Кто кого послал: Олег Ляшко объяснил, почему его не показывают на «Интере»

Кто кого послал: Олег Ляшко объяснил, почему его не показывают на «Интере»

Бывают интервью, которые читаешь прямо-таки с антропологическим интересом. Именно таковым является замечательное интервью журналиста Censor.net Евгения Кузьменко с лидером Радикальной партии Олегом Ляшко. Не стану приводить весь текст - а это очень д
Кто кого послал: Олег Ляшко объяснил, почему его не показывают на «Интере»
Кто кого послал: Олег Ляшко объяснил, почему его не показывают на «Интере»
30 Черв 2015
0
1680

Бывают интервью, которые читаешь прямо-таки с антропологическим интересом. Именно таковым является замечательное интервью журналиста Censor.net Евгения Кузьменко с лидером «Радикальной партии» Олегом Ляшко. Не стану приводить весь текст (это очень долго и смешно) – процитирую лишь беседу о запутанных отношениях Ляшко с Сергеем Левочкиным и телеканалом «Интер»

К «Интеру» плавно перешли после эмоционального рассказа Олега Валерьевича о том, как он позвонил заместителю главы Днепропетровской ОГА Святославу Олийныку и предотвратил расправу над экс-регионалом Николаем Левченко.

Что-то как-то очень запросто связывались с членом команды Коломойского, которая вас в свое время неплохо «песочила» в подконтрольных СМИ. Слов из песни, извините, не выкинешь: «боевым п*****м» называли. И вот в разгар этого «мочилова» вы звоните…

– …Ні-ні. По-перше, ця історія була значно раніше, десь у травні. А мочити Бєня почав мене десь у серпні місяці. Після того, коли ми з ним зустрілись, він мені запропонував 50 мільйонів доларів…

 Что-то вам все не сговариваясь по 50 млн долларов предлагают…

– …Ага, якась рокова цифра. Ну з меншою, видно, не підходять. А мені хоч з меншою, хоч з більшою, нахрен вони нада?.. І запропонував людей у список. Я його послав. Бєня почав мені розказувати, шо я - проект Льовочкіна. Я кажу: «Бєня, я такий же проект Льовочкіна, як і проект Коломойського. Радикальная партія і Ляшка – це проект людей, які за нас голосують. Я – не проект Льовочкіна, не буду ніколи проектом Коломойського і нікого іншого!»

 Но с «Интера» вы же не вылезали!

– Не вилізали, бо були такі домовленості. Так само, як Юля сьогодні не вилазить з «Інтера».

 С кем у вас были договоренности?

– І з Льовочкіним в тому числі.

– И в чем они заключались?

– Ну, ми платили їм гроші, і вони нас показували.

– Ой…

– Шо «ой»? Подивіться платіжки!

– Что, и Каплин сейчас платит эти деньги?

– Ні, Капліна, я думаю, крутять безплатно. Але я хочу закінчити. Після того як я відмовив Коломойському, він почав мене «мочити».

 А в последние несколько месяцев перестал. И случилось это где-то в районе его отставки. Причем как-то очень синхронно вас перестали показывать по «Интеру», зато пошла серия постов людей из команды Коломойского: дескать, Олег, у нас были трения, но вот тут ты хорошо сказал. Несколько сочувственных реплик прозвучало и от ваших соратников, от Игоря Мосийчука, например. И как апофеоз – вы появились в телевключении на публичном прощании губернатора Коломойского.

И такое складывается ощущение, что вы с Коломойским уже «вась-вась», и все у вас хорошо. Это так?

– Ні, нащо «вась-вась»? Це перебільшення. А чому так сталося? Так Борис Філатов відповідав на це питання. Коли вони в парламенті попрацювали, то побачили, як ми працюємо. І вони визнали, що помилялися, коли мене «мочили». І шкодують з цього приводу.

– Как-то уж очень единовременно они к этому пришли. И это совпало с тем моментом, когда вас перестали ежедневно показывать по «Интеру».

– Ні, послухайте, на телеканалі «Інтер» я перестав появлятися після того, коли ми проголосували закон про ринок газу, який у Фірташа забрав газорозподільчі мережі. На телеканалі «Інтер» я перестав появляться після того, коли нами намагалися керувати, а ми їх послали на **р.

 А в чем проявлялись эти попытки руководства?

– У тому числі і у спробах підкупу наших депутатів.

– Кого именно?

– Ну, різних депутатів. Я не буду називати прізвища, оскільки ці факти були зупинені. Але до цілого ряду наших депутатів зверталися з пропозиціями грошей, впливу і так далі. Я сказав: «Нашою фракцією ніхто керувати не буде. Ми будемо приймати в парламенті тільки ті рішення, які потрібні країні. Ми від всіх олігархів однаково відсунуті. Для нас шо Коломойський, шо Льовочкін, шо Ахметов, шо Фірташ, шо Пінчук… хто там іще? Зараз нові олігархи у нас з'являються: Кононєнко, Григоришин російський і так далі».

 Какой же Григоришин новый?

– …так от, фракція Ляшка не буде працювати на жодного олігарха. Ми в парламенті будемо приймати тільки ті закони, які треба.

Ну, і після цього я перестав появлятися на «Інтері», у Пінчука, скрізь.

 Ну, почему же? Скажем, на «Украине» вас показывают, на «112-м».

– Інколи. Ну, а куди від мене діваться? Я ж явище! Слухайте, хорошо, ну, якщо не буде Ляшка, то хто там буде? Я – лідер фракції. Подобається це комусь чи ні, але я є. І партія наша є. І вплив ми маємо великий. Тому хочуть, не хочуть – мають звати. І те, шо вони мене звуть… от на «Інтері" зараз цензура, це правда. Туди, навпаки, не звуть, більше того – поливають брудом. На інші канали інколи – наголошую – звуть.

Що стосується Коломойського, ще раз скажу. Вони визнали, що то була їхня помилка. Вони побачили що ми – патріоти. До мене Філатов підійшов, сказав: «Ізвіні, ми помилялися, ми бачимо ті закони, за які ви голосуєте; ми бачимо позицію, яку ви займаєте». Слухайте, якщо людина визнає свої помилки, то молодець! Краще пізніше, ніж ніколи! Тоді він не знав мене, обливали мене брудом. А коли побачив (бо сидять через ряд), як я працюю і визнав свою помилку, то шо мені, до кінця життя злость на нього тримать?

 Скажите, а каково это – одновременно иметь договоренности с Левочкиным и выступать по «Интеру», да еще критиковать его на чем свет стоит с парламентской трибуны?

– У нас не було ніяких домовленостей з Льовочкіним. У нас були домовленості з рекламною службою телеканалу «Інтер».

 Но если бы он не дал на это добро… Вы же накануне выборов были в каждом включении с фронта!

– А тому шо я був на вістрі подій. І треба бути дураком, шоб не включати мене. А крім того, я ще раз скажу: да, домовлялися, шоб включали. За гроші. Тому що вибори – це ефіри.

А сколько стоил один эфир?

– Та хр** його знає… дорого.

 А поточнее? Надо же сравнить с совокупными ресурсами людей, которые, как вы говорите, содержат вашу партию.

– Я кажу, ми звіт подали в ЦВК! Там все задекларовано.

 Кстати, я беседовал с телеэкспертами, они говорят, что в целом на наших каналах вас не особенно критикуют. За редким исключением. Вы уже разобрались, откуда растут ноги у появившегося о вас на «17-м» канале фильме?

– Розбираємся зараз.

 И кто это, по-вашему?

– Ну, це туфта повна, вона не варта нашої уваги. Могли шось якісніше состряпать. Ви ж розумієте, що це перед виборами знову починають виливать бруд. І поява оцієї подноготної х***і свідчить, по-перше, про те, що в нас рейтинг росте, а по-друге – намагаються знову нас «мочить». Я не думаю, що це вплине.

 Но, знаете, несколько роликов, которые появлялись в Интернете о вас и ваших коллегах за последние несколько лет, довольно большие по объему. И даже с точки зрения технарей подделать их довольно сложно.

– Це ви до чого? Шо це відповідає дійсності?

– Отчасти, возможно.

– Послухайте, я взагалі не вважаю за потрібне обговорювати цю тему. Я сказав, шо це брудні чорні технології наших опонентів. Бог їм суддя. Але коли ми їх знайдемо, голову відіб'єм! Допоможемо Господу реалізувати його суддівське ремесло!

Особенно умиляет забывчивость Олега Валерьевича, когда речь идет о стоимости появления в эфире «Интера». А вообще более чем познавательное интервью.

Ваша Муся

Фото: zn.ua

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
ДУСЯ
В ночь с 24 на 25 октября, когда страна готовилась к выборам, кто-то коварно пытался взломать контроллеры доменов во внутренних сетях трех телевизионных групп Украины: StarLightMedia, Медиа Группы Украина и Inter Media Group, сообщает inter.ua. «В р
27 Жов 2015 18:25
2 286
ДУСЯ
На сайте ukroleaks.com анонимными хакерами выложены скрины переписки якобы пресс-секретаря министра внутренних дел и собственно министра, а также его помощника Антона Геращенко. Несмотря на довольно язвительные комментарии хакеров под опубликованным
27 Жов 2015 17:04
9 381
ДУСЯ
Ведущая «ТСН» Соломия Витвицкая и известная писательница и журналистка Ирэна Карпа сегодняшний день провели в инвалидных креслах, сообщает 1plus1.ua. Таким образом  они хотели понять, как чувствуют себя люди с ограниченными возможностями в не приспос
27 Жов 2015 16:10
3 135
ДУСЯ
Вчера на границе Афганистана и Пакистана произошло землетрясение магнитудой 7,5. По последним данным, от него пострадали более 200 человек. Стихия разрушила целые районы в Афганистане, Пакистане и Индии. Однако подземные толчки ощущалиь также и в Кир
27 Жов 2015 15:31
2 284
ДУСЯ
Ведущая «Орла и Решки» на канале «Интер» Регина Тодоренко отправится в кругосветное путешествие на целых 10 месяцев, сообщает kp.ua. В декабре телеведущая, вместе с командой трэвел-шоу (в количестве 8 человек)  отправится по 37-ми странам и 45-ти гор
27 Жов 2015 14:51
3 343
ДУСЯ
Результаты выборов местных властей волнуют умы лидеров мнений. Например, Зоя Казанжи ответила в своем фейсбуке, от которого планировала отказаться, всем тем, кто недоволен результатами выборов и самими избирателями: «А почему вы решили, что Кернес
27 Жов 2015 12:49
4 061
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду