Гра престолу, або Реаліті-версія серіалу «Корона». Як британські медіа хоронять Кейт Міддлтон

Гра престолу, або Реаліті-версія серіалу «Корона». Як британські медіа хоронять Кейт Міддлтон

Кейт Міддлтон демонстративно сходила з чоловіком на шопінг, щоби припинити чутки про свою смерть. Але цим лише підігріла загальну дискусію навколо цієї теми, яка точиться вже більше тижня. Не так просто зупинити британську пресу, яка вже спіймала хвилю хайпу.
Гра престолу, або Реаліті-версія серіалу «Корона». Як британські медіа хоронять Кейт Міддлтон
Гра престолу, або Реаліті-версія серіалу «Корона». Як британські медіа хоронять Кейт Міддлтон
21 Бер 2024
0
1717

Принцеса, яка не з’являлася на публіці після Різдва через планову операцію, напевно, не могла передбачити, що її почнуть активно «хоронити» в пресі. І хоча офіційна пресслужба Палацу заздалегідь попередила, що Кейт тимчасово зникне з радарів, але тривожності громадськості через її відсутність це не завадило. І тут трапилась історія з фотографією в соцмережах Кейт Міддлтон.

«Мати в країні монархію дуже зручно. Всі обговорюють королівську родину замість того, щоб цікавитись політикою. Рекомендую», — якось пожартувала інтелігентна британська пані — моя сусідка з валлійського містечка.

Ввечері 10 березня світ готувався стежити за церемонією «Оскар», а ось британські ЗМІ присвятили левову частку випусків новин детальному розбору тепер уже славнозвісної фотографії, де принцеса Уельська, Кейт Міддлтон, разом із дітьми вітала співвітчизників з днем матері.

Найлегші конспірологічні теорії спочатку стосувалися дати знімку. 

Королівська родина стверджувала, що фото зроблене напередодні Дня матері, тобто в перших числах березня. Але очевидний і дуже непрофесійний фотошоп світлини спричинив цілу хвилю «розслідувань». Прозорий і розмитий рукав Шарлотиної кофтинки став спусковим гачком для скандалу. Міжнародні агентства прибрали фото зі своїх архівів і промаркували британську королівську родину як «ненадійне джерело», адже редагування зображень заборонене редакційною політикою інформаційних агентств. Далі — більше. Соцмережі вибухнули десятками «детективів», які знайшли докази брехні щодо дати знімку.

Тіктокерка Еллін Астон, на яку потім посилалися британські таблоїди, розібрала гардероб Кейт і дітей на молекули. Порівняла його з одягом, який був на них під час благодійного заходу в листопаді минулого року. Білий светр Кейт зробили темно-синім, чоботи Шарлотти зі шкіряних стали замшевими, у хлопців джемпери теж змінили відтінок.

@allynaston I have a strong suspicion that this “new” photo of Kate Middleton and her children was taken in November 2023 baded on the outfits. There is ample evidence of bad Photoshop throughout this photo and it is my personal opinion that it is because it is old and they try to change the outfits so that it didn’t look like a match. This is pure speculation and opinion based on my own research. #katemiddleton #whereiskate #whereiskatemiddleton #princessofwales #kensingtonpalace #britishroyals #british #popculture #popculturenews ♬ original sound - Allyn Aston

Але час знімку — то були квіточки. Тому що далі сніжна лавина покотилася в напрямку драми. Народ став вимагати показати їхню улюблену принцесу на люди, тому що версії  від «померла під час операції» та «вирішила більше не бути принцесою, бо Вільям має коханку-маркізу» й аж до «в Кейт був коханець, далекий родич королівської родини, і його убив Вільям» (делікатний Вільям у цьому місці мав зробити перед дзеркалом «постріл Джеймса Бонда», адже це був би його найбільш маскулінний епізод у житті). Не перевелись на Британщині літературні детективні таланти. І знову історичний знімок підкріпив упевненість любителів конспірології. Тому що в Кейт на пальці немає обручки. 

І тут не зайвим буде нагадати, що Кейт — народна фаворитка. Так само, як колись її свекруха Діана, яку британці любили більше за свого кровного спадкоємця престолу. Англійський комік Саймон Бродкін з цього приводу мав окрему тему для стендапу. Розповідав, що наскільки люди ненавидять Меган Маркл, настільки вони здатні все пробачити Кейт. Мовляв, навіть якщо принцеса Уельська на очах у людей власними руками задушить хворе цуценя в колісному кріслі, всі скажуть, що жаліслива Кейт позбавила песика страждань.

Поява Кейт і Вільяма на публіці, яку «випадково» зафільмували перехожі, мала би заспокоїти хвилю. Але не буває такого факту, який не можна було би пояснити конспірологією в жовтій британській пресі. З рукава дістали іншого козиря — Хайді Еґан, «офіційну двійницю» Кейт. Офіційну не тому що вона на зарплаті в Букінгемського палацу, а тому що жінка вже 12 років робить собі кар’єру і заробляє на своїй схожості з принцесою Уельською. 650 фунтів стерлінгів за кожну появу на публіці в ролі Кейт отримує Хайді, яка до того заробляла 6 фунтів на годину.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Heidi Agan (@katemiddletonlookalike)

В мережі Х (колишній Twitter) британська спортивна телеведуча з ВВС Соня Маклахлан упевнено заявила, що її дуже турбує, як безальтернативно телебачення стверджує, що на відео саме королівська родина. Тоді як «очевидно, що це не вони». Ситуацію з Кейт це не прояснило, а от головною спікеркою з цієї теорії пані Соню зробило. Її почали цитувати в жовтій пресі і видавати її думку як важливий аргумент і доказ. 

Хайді Еґан довелось роздавати інтерв’ю і переконувати громадськість, що вона не має жодного стосунку до прогулянки спадкоємців престолу на шопінгу у Віндзорі. 

Але не так просто зістрибнути з коня, який несеться. Плітки не вгамовуються, і тепер кожне видання вважає за потрібне дуже докладно вивчити можливу коханку принца. Тим більше, що аналогії з історією попереднього покоління подружжя Віндзорів додають перцю в контекст.

Отже, хто така Роуз Хенбері? Ця історія почалася, як і всі найкращі королівські чутки, в таблоїдах. У 2019 році видання The Sun повідомило, що принцеса посварилася з однією зі своїх найближчих подруг, Роуз Хенбері, з невідомих причин. 42-річна Роуз, колишня модель, а нині дружина 63-річного Девіда Роксевіджа, маркіза Чамлі. Подружжя живе в Норфолку зі своїми трьома дітьми. Але, як повідомляло тоді The Sun, Кейт нібито вирішила «викреслити» Роуз зі свого кола із загадкових причин.

Тоді чутки спростували. Не останню роль у цьому зіграли погрози Букінгемського палацу засудити британські таблоїди за наклеп. Але зараз Роуз знову на перших шпальтах. Що дає британській публіці, а заразом і решті світу, який любить «альтернативний серіал “Корона”», привід чекати наступний сезон.

Фото: Alan Davidson

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
897
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 411
Катерина Городнича
«Антоніна»
Свіжу дискусію підвезли. Леся Ганжа, колишня журналістка, комунікаційниця, громадська діячка, а нині військовослужбовиця, змусила частину фейсбучної публіки обговорювати доречність фешенебельних івентів.
15 Квіт 2024 13:30
1 130
Лєна Чиченіна
Ім'я юристки та колишньої заступниці міністра оборони відучора полощуть по всіх соцмережах.
13 Квіт 2024 15:35
3 386
Катерина Городнича
«Антоніна»
А от і не припиняємо обговорювати Линів, як ми сподівалися ще напередодні через новий срач навколо Сергія Лозниці.
12 Квіт 2024 10:00
489
Катерина Городнича
«Антоніна»
Хореограф дав інтерв’ю проєкту «Плюсів» «Наодинці», де пояснив, чому, живучи в Україні 18 років, досі не говорить українською.
11 Квіт 2024 22:20
744
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду