«Соросятня» повертається. Що спільного між Андрієм Баумейстером і каналом ZIK?

«Соросятня» повертається. Що спільного між Андрієм Баумейстером і каналом ZIK?

Вже і не знаю, це буде несподіванкою чи навпаки.
«Соросятня» повертається. Що спільного між Андрієм Баумейстером і каналом ZIK?
«Соросятня» повертається. Що спільного між Андрієм Баумейстером і каналом ZIK?
27 Лип 2024
1
1617
Буває так, що багато про щось чи про когось чуєш, але руки не доходять познайомитися з явищем особисто. У мене так з Андрієм Баумейстером. Нинішня хвиля розмов про нього таки змусила мене піти і послухати рефлексії цього контроверсійного чоловіка. 
Цей перший раз мав бути яскравим, тому я увімкнула інтерв'ю з ним на каналі Наташі Влащенко. «Медузу» вашу не відкривала, бо і так щось недобре.
Можна дуже багато писати, але можна й мало. В якийсь момент наш герой починає говорити про те, який підступний фонд Сороса. І про те, як люди, які там працюють, агресивно відстоюють певні цінності, але насправді їх не поділяють. Бо це все — зовнішній вплив. Через це нашій нещасній країні — гаплик.
В принципі, цього мені було достатньо. Хоча достатньо мало би бути й того, що він на цей канал припер. Гість Влащенко у більш мʼякій і «типу інтелектуальній» формі просуває все те, що говорили на неймовірному марафоні каналу ZIK із назвою «Тхне Соросом». І керувала ним та сама Влащенко, яка на той час була генпродюсеркою цієї помийки. «Детектор медіа» не раз писав про це шоу, яке у трешевості та божевіллі перевершило, напевне, все на нашому телику. 
До речі, частина ведучих цього скаженого шоу нині працює собі спокійно в телемарафоні. 
З початком повномасштабного вторгнення я із сумом зрозуміла, що якась частина моїх знайомих — абсолютно проросійські люди. Хоча до 2022-го цього не було помітно. І всі вони в суперечках зі мною просто радили послухати Баумейстера. Ось, послухала. Виявилося, що всі ці мої знайомі — наче його копія. Тепер бодай зрозуміло, звідки вони набралися своїх аргументів. 
Приміром, громадянське суспільство — це для них щось страшне. Пошлость. Бо пристойна людина не займається політикою, а своєю справою. Вона не висовується. І не принижується. Вона вища за політику.
Якщо, звісно, не йдеться про кошмарні нападки на Булгакова та інші прояви звірячого тоталітаризму нашого суспільства. Яке те й робить днями й ночами, що з комсомольським запалом проводить партсобранія, аби наробити доносів та влаштувати «травлю» на людей, які ще не втратили індивідуальності та здатності думати. Зверніть увагу, у своїй риториці ці люди постійно апелюють до практик СРСР і притягують їх до будь-чого в нашому сучасному житті. Приміром, будь-яку критику одразу трактують як донос чи цькування. 
Коротше, як я і підозрювала: Баумейстер — це Арестович для тих, хто вважає себе інтелігенцією в радянському сенсі цього слова. 
І ще важливо. Баумейстер із Влащенко, говорячи про Фаріон, будували картину світу, в якій українське суспільство тотально створило з пані Ірини героїню й побігло їй поклонятися. Що, безумовно, не відповідає дійсності. Гість уже навіть нафантазував вулиці її імені по всій країні. Та панегірики їй у шкільних підручниках.
Нафантазував — і одразу почав бідкатися, як же українці деградують і які вони хворі. І тут я хочу звернути увагу на наступне. Дідько з цим Бау. Я вірю, що такі люди просто розуміють, що більше не вписуються в наше суспільство, й бісяться, вигадуючи різні «притеснения» своїх дорогоцінних думок, які вони вільно висловлюють на кожному кроці.
Я хочу звернути увагу на те, як часто ми робимо те саме, що й цей чоловік. А саме — звинувачуємо в чомусь українське суспільство, маючи за основу лише невеличку частину чогось, що нас тригерить. Особливо це проявляється в соцмережах, і я це називаю «меня убивают в комментариях». Коли якийсь дуже негативний висновок про людей загалом робиться за доволі незначною кількістю прибацаних коментарів. Частина з яких ще й боти.
Пам'ятаймо, що наше суспільство — абсолютно нормальне. Срачі — не українська національна риса. Агресивний тоталітаризм — не українська національна риса. Симпатії до популізму — не українська національна риса. Вишукування кумирів — не українська національна риса.
Це риса людей в принципі.
А люди, так, дуже сумнівні істоти. Крім, звісно, Джорджа Сороса.
Фото: канал ZIK, ютуб «Власть vs Влащенко»

«Антоніна»
Теги
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Локі
42 дн. тому
Чую, чую, крізь Город та Врємя голос Автора: - Нікогда. Нікогда не снімайтє зелений абажур з Андрюші. Абажур свящєнєн! Під Баумайстром дрємлітє, втикайтє. Ждітє, когда за вамі прідут (с) І таки прийдуть. Активісти, націоналісти, соросята і катята. Всі наші, як ви любите. Так бєгі, Дюша, бєгі - із печери Платона, стрибаючи крізь барикади стоіцизма та лакшері салуни консерватизму... Патрєон вам в поміч.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Дичина, правда ж? Звісно, дичина – це ж новий російський пропагандистський серіал.
03 Вер 2024 11:30
6 715
Катерина Городнича
«Антоніна»
Ця новина підірвала інтернет. Запоріжжя, начувайся. Гряде страшне. Але ненадовго.
30 Серп 2024 09:00
602
Катерина Городнича
«Антоніна»
Ми побачили ролик, де блогери говорять про те, як важко працюють на перемогу, знімаючи відоси. Пішли подивитись їхню іншу «творчість». І нам відкрився портал у пекло.
16 Серп 2024 18:30
9 449
Катерина Городнича
«Антоніна»
Лікарі та Олімпійський комітет визначилися, а журнал «Фокус» — ні.
15 Серп 2024 16:00
1 659
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Яку навіть пропонували вивчати у школах та рятувати від зникнення.
14 Серп 2024 13:30
93 522
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду