Діти вмирають, влада обкрадає, давайте здаватись. Інстаблогерки знову масово взялися за російські вкиди

Діти вмирають, влада обкрадає, давайте здаватись. Інстаблогерки знову масово взялися за російські вкиди

Таке явище спостерігаємо не вперше і, боюся, не востаннє.
Діти вмирають, влада обкрадає, давайте здаватись. Інстаблогерки знову масово взялися за російські вкиди
Діти вмирають, влада обкрадає, давайте здаватись. Інстаблогерки знову масово взялися за російські вкиди
9 Лип 2024
0
13897

Інстаграмних, прости господи, інфлюєнсерок ловлять на підіграванні російській пропаганді регулярно. Однією з топових тем для маніпуляцій є мобілізація. Але не менш популярна — пропозиція подумати нарешті про наші з вами життя, життя наших дітей і мерщій здаватися. Ну або принаймні віддати всі захоплені Росією території, бо ж хіба воно варте всього цього. 

Особливе загострення традиційно стається після масових атак і болючих трагедій. Тому не забарилися вони й тепер. Блогерки із сотнями тисяч підписників, а в найбільш прикрих випадках — мільйонами, кинулися постити дичину у сториз.  Подача — різна, сенс — один і той самий. 

Одразу напишу, що нормальні блогери та блогерки теж є: вони поширюють інформацію про той же «Охматдит», інші місця й міста, де потрібна допомога. Вони збирають гроші та пишуть слова підтримки. Ну а деякі ще й помічають, що роблять їхні колеги по майданчику. 

Так ось що пише Владислава Роговенко, учасниця шоу «Супермодель по-українськи» та «Від пацанки до панянки». 1 мільйон підписників. Вона шокована, ненавидить владу з обох сторін, тому «клоун» має терміново їхати й домовлятися про мир. 

І передбачувано зустрічаймо Юлію Вербу, 1,6 мільйона підписників. 

Світ нічого не робить, влада обкрадає — що ж у таких обставинах лишається робити маленьким людям?

На відміну від загадкової Верби, яка зараз бігає пляжами Балі, Міла Бараєва конкретніша у своїх посилах. Міла в нас сексологиня та гештальт-терапевтка. І коуч по тих же гештальтах. 

У Міли Бараєвої 223 тисячі фоловерів. 

Ще, будь ласка, Єва Коршик, 216 тисяч підписників. Початок тексту начебто зрозумілий: Єва злиться на росіян і пише, що від них потрібно звільнити світ. Але.

«Але с*ка не такою ціною. Має бути інший шлях, хіба не видно, що ми с*ка не справляємся. Хіба діти заслужили на таку долю? Що вони будуть відчувати коли виростуть? Треба бути с*ка хитрішими».

Про всяк випадок просто нагадаю: здача окупованих територій не вирішить наших із вами негараздів, бо Росії потрібно значно більше — знищення української державності. Ну і нас із вами теж. 

Але моя фаворитка — Настя Умка. 610 тисяч підписників. У неї — ціла серія сториз про падлючих політиків, які не дають нам жити. 

«Я не знаю, скільки це все може продовжуватися. Мені здається, що всі вже так за*їбалися і нікому не треба кордони 91 року. Вже всі люди хочуть мир, спокій і просто жити. Жити. Скільки ще повинно піти життів, людей, щоб це все зупинилось? Я просто гортаю ці світлини і мене прям накриває, я вже не знаю: чи злість, чи агресія, чи розчарування. Просто одне питання в голові: коли це все все, бляха, закінчиться?».

Ну а в наступній сториз вже і про погану владу, яка нічого не робить і розводить руками. Більше — у відео. 

Повний суповий набір вкидів. А ні, не повний. Ось тут ще кілька стирчать під виглядом дуже експертної думки. Влада, яка нічого не робить і краде, пропустила дрон! Хоча ні, це військові, які нічого не роблять, пропустили дрон!

А тут ми бачимо намагання натякнути, що росіяни не в дітей ракету запускали, а у військових. Тому вони (росіяни), звісно, тварюки, але ж не настільки, щоб прицільно вбивати дітей. 

Ось так. А ще Настя позиціонує себе як сміливу людину, правдорубку і борчиню за справедливість. 

Також наробила сторизів і учасниця «Супермами» Таїсія. У неї 72 тисячі підписників. 

Як саме досягнути миру, Таїсія відповісти не може, але пише, що для цього існують ПОЛІТИКИ! Та ми пам'ятаємо, що політики крадуть, нічого не роблять і такі самі, як і Путін. Тому виходу в нас немає — готуємо помиральну яму. 

Щоправда, не всі підписники та гості сторіночки блогерки розділили ці посили мирного миру. Від чого в Таїсії стався напад того, що зазвичай буває з нашими публічними людьми після зашквару. Перша, друга і третя реакція — пожалітися на хейт і булінг. Аж на російську перейшла. 

На цьому все не закінчилося, бо на обрії намалювався Анатолій Анатоліч, який вступив із «Супермамою» в інстаграмний двобій. 

Бажаємо Анатолію сили та наснаги в цьому бою. Бо ми вже не можемо. Але кинемо наостанок дещо із фейсбуку. Пам'ятаєте таку скандальну світську левицю Наталію Окунську? Живе вона давно у Франції, але там дуже втомилася від війни і переживає за мобілізацію. У її довжелезному тексті, як і в попередніх наших героїнь, все за схемою: жах-жах, але влада краде, нічого не робить, влаштувала концтабір і тому росіяни, звісно, останні падлюки, але наші — нічим не кращі. 

Ось у коментарях Окунська ще раз пояснює свою позицію: люди гинуть через ігри політиків, а не тому, що Росія остаточно сказилася. Такі пояснення ми чуємо із самого початку війни, і з часів АТО вони ніяк не вийдуть з обігу. 

Ось такі справи. Наголошую ще раз: таку картину ми спостерігаємо не вперше. 

І це ми ще в тікток не заходили.

Загалом же ми в «Антоніні» не вперше приходимо до наступного висновку. Нам здається, що усі ці масові посили від блогерок тримаються не лише на прямій роботі за гроші. Так, ми припускаємо, що частині дівчат таки платять за їхні публічні істерики та глибокодумні рефлексії про мир. Проте багато інших цілком можуть просто повторювати ці думки абсолютно безкоштовно. На те блогерки з великою аудиторією і називають себе інфлюєнсерками. Це ми тут з них сміємося, а на інших вони безпосередньо впливають. 

Ну а також у нас є дуже багато публічних людей, які не цікавилися та продовжують не цікавитися політикою і поняття не мають, як воно все робе. А світ їхній переповнений бульбашками, рожевим кольором, поні з крильцями та красивими гривками. Ось вам приклад акторки Наталки Денисенко, чоловік якої (актор Андрій Федінчик) служить в армії і її ми, звісно, не підозрюємо в роботі на російську пропаганду за гроші. Проте Наталка пише ахінею штибу: «Саме ця енергія і призвела до війни». Енергія «жертви» й «тирана». Ви уявляєте? 

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Ми побачили ролик, де блогери говорять про те, як важко працюють на перемогу, знімаючи відоси. Пішли подивитись їхню іншу «творчість». І нам відкрився портал у пекло.
16 Серп 2024 18:30
9 159
Катерина Городнича
«Антоніна»
Лікарі та Олімпійський комітет визначилися, а журнал «Фокус» — ні.
15 Серп 2024 16:00
1 572
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Яку навіть пропонували вивчати у школах та рятувати від зникнення.
14 Серп 2024 13:30
87 315
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
А дехто в ефірах вітчизняних медіа говорив, що людина все зрозуміла. Судіть самі.
10 Серп 2024 19:30
3 145
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Вашу Антоніну настільки завалило повідомленнями про цього чоловіка, що вона вирішила більше не тримати це в собі.
05 Серп 2024 17:30
1 307
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду