Фестиваль «Молодость» стартовал. Что там смотреть? (ПУТЕВОДИТЕЛЬ)

Фестиваль «Молодость» стартовал. Что там смотреть? (ПУТЕВОДИТЕЛЬ)

  Фото: официальный сайт МКФ "Молодость"
Фестиваль «Молодость» стартовал. Что там смотреть? (ПУТЕВОДИТЕЛЬ)
Фестиваль «Молодость» стартовал. Что там смотреть? (ПУТЕВОДИТЕЛЬ)
25 Жов 2014
0
3518

Ваша Дуся последнее время так сосредоточилась на политике и выборах, что совсем забыла: вот-вот начнется одно из моих самых любимых культурных мероприятий - кинофестиваль «Молодость». Собственно, сегодня он и начинается, кстати. Самое время собираться на церемонию открытия, которая начнется в 17:00 во «Дворце Украина». Так вот, на днях я опомнилась, зашла в фейсбук и не долго думая решила предложить Игорю Грабовичу, опытному кинокритику и большому знатоку кино, в том числе украинского, составить что-то вроде путеводителя по фестивальным показам. Кто подзабыл, Игорь также является соавтором и редактором телепрограммы «Аргумент кино» на «1+1». В общем, Игорь в ответ прислал чудика с трепанированным черепом, намекая на свою высокую занятость, однако мое предложение принял. Сегодня я от него получила этот самый путеводитель. Видно, что человек старался как для себя. В общем, распечатайте и пользуйтесь! 

"Молодість"-44: кіно на щодень

44-ий фестиваль «Молодість» офіційно розпочнеться о 17.00 у «Палаці Україна». Передбачається розважальна програма, також будуть вручені традиційні призи. Скіфського оленя за внесок у світове кіномистецтво отримає грузинський кінорежисер Ельдар Шенгелая, чия стрічка 1983 року «Блакитні гори, або Неправдоподібна історія» буде показана у рамках фестивалю. Завершиться церемонія відкриття французькою мелодрамою про своєрідний любовний трикутник «Три серця» Бенуа Жако з Шарлоттою Ґенсбур, К'ярою Мастроянні, Катрін Деньов у головних ролях.

Проте існує дуже спокуслива альтернатива офіціозові. О 18:00 у Синьому залі кінотеатру «Київ» можна буде подивитися картину  «Німфоманка: режисерська версія» Ларса фон Трієра.  Фільм на дев'яносто хвилин довший за прокатну версію, загалом триває 324 хвилини і містить більше як відвертих еротичних епізодів, так і їхнього філософського осмислення. Кажуть, у такому вигляді ця картина - справжній шедевр Трієра, у якому режисер актуалізував не тільки свої нав'язливі ідеї, проте і створив картину правдивої утопії. 

Важливо також, що стрічка на фестивалі більше не повторюється, однак незабаром вона виходить в обмежений прокат. О 19.45  у залі «Сінематека»  є нагода подивитися «Леопарда» Лукіно Вісконті. Це картина 1963 року є одним  із незаперечних шедеврів режисера. Вісконті завжди вдавалися фільми про занепад аристократії, який супроводжується невимовною красою та величчю. «Золота пальма» Каннського фестивалю. У головних ролях тут Берт Ланкастер, Ален Делон, Клаудія Кардинале. Показ стрічки приурочений до століття сценариста Сузо Чекі Д'аміко. Фільм можна буде подивитися також у неділю о 19.00 в «Кінопанорамі».

26 жовтня, неділя

О 10.00 у Синьому залі кінотеатру «Київ» розпочинається конкурсна програма студентських фільмів. У ньому беруть участь три українські стрічки - «Обличчя» режисера Нікона Романченка, «Вперед, діти Вітчизни» Галини Лаврінець та «Зустріч» Владислава Робського. Вони демонструватимуться в другій половині дня, з 16.45. У першій йдеться про людей Майдану, друга веде мову про вільного художника Володимира Кальненка,третя ігрова стрічка розповідає про можливість дива у нашому житті.  Фільми можна буде подивитися ще раз 28 жовтня у залі «Кіноман» кінотеатру «Жовтень» о 15.10.

16.00 -  у Червоному залі «Києва» прем'єра повнометражного українського фільму Анни Акулевич «Це я». У фільмі йдеться про молоду жінку, яка намагається відшукати власну ідентичність. Картина багато в чому експериментальна та естетично смілива. Фільм можна буде подивитися у повторі наступного дня у залі «Сінематека» кінотеатру «Київ» о 16.00.

21.00 - «Дурень» Юрія Бикова,Синій зал, кінотеатр «Київ». Стрічка демонструється в межах програми російського кіно, яка цього разу називається «кіно морального неспокою». Биков продовжує фільмувати про людей, які одного дня вирішують відмовитися від гри за корупційними правилами. Минулого разу він розповідав про міліціонера («Майор»), цього разу героєм стане сантехнік. Фільм також можна буде подивитися наступного дня у «Жовтні» 0 17.00.

27 жовтня понеділок

17.15 - Документальна стрічка «Сестра Зо» Аліси Коваленко та Любові Дуракової. Українська прем'єра. «Київ», Червоний зал. Історія колишньої футболістки, яка зараз миє автомобілі. Фільм можна подивитися також 28 жовтня у «Сінематеці».

19.10 - «Зловживання слабкістю» Катрін Брейя, «Київ», Червоний зал. Картина про частково паралізовану кінорежисерку, яка намагається повернутися до фільмування у доволі ризикований спосіб.  Брейя продовжує власні експерименти з жіночою тілесністю та сексуальністю, започатковані нею ще наприкінці сімдесятих років минулого століття. Своєрідного апофеозу ці пошуки дійшли у картинах «Романс Х» та «Порнократія». Головну роль у картині зіграла Ізабель Юппер, одна з найтитулованіших та найсміливіших французьких акторок. Фільм також можна буде подивитися 2 листопада о 21.00.

19.15 - «У підвалі» Ульріха Зайдля,Червоний зал кінотеатру «Київ». Назва картини говорить сама за себе. Йтиметься справді про підвали реальних людей, цього разу австрійські, у яких вирують непрості і доволі дискомфортні для споглядання пристрасті. Режисер продовжує вдивлятися у своїх земляків з увагою та холоднокровністю вченого, який не переймається жодними застереженнями морального чи якогось іншого плану.

20.30 - «Чорний зошит Майдану»,  кінотеатр «Київ», зал «Сінематека». Знята студентами інституту  екранних мистецтв Національного університету кіно, театру і телебачення імені Карпенка-Карого, ця стрічка важлива насамперед своєю безпосередністю та цілковитою зануреністю у події. Фільм вже має добру фестивальну історію і фактично став новою класикою української документалістики.

20.45 - «Міст через річку Квай» британського режисера Дейвіда Ліна, кінотеатр «Київ» Червоний зал. Для воєнного кіно це епохальна картина, яка сьогодні залишається цілком актуальною. У фільмі йдеться про групу британських військовополонених, які зголошуються збудувати для японців міст і настільки проймаються місією, що мимоволі стають ворогами власній країні. Показ стрічки присвячено століттю Алека Ґіннеса та Карла Формана. Повтор 31 жовтня о 19.00 у «Кінопанорамі».

28 жовтня вівторок

О 10.00 у Синьому залі «Києва» розпочнеться конкурсна програма короткометражних фільмів, у якій беруть участь дві українські картини:   документальна «Данина» Тані Войтович, анімаційна  «Вигадка»  Катерини Чепік та «Пристрасть» Крістіни Пятаченко. Повтор фільмів у залі «Кіноман» кінотеатру «Жовтень» 30 жовтня о 15.40

15.00 - у Синій залі «Києва» розпочинається національний конкурс, у якому покажуть двадцять шість фільмів молодих і вже знаних українських фільмарів. Конкурс триватиме до кінця фестивалю. Усі стрічки можна буде повитися ще раз у неділю, 2 листопада, у залі «Синематека» кінотеатру «Київ».

17.15 - «До побачення, сінефіли!»  Станіслава Битюцького. Червоний зал кінотеатру «Київ».  По-своєму це унікальна стрічка, бо розповідає про українських сінефілів молодшого покоління. Вони не просто люблять кіно, але й мають на нього дуже своєрідний погляд.  Фільм також можна буде подивитися наступного дня у «Синематеці» о 15.30.

18.00 - «Відьма» Галини Шигаєвої, Дім кіно. У ролях: Богдан Бенюк, Лев Перфілов. Картина присвячена століттю Марії Капніст. Український шедевр часів перебудови. Обіцянки можновладців обертаються мороком відьомського закляття. 19.30 - «Турист» Рубена Остлунда, Синій зал «Києва». Картина про шведську родину, яка потрапляє у неприємності в Альпах. Фільм отримав нагороду на цьогорічному Каннському фестивалі.

20.30 - «Війна за свій рахунок» Леоніда Кантера та Івана Яснія, зал «Сінематека». У фільмі йдеться про будні двох українських чоловіків, які пішли добровольцями до Національної гвардії. Кіно та українська реальність ще ніколи не були настільки близькими одне до одного.

21.45 - «До побачення, мамо» Світлани Проскуріної. Синій зал "Києва". Мелодрама про несподіване кохання, яке змушує жінку обирати між родиною та коханцем. Драматичний конфлікт у драматичних російських реаліях.  Повтор фільму 30 жовтня о 17.10 у «Жовтні».

29 жовтня середа

17.15 - «Жива ватра» Остапа Костюка. Українська прем'єра. Документальна стрічка про зіткнення традиційного способу життя і сьогодення. Місце дії - Карпати. Повтор фільму 30 жовтня о 15.00 у «Сінематеці».

18.30 - показ фільмів об'єднання українських кінематографістів «Вавилон'13», якому незабаром виповниться рік.  Зал  «Сінематека». Повтор 30 жовтня о 18.00 у «Сінематеці».

19.10 - «Юне кохання» Дельфіна Леерісе. Кінотеатр «Жовтень», зал «Кіноман».  Історія про 14-літню школярку, яка відкриває для себе нові відчуття після знайомства з сусідкою Джулією. Модна сьогодні історія про спокуси юності, які не потребують виправдань. Повтор стрічки 1 листопада у Червоному залі «Києва» о 21.45.

19.20 - «Країна мрій» Петри Фольпе, «Жовтень», зал «Гегемон». Програма німецькомовних фільмів. Історія про сучасну німецьку сексуальність, яка частіше втілюється у фантазіях, ніж у реальності. Картину також можна буде подивитися 30 жовтня у Синьому залі «Києва» о 21.00.

21.15 - «Метаморфози» Крістофа Оноре. Своєрідна екранізація Овідія. Європа прогулює урок і застрибує до восьмиколісної вантажівки Юпітера. На неї чекає чимало несподіванок. Крістоф Оноре не перестає дивувати. Повтор фільму 30 жовтня о 16.45 у «Жовтні» .

30 жовтня четвер

17.15 - «Макондо» Судабега Мотезаї, Синій зал «Києва». Ця австрійська стрічка розповідає про чеченську родину, яка проживає у передмісті Відня Макондо. У центрі оповіді одинадцятирічний Рамазан, який опікується своєю матір'ю та двома сестрами. Фільм можна буде переглянути ще 2 листопада  у «Києві» о 10.00.

19.15 - «Кіно про Алєксєєва» Міхаіла Сєґала. «Київ»,Синій зал. Ця російська картина розповідає химерну історію про літню людину з непередбачуваним минулим. Стрічка балансує між ностальгією за СРСР та огидою до нього. Повтор 31 жовтня о 16.10 у «Жовтні».

19.15 - «Нехай твоя радість триває» Дені Коте, Червоний зал, «Києва». Фільм канадського режисера-експериментатора про робітників та їхній зв'язок з робочим місцем. Повтор стрічки 2 листопада о 18.05  у «Жовтні».

31 жовтня п'ятниця

17.15 - «Брати. Остання сповідь» Вікторії Трофименко, Синій зал кінотеатру «Київ». Практично легендарна українська кінокартина, яка вже два роки мандрує міжнародними кінофестивалями. Це адаптація до карпатських умов роману шведського письменника Торґні Ліндґрена. У фільмі йдеться про двох братів, які довгий час ділили усе на двох, проте одного дня посварилися.  На старості літ єдиним зв'язком між ними стане письменниця, яка випадково опинилася у цих краях. Картину також можна буде переглянути наступного дня  у Синьому залі, о 17.15, а також 2 листопада у Червоному залі о 15.00.

17.30 -  «Милі мої українці» Олександра Жовни у Червоному залі «Києва». Українська прем'єра.  Це напівігрова напівдокументальна історія про одного з українців, який бере близько до серця долю власної Батьківщини. 21.00 - «Кохання до смерті» Джессіки Гауснер. Синій зал «Києва». Австрійська романтична історія про кохання і смерть. Стрічка цікава і тематично, і через свій вишуканий візуальний стиль. Повтор 2 листопада о 19.15 у «Жовтні».

21.15 - «Строк. Початок великої історії» «Київ»,Червоний зал, презентація фільму. Російська картина Павла Костомарова, Алєксандра Расторгуєва та інших про так звану «альтернативну Росію», яка намагається позбавитися Путіна. Повтор 2 листопада у «Жовтні» о 19.30.

1 листопада, субота

14.00 - «Київ/Москва»  Єлєни Хорєвої. Історії з повсякденного життя киян та москвичів. Учителі, лікарі, двірники, народні депутати, актор. Пошук паралелей.  Монтували та продюсували фільм, серед інших, все ті ж Павєл Костомаров та Алєксандр Расторгуєв,  які уславилися своєю безкомпромісністю у показі російської дійсності. Одним з операторів фільму була український кінорежисер Катерина Горностай, яка на минулорічній «Молодості» звернула на себе увагу картиною «Поміж нас». 

17.00 - «Росія/Україна. Реальність на Майдані». Фільм-закриття фестивалю. Стрічка складається з невеликих історій, які зняли мешканці Києва, Москви та Криму про своє життя в період українського Майдану.

23.50 - «Довгі ночі короткого метру: Україна». «Київ», Синій зал. Найкращі українські короткометражки на всю ніч.

2 листопада, неділя

21.30 - показ фільму, який отримав Гран-прі фестивалю. Синій зал «Києва».    

Фото: официальный сайт МКФ "Молодость"

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
ДУСЯ
В ночь с 24 на 25 октября, когда страна готовилась к выборам, кто-то коварно пытался взломать контроллеры доменов во внутренних сетях трех телевизионных групп Украины: StarLightMedia, Медиа Группы Украина и Inter Media Group, сообщает inter.ua. «В р
27 Жов 2015 18:25
2 291
ДУСЯ
На сайте ukroleaks.com анонимными хакерами выложены скрины переписки якобы пресс-секретаря министра внутренних дел и собственно министра, а также его помощника Антона Геращенко. Несмотря на довольно язвительные комментарии хакеров под опубликованным
27 Жов 2015 17:04
9 391
ДУСЯ
Ведущая «ТСН» Соломия Витвицкая и известная писательница и журналистка Ирэна Карпа сегодняшний день провели в инвалидных креслах, сообщает 1plus1.ua. Таким образом  они хотели понять, как чувствуют себя люди с ограниченными возможностями в не приспос
27 Жов 2015 16:10
3 143
ДУСЯ
Вчера на границе Афганистана и Пакистана произошло землетрясение магнитудой 7,5. По последним данным, от него пострадали более 200 человек. Стихия разрушила целые районы в Афганистане, Пакистане и Индии. Однако подземные толчки ощущалиь также и в Кир
27 Жов 2015 15:31
2 286
ДУСЯ
Ведущая «Орла и Решки» на канале «Интер» Регина Тодоренко отправится в кругосветное путешествие на целых 10 месяцев, сообщает kp.ua. В декабре телеведущая, вместе с командой трэвел-шоу (в количестве 8 человек)  отправится по 37-ми странам и 45-ти гор
27 Жов 2015 14:51
3 350
ДУСЯ
Результаты выборов местных властей волнуют умы лидеров мнений. Например, Зоя Казанжи ответила в своем фейсбуке, от которого планировала отказаться, всем тем, кто недоволен результатами выборов и самими избирателями: «А почему вы решили, что Кернес
27 Жов 2015 12:49
4 068
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду