Миколай Сєрга запропонував створити «Чистилище» для зросійщених українських зірок. А так можна було? (Ні)

Миколай Сєрга запропонував створити «Чистилище» для зросійщених українських зірок. А так можна було? (Ні)

Якщо ви не знаєте, хто такий Альберт Цукренко, то ніколи не були на концертах гурту «Хамерман знищує віруси». А отже, ніколи не бачили шкарпеток на статевих органах.
Миколай Сєрга запропонував створити «Чистилище» для зросійщених українських зірок. А так можна було? (Ні)
Миколай Сєрга запропонував створити «Чистилище» для зросійщених українських зірок. А так можна було? (Ні)
22 Серп 2024
1
1792

Втім, у вільний від «розпусти» час пан Альберт працює журналістом. Зокрема, продюсує проєкти на Суспільному та веде подкаст «СучЦукрМуз» на Hromadske. У новому випуску до Цукренка в гості завітав музикант, військовослужбовець ЗСУ та засновник «Культурного Десанту» Миколай Сєрга (вже не Коля — хлопчик виріс!).

Антоніна порадила мені дивитися це відео одразу із 17-ї хвилини. Там Альберт перепитує в Миколая, чи справді «Культурний Десант» хотів узяти «на перевиховання» Світлану Лободу. Нагадаю, рік тому Сєрга чи то жартома, чи то всерйоз бовкнув про це в шоу Жені Яновича «2023».

І що ви думаєте? Миколай чесно зізнався: така ідея справді була. Шкода тільки, що не уточнив  імені людини з високих кабінетів, яка йому її підкинула.

Отже, за задумом високопоставленого містера Х, «Культурний Десант» мав влаштувати «Чистилище» для зашкварених зірок типу Лободи чи Потапа. Русифікованих селеб планували відправити виступати перед українськими військовими на передовій — і подивитися, що з того вийде.

На той момент Миколай не бачив у такому проєкті нічого кринжового. «Мені здавалося, що це буде ефективно, що ці люди потенційно потрібні. Давайте дивитися правді в очі: в Лободи великий вплив на аудиторію, яка потенційно налаштована на хвилі Росії. І якби стало зрозуміло, що Лобода — людина зі щирим українським серцем, що спала шкаралупа і вона це відчула, ми б тоді працювали з цією персоною, щоб потихеньку виводити цих людей на українську сторону», — каже Сєрга в інтерв’ю Цукренку.

А потім, у червні 2023-го, стався «харківський кейс». Це коли 16-річна Дарина Вдовиченко вийшла до місцевих фанатів співачки з плакатом «Харків без Лободи», а співачка не вигадала нічого кращого, ніж привселюдно принижувати дівчину зі словами: «Ну хто тобі заплатив? Хто тобі дав гроші?».

Ось тоді Миколай і усвідомив, що говорити тут треба не про «Чистилище», а про окремий казан у пеклі. «Стало зрозуміло, що там усе зовсім далеко від щирості [...] Лобода “утилізувала” сама себе». Тру!

«Я був поза подіями»

А тепер поміркуймо: чи лагідна українізація наших москвофільських зірок узагалі можлива? Моя відповідь: так, можлива, якщо брати за приклад власне Миколая Сєргу.

Нагадаю, що в середині 2000-х «Тренер Коля» (тогочасний нікнейм Сєрги) розважав росіян у комедійних проєктах «Сміх без правил» та «Забійна ліга» на ТНТ. А пам’ятаєте, що зробив ведучий «Орла і Решки» після Революції Гідності та російського вторгнення на схід України? Переїхав до Москви, де намагався пропушити свою музичну кар’єру.

В інтерв’ю Суспільному Миколай коментує це так: «Я був поза подіями [...] Не сприйняв анексію Криму, не сприйняв початок війни [...] Не сприйняв це як стимул, щоб дослідити питання глибше. Я просто себе відокремив і жив своїм життям». І, розкаюючись, додає: «Зараз я би вчинив по-іншому. Був би на Майдані, серед кращих людей».

Запитань до Миколая Сєрги я не маю. Він не лише публічно визнає помилки минулого, але й після 24.02.2022 робить від себе чимало, щоб ми про них більше не згадували. Ось це справді гідно та по-дорослому!

Проблема в іншому. На третій рік повномасштабної війни подібні «покаянні сповіді» в нашому шоубізнесі досі залишаються рідкістю. Натомість ті, від кого ми б мали їх почути, здебільшого або вперто стоять на своєму, або просто не розуміють проблеми, або відмовчуються. Тож розбудіть мене, коли почуєте щось таке від Лободи чи Потапа.

«Антоніна»
Теги
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Локі
21 дн. тому
Ти диви. Як воно дивним чином співпало. Коли в той же час, саме перед "харківським кейсом" Лободу відбілював Ковжун на етері Грунта. Може й дійсно, так співпали зірки у високих кабінетах та філер на фейсі Свєточки... Але Локі сумував, бо нагадало йому, як Льоша колись підстриг рокерські патли та продався "Новому". Дежавю перевзуву.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Сергій Вікторович взяв інтерв’ю в очільника ГУР. Воно починається з філософії, а закінчується мультиками.
10 Вер 2024 12:30
565
Лєна Чиченіна
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Комік випустив тревел-відео про Ісландію. Смішне та миле, як він сам.
05 Вер 2024 11:30
1 498
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Про це він розповів Аліні Доротюк на її ютуб-каналі.
30 Серп 2024 12:00
1 510
Катерина Городнича
«Антоніна»
Медіаспільнота в шоці і ніяк не може «видивуватися» назад. Колишня дружина близького до Офісу президента коміка Руслана Ханумака почала випускати інтерв'ю з регіональними політиками.
27 Серп 2024 17:15
4 570
Катерина Городнича
«Антоніна»
Майже ніяк, бо воно першим з'являється і на ютубі, і на інформаційних сайтах. За що нам це? І що йому з цього?
24 Серп 2024 15:09
4 558
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Той випадок, коли в розмовах про українських переселенців, «хороших росіян» та мовне питання більше конструктиву, ніж собачого гавкоту.
21 Серп 2024 19:30
1 799
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду