Кошкина, Лещенко, Чаленко, Мустафин и другие высказались об избиении Татьяны Черновол

Кошкина, Лещенко, Чаленко, Мустафин и другие высказались об избиении Татьяны Черновол

 Вы уже знаете, что журналистку и активистку Евромайдана Татьяну Черновол жестоко избили, сейчас она находится в реанимации. И пока милиция заявляет, что обязуется разыскать преступников, журналисты высказывают свое видение причин жестокого избиен
Кошкина, Лещенко, Чаленко, Мустафин и другие высказались об избиении Татьяны Черновол
Кошкина, Лещенко, Чаленко, Мустафин и другие высказались об избиении Татьяны Черновол
25 Груд 2013
0
12823

Вы уже знаете, что журналистку и активистку Евромайдана Татьяну Черновол жестоко избили, сейчас она находится в реанимации. И пока милиция заявляет, что обязуется разыскать преступников, журналисты высказывают свое видение причин страшного избиения коллеги.  

Вахтанг Кипиани: «Тетяна Чорновол - не випадкова жертва. Це не кримінал її бив. На що розраховують менти, які це роблять? На вибух неконтрольованих емоцій, на палиці і погроми. Ясно, що вони готуються до силового рішення проблеми Майдану. За спостереженнями: водночас відкрито таємний другий фронт - всіма силами мочити опозицію за нерішучість, підштовхують до вже не заяв, а дій, які в умовах реального змагання навчених псів режиму і ніяких стратегів і тим більше - воєначальників - призведуть до побоїща, якого ми ще не бачили. Цугцванг. І так не можна робити, і так».  

Сергей Лещенко: «Це - обличчя влади Януковича. Не має значення, через кого виконували замовлення здійснити замах на вбивство - через Клюєва, Захарченка або донецьких бандитів. Має значення, що Янукович є гарантом Конституції в Україні. В Конституції ніде не написано, що можна вбивати жінок або журналістів. Значить, Янукович відповідає за це».  

Андрей Черников: «Если избиение Тани - это подстава президенту, то я просто удивляюсь, как такого большого и всесильного президента можно подставлять буквально раз в неделю. А он-то, бедный, спит, как ребенок, и не знает, что творится».  

Александр Чаленко: "Всё, теперь после избиения Черновол осталось только депутатам-регионалам изнасиловать Портникова, после чего возмущенная таким произволом Украина восстанет и свергнет кровавый режим Януковича".

Ольга Червакова: «Побиття до смерті активіста київського Євромайдану. 12 ножових поранень активістові харківського Євромайдану. Палаючі авта людей, які вийшли боротися за свої права, по всій країні. Так само по всій країні - кримінальні справи і суди над ким попало.

І сьогодні вночі - звіряче побиття Тані Чорновіл, яка тепер в реанімації.
Хтось скаже, що це випадковість? МВС уже сказало, що це провокація! Совість є? Вистачило після цього совісті Єфремову заспівати стару пісню "країна, в якій багато революцій, не буває успішною"! Які революції він має на увазі? Де він бачив "революцію"? Пам'ятник Леніну повалили? Так краще б той, хто валив, досвід у нього перейняв. Тоді Єфремову і таким, як він, треба було б тікати з країни.

Сьогодні пройдено точку неповернення. Вже ніяких переговорів із владою не може бути. Навіть якщо буде доведено (в чому я сумніваюсь), що Клюєв - Захарченко - Сивкович непричетні до цих провокацій! Питання тепер в іншому: влада не може запезпечити конституційні права громадян. А це означає, що вона - ніяка не влада.

Ми маємо усвідомити, що це - справжній терор проти українських громадян. Саме терор, із застосуванням всієї репресивної машини. Я не хочу жити в своїй країні і боятися! А ви?»  

Алексей Мустафин: «Безкарність породжує нові злочини. Ким би не були ті, хто бив Чорновіл, - МВС як правоохоронна структура в Україні відсутня. Тетяні - якнайшвидшого одужання. Суспільству - пробудження інстинкту самозбереження, якщо вже з гідністю не виходить».     

Виталий Портников: «Бьют женщину. Эти стихи опять нужно читать ошарашенной стране. Но мерзавцам, в которых уже нет ничего человеческого, нужно читать не стихи, а приговоры».   

Кристина Бердинских: "Усі ви знаєте, що останній тиждень я займаюсь дуже позитивним волонтерським проектом #Єлюди. Тепер хтось мусить створити проект#Нелюди. Назву дарую".  

Виктор Шлинчак: "Всі здравомислячі розуміють, що Таніне побиття - це пазл якогось сценарного плану, до якого Янукович може як мати стосунок, так і не мати жодного. Схиляюсь до того, що його вчергове поставили перед фактом. Йому б зараз розгін студентів ще пережити та провокації на Банковій - та спокійно Новий рік святкувати, а не проблеми на рівному місці створювати! Цинічні припущення, що це опозиція так сама себе "заводить" - теж не витримують критику - вони з радістю б вже "закрили" Євромайдан, бо не знають, що з ним робити, а тут - новий витОк - і треба піднімати людей. Оточення Януковича, яке хоче "підставити патрона", щоб він йшов на поступки, про які ми навіть не можемо здогадуватися? Росія, яка, користуючись тим, що Європа святкує Різдво, хоче доділити країну? Версій багато - відповідей нема".

Соня Кошкина:

"- Ты чего опять без шапки?

 - А мне в ней некрасиво! - и хохочет так заливисто. Как всегда. Это - накануне.

А теперь. Лицо. Вы видели снимки. Многочисленные переломы, тяжелейшее сотрясение, ушибы вообще не сосчитать, внутреннее кровоизлияние в мягкие ткани, но лицо... молодая красивая девочка. 

Все понимают, да?
Я сразу вспомнила Олега Кашина.
Их, уродов, почерк.
Им-то вообщем-то и выгодно. Ибо последствия более чем прогнозируемые. 
Да, кстати, то, что наши так быстро зашевелились (чего за ними прежде никогда не наблюдалось) - лишний аргумент в пользу этой версии".

 

Вот некоторые из высказываний. Также свое заявление обнародовала НСЖУ:

"Національна спілка журналістів України та Незалежна медіа-профспілка висловлюють обурення фактом жорстокого побиття журналістки та громадської діячки Тетяни Чорновіл. Тетяна - активістка Євромайдану, є автором та блогером «Української правди». У своїх журналістських розслідуваннях вона викривала корупційну діяльність високопосадовців та державних чиновників. За словами колег, у день перед побиттям вона проводила зйомку маєтків міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка та Генпрокурора Віктора Пшонки. Про це свідчить і її блог.

НСЖУ та НМПУ нагадують про те, що вони продовжують вимагати відставки міністра внутрішніх справ за його бездіяльність у справі покарання винних в нападах та побиттях журналістів. Факти застосування сили до працівників ЗМІ з боку як правоохоронних органів, так і невідомих молодиків спортивної статури, які супроводжують провладні заходи, набувають загрозливих масштабів. Протягом кількох останніх тижнів близько півсотні журналістів було побито під час силового розгону правоохоронцями учасників мирних протестів. Жодного з винних не покарано. У сьогоднішньому вигляді міліція становить суспільну небезпеку. А міністр або не контролює ситуацію у відомстві, або ж є ініціатором відповідних вказівок, які спричинять агресію з боку його підлеглих до співробітників засобів масової інформації.

Також НСЖУ та НМПУ звертаються до Європейської федерації журналістів із проханням направити в Україну делегацію ЄФЖ, яка б допомогла у ситуації із проявами насилля щодо журналістів, проконсультувала, як захищатися і як діяти постраждалим. Також будемо просити щоб представники ЄФЖ оприлюднили звіт про ситуацію в Україні серед професійних журналістських асоціацій та мас-медіа Європи і світу. 
Спілка журналістів та Медіа-профспілка наголошують, що нинішня ситуація в країні є загрозливою і дискредитує не тільки силові відомства, а й владу в цілому".     

Но все же гораздо большее число журналистов молчат. Некоторые, как я понимаю, просто подыскивают слова. Я искренне пыталась найти мнения журналистов, которые часто высказываются в том духе, что Евромайдан - это плохо. Среди них тоже не нашлось практически ни одного, который высказал бы свое мнение.

Например, Константин Стогний, активно высказывающий неприятие того, что происходит на Евромайдане, историю с избиением Татьяны Черновол обошел вниманием. Считающий себя журналистом Максим Равреба написал матерный анекдот, из которого следует, что Татьяна "сама нарвалась на неприятности" - и в комментариях посчитал, что такое можно сделать с лицом человека всего за три удара, а значит, Черновол били не сильно. Пересказывать эту грязь выше моих сил, но можете сами прочесть.

Напомню, недавно журналист Юрий Кот заявил, что на него напали, сломали ему нос и нанесли другие повреждения за то, что он не поддерживает Евромайдан. 

Ваша Муся

Фото: facebook.com

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
ДУСЯ
В ночь с 24 на 25 октября, когда страна готовилась к выборам, кто-то коварно пытался взломать контроллеры доменов во внутренних сетях трех телевизионных групп Украины: StarLightMedia, Медиа Группы Украина и Inter Media Group, сообщает inter.ua. «В р
27 Жов 2015 18:25
2 295
ДУСЯ
На сайте ukroleaks.com анонимными хакерами выложены скрины переписки якобы пресс-секретаря министра внутренних дел и собственно министра, а также его помощника Антона Геращенко. Несмотря на довольно язвительные комментарии хакеров под опубликованным
27 Жов 2015 17:04
9 396
ДУСЯ
Ведущая «ТСН» Соломия Витвицкая и известная писательница и журналистка Ирэна Карпа сегодняшний день провели в инвалидных креслах, сообщает 1plus1.ua. Таким образом  они хотели понять, как чувствуют себя люди с ограниченными возможностями в не приспос
27 Жов 2015 16:10
3 148
ДУСЯ
Вчера на границе Афганистана и Пакистана произошло землетрясение магнитудой 7,5. По последним данным, от него пострадали более 200 человек. Стихия разрушила целые районы в Афганистане, Пакистане и Индии. Однако подземные толчки ощущалиь также и в Кир
27 Жов 2015 15:31
2 291
ДУСЯ
Ведущая «Орла и Решки» на канале «Интер» Регина Тодоренко отправится в кругосветное путешествие на целых 10 месяцев, сообщает kp.ua. В декабре телеведущая, вместе с командой трэвел-шоу (в количестве 8 человек)  отправится по 37-ми странам и 45-ти гор
27 Жов 2015 14:51
3 353
ДУСЯ
Результаты выборов местных властей волнуют умы лидеров мнений. Например, Зоя Казанжи ответила в своем фейсбуке, от которого планировала отказаться, всем тем, кто недоволен результатами выборов и самими избирателями: «А почему вы решили, что Кернес
27 Жов 2015 12:49
4 075
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду