 Трав 2024 18:00
368
Марина Крижня
«Антоніна»
Спершу вона не зізнавалася, що вагітна. Навіть коли підписники почали підозрювати про її стан. А на вечірці, де мали дізнатися стать дитини, заплутували гостей.
14 Трав 2024 16:30
188
Марина Крижня
«Антоніна»
За неї проголосували глядачі. Проте її місце посів наступний у списку кандидат — Максим Нагорняк. Усе це щоб дотриматися гендерного балансу.
13 Трав 2024 18:20
215
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Подейкують, що його знімала контора Кирила Тимошенка.
11 Трав 2024 12:35
5 374
Марина Крижня
«Антоніна»
Наприкінці березня комік, колишній учасник «Ліги сміху», який воював у складі 3-ї окремої штурмової бригади, Віктор Розовий отримав осколкове поранення голови.
30 Квіт 2024 18:40
2 290
«Антоніна»
Подія трапилася 28 квітня біля Українського дому, в якому проходили виставка Алли Горської «Боривітер» та показ фільму Ірини Цілик «Я і Фелікс».
29 Квіт 2024 17:00
1 708
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду