«Деякі журналісти працюють на Кремль». Олег Скрипка прокоментував, чому його заяви про мобілізацію обурюють суспільство

«Деякі журналісти працюють на Кремль». Олег Скрипка прокоментував, чому його заяви про мобілізацію обурюють суспільство

На ютуб-каналі «У ліжку» Олег Скрипка вкотре прокоментував питання мобілізації та звинуватив журналістів у тому, що вони розганяють хейт. За словами музиканта, з інтерв'ю вирізають частини. Отож він — жертва ЗМІ.
«Деякі журналісти працюють на Кремль». Олег Скрипка прокоментував, чому його заяви про мобілізацію обурюють суспільство
«Деякі журналісти працюють на Кремль». Олег Скрипка прокоментував, чому його заяви про мобілізацію обурюють суспільство
22 Квіт 2024
0
641

Передісторія. Справа в тім, що в серпні 2023 року Скрипка був гостем програми «Пряма червона», де він прокоментував заборону чоловікам виїжджати закордон.

Тоді музикант казав: «Забороняти чоловікам виїжджати — у нас війна тяжка, але не така тотальна, що нам 100% чоловіків потрібні. Якщо чувак хоче здриснути, і він не мотивований, то який з нього вояка буде?». А потім він додав, що чоловікам треба дозволити виїжджати за кордон за донат. Насправді ж думки щодо цього питання в різних артистів відрізняються.

Наприкінці лютого 2024 року Олег Скрипка дав інтерв'ю в рамках телемарафону «Єдині новини» журналістці Ользі Нємцевій. Вона нагадала слова музиканта про те, що в Україні війна «не така тотальна», тому деяких чоловіків можна було б випускати за кордон за донат.

Тоді Скрипка відповів: «Це маніпуляція. Маніпуляція тезами, словами і тому подібне». Коли журналістка сказала, що може ввімкнути відео, де він це говорить ротом, Олегу довелося все ж відповідати. Говорив, що це особисто його думка, якби його хтось спитав.

І додав, що сталося так, як сталося: «Вони мають своє міркування. Та структура, яка є в Україні, вона є. З усіма корупційними складовими і тому подібне. Може, це обумовлено корупційно, бо комусь треба заробити і тому треба зробити так (...) Можливо, навіть ФСБ так впливає на нашу мобілізаційну систему, щоб їм потім мати таку картинку, щоб вкладати потім цю картинку в певні екрани. Це схема, воно все працює».

Він ще запитував в інтерв'юерки, яке в них завдання: набрати лайки і макнути його (боїться, що він щось прокоментує, а проти нього використають його ж слова).

«Справа в тому, що я — баяніст. І питати в баяніста про мобілізацію — ну це трішечки якби...», — казав тоді Олег Скрипка. Ольга Нємцева йому відповіла: «Баяніст — громадянин, виборець, і баяністи зараз на фронті. У нас немає чіткого поділу. Вчора ти варив каву професійно, а сьогодні ти професійний штурмовик».

Це неабияк збурило суспільство. Фагот, лідер гурту «ТНМК», навіть коментував цю заяву Скрипки. В інтерв'ю Gazeta.ua він сказав: «Ніхто з нас не обирав шлях стати вбивцею, але коли йдуть вбивати тебе — треба брати в руки зброю. Це стосується абсолютно всіх, і артисти не є винятком. Не вмієш поводитись зі зброєю чи керувати дроном — йди вчись».

І ось на ютуб-каналі «У ліжку» авторка Марічка Довбенко поспілкувалася з Олегом Скрипкою і нагадала про запитання журналістів та питання мобілізації. Музикант прокоментував його і сказав, що деякі журналісти працюють на Росію:

«Мені поставили це запитання, і я сказав, що є спеціалісти, які в цьому розбираються, хто вирішує: мусить бути мобілізація чи вона не мусить бути. І, звичайно, що не музикант це вирішує. Це ж вирізали, звичайно. Я сподіваюсь, що ви не виріжете.

І повернули це таким чином, щоби розігнати хейт. Чому? Тому що деякі журналісти працюють на Кремль і вони розганяють хейт в нашій державі. А чому? Щоб послабити українське суспільство. Це задача є така, і деякі журналісти співпрацюють з такими структурами, які розганяють хейт. То я би порадив СБУ зацікавитися діяльністю таких журналістів».

Також він сказав, що кожен має сам ухвалити рішення: наприклад, гітарист гурту «ВВ» пішов на фронт, але якщо музикант вирішує волонтерити і долучитися до Культурного десанту, то це також корисна річ.

Щодо себе говорить, що йому скоро виповниться 60 років, він має малих дітей (до речі, в інтерв'ю для телемарафону ведуча Ольга Нємцева говорила, що їх четверо в музиканта) непризовного віку.

«Треба, щоб кожна людина вирішувала, воювати чи не воювати. І виловлювати людей на вулиці — це неправильно. Мусить бути в гарному розумінні правильна пропаганда, патріотична пропаганда. І те, що наші ЗМІ в основному розганяють хейт, це зменшує зацікавленість людей воювати за нашу країну», — каже Скрипка.

Ми зрозуміли: журналісти вирізають шматки з його інтерв'ю, а ще вони співпрацюють з Кремлем, саме тому деякі користувачі соцмереж починають обурюватися заявами Олега Скрипки. Мабуть, і слова музиканта про те, що фемінізм та ЛГБТ заважають людству розмножуватися, теж перекрутили журналісти. Винен не Скрипка, який спершу говорить, а тільки потім думає, а ЗМІ. Так і запишемо.

Фото: скриншот з інтерв'ю марафону «Єдині новини», фейсбук Олега Скрипки

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Музикант і телеведучий Мирослав Кувалдін спільно з «Культурним десантом» випустив музичне відео «Шо будемо дуть?»
16 Квіт 2024 18:20
949
Марина Крижня
«Антоніна»
У цьому проєкті співачка планує їздити на військові позиції та готувати разом з бійцями.
16 Квіт 2024 17:15
571
Марина Крижня
«Антоніна»
Якби не сториз Тіни Кароль і Меловіна, ми б і не знали, що сьогодні святкує свій день народження Алла Пугачова.
15 Квіт 2024 22:20
1 228
Катерина Городнича
«Антоніна»
Зростає список світових суперзірок, яким зняла музичне відео режисерка Таню Муїньо. В компанію до Гаррі Стайлса, Кеті Перрі, Сема Сміта, Джей Ло та інших додалась тепер і Дуа Ліпа.
12 Квіт 2024 18:00
701
Марина Крижня
«Детектор медіа»
Низка російських медіа повідомляє, що колишня українська телеведуча Регіна Тодоренко, батьки якої проживають в Одесі, отримала російський паспорт.
19 Бер 2024 21:00
9 140
Марина Крижня
«Детектор медіа»
Відеоробота вийшла на пісню «Чорна хмара», яка стала саундтреком до фільму «Лишайся онлайн».
19 Бер 2024 17:00
947
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду