Деніел Любецький, Лієв Шрайбер та організація Builders Ukraine ініціювали петицію про повернення українських дітей, викрадених Росією

Деніел Любецький, Лієв Шрайбер та організація Builders Ukraine ініціювали петицію про повернення українських дітей, викрадених Росією

Петицію зареєстрували 11 лютого 2024 року та спрямували її до Організації Об'єднаних Націй, зокрема до Ради Безпеки ООН.
Деніел Любецький, Лієв Шрайбер та організація Builders Ukraine ініціювали петицію про повернення українських дітей, викрадених Росією
Деніел Любецький, Лієв Шрайбер та організація Builders Ukraine ініціювали петицію про повернення українських дітей, викрадених Росією
22 Лют 2024
0
530

Відео з кадрами з України та уривком розмови про викрадених українських дітей з'явилося в інстаграмі на сторінках американського бізнесмена-мільярдера, письменника Даніеля Любецького, американського актора, посла благодійної платформи United24 Лієва Шрайбера, ініціативи Builders Ukraine та організації BlueCheck Ukraine.

«У той час, коли відбувається ця розмова, понад 19 500 викрадених українських дітей залишаються у Росії. Вони ніколи не будуть повернуті до своїх батьків без нашої підтримки.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Daniel Lubetzky (@daniellubetzky)

Коли насильницький екстремізм атакує сусідню демократію в одному регіоні, це загрожує всьому вільному світу. Ми повинні разом стати на захист України та підтримати зусилля, спрямовані на повернення дітей. Приєднуйтесь до нас [ініціативи] Builders Ukraine, співголовами якої є Хосе Андрес, Гаррі Каспаров, Лієв Шрайбер та полковник Олександр Віндман. Підпишіть петицію з вимогою повернути дітей», — ідеться в дописі.

Наявність росіянина Гаррі Каспарова, звісно, момент, суперечливий. Зважаючи на доволі різне ставлення в українців до тамтешніх опозиціонерів. 

Петиція має назву «ООН повинна вимагати від Росії звільнення всіх викрадених українських дітей» та розміщена на сайті Change.org, який дає можливість для просування різних соціальних ініціатив шляхом підвищення обізнаності та впливу на тих, хто ухвалює рішення.

У петиції йдеться про те, що викрадення українських дітей Росією є явним порушенням Четвертої Женевської Конвенції, містяться історії маленьких українців, яких викрали, та вимога:

«Крім того, Організація Об'єднаних Націй повинна:

  • Вимагати від Росії негайно зареєструвати викрадених дітей у програмі "Відновлення сімейних зв'язків" Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ).
  • Закликати відповідні організації, включаючи ЮНІСЕФ і Міжнародний Червоний Хрест, організувати скоординовану репатріацію всіх викрадених з України дітей».

Також там є слова про геноцид та звернення до Генерального секретаря ООН. «Ці викрадення порушують міжнародні закони про геноцид і не можуть толеруватися. Підпишіть цю петицію, щоб вимагати від Росії негайно звільнити цих дітей і дозволити їм безпечно повернутися в Україну. Генеральний секретар ООН Гутерреш, ми просимо вас вжити заходів уже сьогодні, зробивши все необхідне для швидкого та безпечного повернення дітей додому», — написано в петиції.

Під дописом в інстаграмі багато слів подяки, зокрема від українців, запитання, чому світ про це мовчить. Проте також є коментарі, що це брехня, а Путіна зробили цапом-відбувайлом, і звинувачення ініціаторів петиції в тому, що немає обурення щодо дітей Палестини.

Builders Ukraineініціатива, спрямована на те, щоб привернути увагу американців і всього світу до долі українського народу. Співголовами є шефкухар і гуманітарний працівник Хосе Андрес, борець за права людини та демократію Гаррі Каспаров, соціальний підприємець і засновник KIND Snacks Деніел Любецький, актор, режисер і письменник Лієв Шрайбер і підполковник армії США у відставці Олександр Віндман.

BlueCheck Ukraineблагодійна організація, співзасновником якої є актор та активіст Лієв Шрайбер. Вона допомагає втілювати гуманітарні проєкти в Україні,  підтримує українських біженців, які постраждали від війни, яку розв'язала Росія на території України.

Фото: інстаграм Лієва Шрайбера, Деніела Любецького, скриншот із сайту Change.org

U​.​N. повинні вимагати від Росії звільнення всіх викрадених українських дітей

«Детектор медіа»
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Більше доби палає в соцмережах від нововведення МЗС України — віртуальної речниці, Вікторії Ші. Ми ж пропонуємо вам для порівняння історію епічного провалу іншого віртуального персонажа.
02 Трав 2024 14:15
602
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Ноутбук ви можете отримати всього за 200 гривень. Але ніхто не буде вас стримувати, якщо заплатите більше.
01 Трав 2024 20:10
289
Марина Крижня
«Антоніна»
Ексведучий «Інтера» та в минулому спортивний журналіст ніяк не зупиниться. Ділиться своєю безцінною експертною думкою в тіктоку та просуває меседжі російської пропаганди.
26 Квіт 2024 19:00
800
Катерина Городнича
«Антоніна»
Гівняні прикраси, гівняні картини і гівняний мерч. Це не відгук на продукцію. Це її офіційний опис. Киянка Міша Куш у соцмережах рекламує свої товари бренду VALERA, зроблені з голубиного посліду. Спецпроєкт пабліку «Шо там» став нашою улюбленою нативною рекламою з першого перегляду.
25 Квіт 2024 19:30
1 243
Марина Крижня
«Антоніна»
У відеоролику співак Володимир Дантес та порноакторка Джозефін Джексон озвучили «пікантні» відео з котиками.
25 Квіт 2024 17:40
1 286
Марина Крижня
«Антоніна»
Користувачі соцмереж знову почали обговорювати фемінітиви. Здається, ця тема невичерпна.
24 Квіт 2024 18:00
7 959
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду