«Якого прутня це лайно пхають у телевізор?». У соцмережах обурені тим, що брат учасниці «Супермами» воював проти України

«Якого прутня це лайно пхають у телевізор?». У соцмережах обурені тим, що брат учасниці «Супермами» воював проти України

Три тижні тому канал СТБ випустив одинадцятий випуск «Супермами», який зараз обговорюють у соцмережах. Брат однієї з учасниць, яка родом з Луганщини, воював за росіян у 2016 році, але нібито цього сам не хотів. Вона ж, як вважають деякі користувачі соцмереж, розповіла свою версію подій, відмінну від правди.
«Якого прутня це лайно пхають у телевізор?». У соцмережах обурені тим, що брат учасниці «Супермами» воював проти України
«Якого прутня це лайно пхають у телевізор?». У соцмережах обурені тим, що брат учасниці «Супермами» воював проти України
22 Квіт 2024
0
405

У 7 сезоні автори «Супермами» не зраджують собі. В 11 випуску нам показують Ларису Максименко — працівницю б'ютііндустрії, яка живе в Києві, має 6-річного сина Акима та співмешканця Артура (це її колишній хлопець, який допомагає виховувати Акима та живе з ними в одному будинку).

Максименко народилася на Луганщині та має непросту долю: сім'я була далеко не ідеальна, батько бив маму та старшого брата, навіть хапався за ножі та сокири, тому вони інколи навіть ночували в лісі, за словами Лариси. І одного разу, коли братові було 15 років (а Ларисі 9), він не витримав та вбив батька. Вони з мамою вирішили це приховати й закопали тіло на городі. І його ніхто не шукав.

Ідеальна історія для СТБ, вони таке люблять — що трешовіше, то краще. Лариса каже, що вдячна своєму братові, бо якби цього не сталося — батько вбив би маму. Після цього родина поїхала жити в Ровеньки. Коли Ларисі було 15 років, її мама померла. Тоді вона поїхала в Київ, а у 2014 році, коли почалась війна (так і називає війну війною), її брат лишився там. Через 2 роки його вбив російський найманець. «Коли почалась війна, його змусили йти воювати за ЛНР. На окупованій території у тебе не питають, хочеш ти чи ні», — каже Лариса і додає, що він хотів піти. Інші мами плачуть разом із нею.

Випуск вийшов три тижні тому, а розмови про нього не вщухають досі. Перша хвиля обурення глядачів розпочалась одразу після виходу відео. У соцмережах знайшли старі пости Лариси, зокрема в російському «ВКонтакте». Журналіст та автор ютуб-каналу «ЗупиниЛося» Костянтин Андріюк ще 8 квітня у своєму телеграмі виклав текст із каналу «Катарсис» (відомого своїм праворадикальними поглядами та гомофобією) із заголовком «Телеканал СТБ толерує проституцію та сепаратизм?» і скриншотами із соцмереж. Пишуть, що вона має татуювання на честь позивного її брата та взагалі працює в ескорті.

На скриншотах бачимо дописи Лариси Лесневської (так вона раніше була підписана в соцмережах) за 2014 і 2015 роки, з яких зрозуміло, що тоді вона підтримувала Росію.

Через те, що про Ларису почали говорити в соцмережах, 13 квітня вона навіть опублікувала допис в інстаграмі, щоби пояснити, як вона сама каже, «як могли сестру сепаратиста взяти на проєкт?». Лариса розповідає ту саму історію, яку ми вже чули в шоу: брат не хотів воювати, хотів піти й казав їй, що там свої вбивають своїх же. Щодо антиукраїнських дописів у соцмережах вона пояснює: «На нього неодноразово тиснули з приводу того, що сестра поїхала до Києва, і щоб йому та його родині не загрожували, я була змушена хоч щось запостити».

Далі пише: «Я ненавиджу російський народ, я ніколи не повернуся туди, поки там не буде  [українського] прапора, там немає людей, людяності. Одне бажання, захиститися від них стіною і залити всіх бетоном». А також зазначає: «І ще найголовніше. Я хочу жити в Україні. У мене є можливості жити в Європі, але немає кращої та прекраснішої країни, ніж наша Україна».

Але в соцмережах продовжують обговорювати цей випуск і зараз, а канал СТБ на першу хвилю обурення не відреагував ніяк. У твітері з'явився тред із біографією учасниці. А, наприклад, 21 квітня у фейсбуці користувачка Юлія Гаврилова опублікувала допис. І я хочу дещо прояснити.

Юлія Гаврилова пише про брата Лариси та її історію (до речі, каже, що її знайома з Луганщини знала Ларису під іншим ім'ям): «Реальна картина інша. Матуся на малій батьківщині підробляла в ескорті, потім дружила з "ополчєнцамі", брат мав репутацію бандита і в "армії лнр", маючи недобру репутацію, очевидно, в 2014 році опинився добровільно. Це підтверджують місцеві, які з власного досвіду кажуть, що 10 років тому, так як в 22, насильно туди нікого не гнали, та й вигляд у хлопця занадто щасливий у костюмі чмобіка».

Уточню щодо фрази «насильно нікого не гнали» воювати на окупованих територіях 2014 року. Ми знаємо, що гнали. Можна знайти публікації як за 2014 рік, так і за 2017-й, як-от стаття видання «Радіо Свобода», де описані різні методи вербування молоді на окупованих територіях Луганської та Донецької області. Те, що брат супермами викладав щасливі фотки, — це вже інша справа, може, він справді пішов добровільно (про це ми вже навряд чи колись дізнаємось правду).

Користувачка фейсбуку пише: «Якщо вдатися в деталі. То топовий канал України, під час повномасштабної війни показує, як колишня сепаратистка, чий брат був в "армії лнр", прекрасно почувається в Києві, знімає розкішну квартиру, дуже непогано заробляє і головне: ТОЛЕРУЄ таких любителів "русскаго міра", як і вона, і бреше. При чому, я впевнена, що історію з "убієнним братиком" їй прописали сценаристи, тому що їм потрібна слізлива історія. Сценаристи, які особливо не вдавалися в деталі, а зачепилися за прекрасний (на їхню думку) матеріал».

Ну, Лариса називає війну війною. Тільки щодо брата, можливо, розповідає іншу історію.

Юлія Гаврилова пише: «І в мене виникає питання. Якого прутня? Якого прутня це лайно пхають у телевізор? Чому ніхто не перевірив минуле учасниці і пустив її на шоу, знаючи дуже мутний факт про брата? Чому в "Супермамі" людям показують не жінок, які зараз на фронті, або волонтерок, у яких чоловіки воюють, які тягнуть дітей, роботу і постійно закривають збори, або мам і дружин військових, або жінок, чиї близькі в полоні? Те, що сам формат шоу і концепція — це у*банство... — то було давно зрозуміло. Але подібні "героїні" — то взагалі за межею. В мене нема далі пристойних слів, вибачайте».

Гаврилова сама ж і відповіла на своє запитання: не показують волонтерок та звичайні родини тому, що формат «Супермами» — «у*банство». Він передбачає сварки, скандали й інколи навіть бійки. Згадаймо попередні сезони. Нічого не змінилося — це токсичне розважальне шоу, яке, варто відзначити, дуже популярне на українському телебаченні. Бо людям подобається це дивитися з різних причин.

Щоправда, в кількох випусках таки були і волонтерки, і дружини військових. Проте навіть вони отримали порцію претензій від інших учасниць штибу «якось ти неправильно чекаєш чоловіка з війни» чи «лишила дітей напризволяще зі своєю волонтеркою».

Словом, здається, СТБ загрався. Найголовніше — це знайти трешову історію, ідеальну для шоу, а перевіркою героїнь і їхніх фактів біографії вони ніби й не збиралися займатися. Чи могла Лариса змінити свої погляди (підтримувати Росію, а потім — Україну)? Звісно, могла, як і багато людей, які мали нечітку позицію у 2014 році. Як і її брат міг щиро воювати за Росію.

Дмитро Карпачов, до речі, ведучий цього проєкту, ніяк не коментує побачене. Розказана історія лишається поза увагою, всі зосереджуються на важкому минулому героїні. Карпачов ще був ведучим проєкту «Детектор брехні». Якщо вже лишилося стільки питань без відповідей, то можна запросити Ларису на цей проєкт та прояснити деякі моменти. І для СТБ будуть рейтинги.

Побачимо, як розгортатиметься ця історія далі, як відреагує СТБ і чи відреагує взагалі. І чи звернуть увагу на цю історію правоохоронні органи.

Фото: телеграм-канал «Андріюк online», інстаграм Лариси Максименко, фейсбук Юлії Гавриленко, скриншоти з «Супермами»

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
У програмі наставництва — доступ до книги контактів Гордона. А ще зустрічі з ним (ні, не на пиво) та його друзями, серед яких співачка Оля Полякова, дитячий лікар-телеведучий Євген Комаровський та різні одіозні особи.
01 Трав 2024 18:00
507
Катерина Городнича
«Антоніна»
Не встигло охолонути крісло перед Такером Карлсоном після Павла Дурова, як в нього всівся Алєксандр Дугін. Ми подивились інтерв'ю «філософа-пропагандиста» американському журналісту, любителю трешових гостей. Буквально кинулись на амбразуру, щоб захистити ваш час і нерви.
30 Квіт 2024 19:00
1 535
Катерина Городнича
«Антоніна»
Як ми могли пропустити такий чудовий розділ на сайті 24 Каналу? Love24 існує вже 10 місяців, і «ви не повірите», «це взірвало інтернет», «він у труні, а вона в білій сукні». Ми з Антоніною дуже любимо треш, тому весь день займалися читанням.
25 Квіт 2024 16:20
636
Марина Крижня
«Антоніна»
Здається, у Дмитра Гордона та пірамідок «Ю Шинсе» підростає конкурент.
25 Квіт 2024 14:50
517
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Називається фільм «Предатели», і через нього вже другий тиждень як пересралися всі російські «опозиціонери».
24 Квіт 2024 21:20
844
Катерина Городнича
«Антоніна»
Найвідоміший у Британії ведучий вечірніх новин, Г’ю Едвардс, після сексуального скандалу, який триває вже 10 місяців, був змушений звільнитися.
24 Квіт 2024 11:00
1 217
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду