«Всім відняло мову, але тільки не мені»: Олег Боднарчук розкритикував нове шоу Тіни Кароль «Дім звукозапису»

«Всім відняло мову, але тільки не мені»: Олег Боднарчук розкритикував нове шоу Тіни Кароль «Дім звукозапису»

Про це продюсер та режисер написав у своєму телеграм-каналі «Територія Б».
«Всім відняло мову, але тільки не мені»: Олег Боднарчук розкритикував нове шоу Тіни Кароль «Дім звукозапису»
«Всім відняло мову, але тільки не мені»: Олег Боднарчук розкритикував нове шоу Тіни Кароль «Дім звукозапису»
6 Квіт 2024
0
73821

Я, звісно, не провидиця, але скидається на те, що скоро нас може очікувати черговий срач у шоубізнесі. Ну нарешті, а то останнім часом щось їх багато тільки в кіно.

4 квітня на ютубі вийшло перше відео проєкту «Дім звукозапису», авторкою, продюсеркою і режисеркою якого є Тіна Кароль. А 5 квітня Олег Боднарчук написав: «Я в очікуванні, чи напише хтось правду про цей проєкт, чи й надалі [буде] суцільне підлабузництво?».

Про що саме йдеться, він не уточнив і навіть не натякнув. А підписники чи, може, фанати Тіни Кароль (ну раптом прийшли її захищати) пишуть, що хороший проєкт, радять Олегу зробити щось більш оригінальне й концептуальне. А хтось навіть виклав скриншоти сториз Алана Бадоєва та Джамали і питає, чи Боднарчук цих професіоналів вважає підлабузниками.

Я подивилася першу серію, де учасницею була фронтвумен гурту The Hardkiss Юлія Саніна. Вона разом із запрошеними музикантами зробила джазовий кавер на пісню Ігоря Поклада «Коханий мій». І мені сподобалось.

Взагалі Тіна Кароль і Олег Боднарчук давно одне про одного відгукуються не дуже добре. Ще у 2021 році режисер дав інтерв’ю журналістці Аліні Доротюк, де розкритикував ідеї Тіни Кароль та виступ на Atlas Weekend (сказав, що там була збірна всіх шоу, які він лише знав і бачив). Тоді співачці це не сподобалось. Вона відповіла на сториз із фрагментом цього відео у фанатському акаунті й написала: «Виродок».

Олег Боднарчук і Тіна Кароль співпрацювали якийсь час разом. Він спродюсував фільм про співачку «Сила любові та голосу», був там креативним продюсером та автором деяких ідей. А ще був креативним продюсером та постановником «Голосу країни» (у них із Тіною були розбіжності в поглядах ще тоді).

Пізніше він виклав у своєму телеграм-каналі критичний текст (розбив аж на три частини) із заголовком «Чому цей проєкт більш за все потрібен лише самій Тіні Кароль?». Боднарчук пише: «“Дім звукозапису” настільки неймовірний, величний та значимий проєкт, що всім відняло мову під час його обожнювання, але тільки не мені».

Згадує філософа Аристотеля («конфлікт-протистояння є рушійною силою будь-якого твору») і додає, що цього бракує проєкту Тіни. «Але все ж таки у процесі шоу редактори намагалися шукати конфлікт: то у зламаному мікрофоні, то в неорганізованості в запуску плейбеку під час репетиції. Всі технічні несправності виправляла Тіна. Роль наставника та натхненниці тягнеться у неї ще з “Голосу країни”, тільки там вона була вчителькою молодших класів, а в “Домі звукозапису” — старших, але головне питання в її очах: “як стати директоркою школи?”», — пише Боднарчук.

І продовжує критикувати: «В “Домі звукозапису”, як в старому музеї — все аскетично, традиційно, місцями літає міль». Його аргумент — пісня «Коханий» не є забутою, вона регулярно переспівується. І підтверджує це в останньому пості — там він виклав скриншоти, де бачимо, що, справді, цю пісню переспівувало багато учасників «Голосу країни», Павло Зібров, сестри Завальські з Alibi sisters, Марина Одольська («її не виконував хіба що пес Патрон»). І Олег не розуміє, «яким чином відбулося її відродження на цьому проєкті». 

Ми побачили тільки перше відео з проєкту Тіни Кароль і не знаємо, які пісні обиратимуть інші учасники та учасниці. Може, варто було би зачекати й потім робити висновки? Але якщо Боднарчук так вирішив, то добре. 

Далі він порівнює проєкт з альбомом Джамали «Qirim». Мовляв, це так само, у сприйнятті Олега, музей (але без молі): «...але це новий музей, він створений як реліквія, до цього ми не чули і не знали цих пісень, не ставились до них, як до власної спадщини».

Він додає: «Суть проєкту і складність задач буде зрозуміла лише музичному осередку і самій Тіні». Адже, на його думку, незрозуміло: 2 години, щоб порепетирувати з оркестром, — це достатньо чи мало для професійної музикантки, як-от Юля Саніна? Боднарчук вважає, що навіть, може, й забагато. Також згадує ще один ютуб-проєкт «Мультитрек». Олег пише: «Що “Дім звукозапису”, що “Мультитрек” — проєкти для професійної аудиторії, побудовані на дуже специфічних завданнях та знаннях, в яких розбираються лише люди із музичної сфери».

Насамкінець він пише, що цей проєкт потрібен самій Тіні Кароль задля своєї легендарності. А далі — кілька хороших слів, і знову додає перцю: «Я погоджуюся з усіма коментарями коментаторів. Знято красиво! Звучить неймовірно! А тепер все це можна класти на полицю в інший бік від своїх російськомовних пісень». 

Як на мене, то поки що зарано робити висновки. А Олег Боднарчук накатав цілий огляд (іронічний, мені сподобалось). Цікаво, чи відповість йому Тіна Кароль. І що ж ми все-таки побачимо в наступних випусках. 

Фото: інстаграм Тіни Кароль (Михайло Федорак), Олега Боднарчука, скриншоти з телеграм-каналу «Територія Б», відео Dorotye

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
887
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 402
Катерина Городнича
«Антоніна»
Свіжу дискусію підвезли. Леся Ганжа, колишня журналістка, комунікаційниця, громадська діячка, а нині військовослужбовиця, змусила частину фейсбучної публіки обговорювати доречність фешенебельних івентів.
15 Квіт 2024 13:30
1 124
Лєна Чиченіна
Ім'я юристки та колишньої заступниці міністра оборони відучора полощуть по всіх соцмережах.
13 Квіт 2024 15:35
3 382
Катерина Городнича
«Антоніна»
А от і не припиняємо обговорювати Линів, як ми сподівалися ще напередодні через новий срач навколо Сергія Лозниці.
12 Квіт 2024 10:00
488
Катерина Городнича
«Антоніна»
Хореограф дав інтерв’ю проєкту «Плюсів» «Наодинці», де пояснив, чому, живучи в Україні 18 років, досі не говорить українською.
11 Квіт 2024 22:20
744
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду