Пугачова-голуб, сеанси конспірології та сенсаційна заява про чаклунів. Як Гордон і Голованов перенесли свій телевізійний формат на ютуб

Пугачова-голуб, сеанси конспірології та сенсаційна заява про чаклунів. Як Гордон і Голованов перенесли свій телевізійний формат на ютуб

Один розмірковує про плани й проблеми у Росії, обзиває Путіна, а другий то з усім погоджується і майже весь час мовчить, то нагадує підписатися на соцмережі. Експерти, на яких ми заслужили. Про нещодавній стрім ведучих на ютубі та що з ним не так і поговоримо.
Пугачова-голуб, сеанси конспірології та сенсаційна заява про чаклунів. Як Гордон і Голованов перенесли свій телевізійний формат на ютуб
Пугачова-голуб, сеанси конспірології та сенсаційна заява про чаклунів. Як Гордон і Голованов перенесли свій телевізійний формат на ютуб
5 Квіт 2024
0
216

Можна вічно дивитися на деякі речі у цьому світі: як тече вода, як горить вогонь і як експропагандисти намагаються перевзутися. Це я про Василя Голованова, який зараз робить вигляд, що він патріот України, і який веде спільні стріми разом із Дмитром Гордоном (який теж не без грішків, як ми знаємо).

Хто ж такий Василь Голованов, якшо хто забув? У 2022 році він був ведучим марафону «Єдині новини», а до цього працював на каналах Медведчука, був ведучим проросійського «112 каналу». Пам'ятаєте, як у травні 2022 року медійники закликали Володимира Зеленського та тодішнього міністра культури та інформполітики Олександра Ткаченка відсторонити колишніх проросійських ведучих від національних марафонів? От і Голованов був у тому списку десь серед Наташі Влащенко, Володимира Полуєва та інших. 

«Телебачення Торонто» зробило відео про цих ведучих. Тоді про Голованова згадали, що він мав провести телеміст з каналом «Росія 1» у 2019 році. А ще неможливо забути, що він був генеральним продюсером проросійського каналу NewsOne з 2018 до 2020 року. І якраз за часів його правління мовник проводив трансляцію пресконференції Медведчука з колабораціоністом та ватажком незаконного угруповання «ДНР» Денисом Пушиліним. Хороший кар'єрний ріст, буде що в резюме написати.

Ну все, на цьому про біографію Голованова закінчую. Переходжу до стрімів. Вони виходять на ютуб-каналах і Гордона, і Голованова, і нагадують передачу на «Україні 24», яка мала дуже креативну назву «Час Голованова». Туди, до речі, Гордон ходив так часто, як до холодильника у себе вдома, і навалював то про санкції проти Росії, то про коронавірус, то про міжнародну економіку. Експерт з усього. А Голованов при цьому сидів і кивав головою.

Деякі медійники навіть сміялися, що є така професія: сидіти в студії і час від часу казати «угу». Тепер же під час стріму на ютубі Голованов так само сидить і тільки додає якісь окремі репліки в кінці спічу Гордона, озвучує кількість переглядів та ось у цьому відео, яке я подивилась, повторює, як мантру, що у Дмитра Гордона є сенсація! Ух, заінтригували. Доведеться додивитися, господи допоможи.

А Гордон сидить у футболці із Соловйовим і розмірковує то про теракт у ТРЦ «Крокус», то чи визнають Аллу Пугачову іноагенткою (тут була ціла трусторі про те, як він у дитинстві ганяв голубів і сипав їм сіль на хвости, намагаючись зловити, а Пугачова — «великая женщина», вона як птаха вільная, і «її пісні в генетичному коді десятків мільйонів людей»). Ми зрозуміли, Пугачова — голуб.

Як і завжди, при першому натяку на слово «іноагент», Дмитро Гордон згадує, що його самого визнали іноагентом у Росії (чим він явно дуже пишається). У цьому стрімі він теж не оминає таку чудову нагоду.

Так само він любить згадувати і про свою дружбу з багатьма людьми, в яких колись брав інтерв'ю. Зненацька говорить про нещодавню розмову з росіянином Євгеном Чичваркіним і їхні бесіди про, звісно ж, друга Гордона, російського посла Віктора Чорномирдіна і роздумує, як би той відреагував на війну в Україні.

Потім каже, що дружить багато років з Валерієм Леонтьєвим у якого «мощнейшая харизма». І робить висновок, що у 2014 року Леонтьєв повівся на російську пропаганду, коли окупували Крим і Донбас. Зараз же Гордон не вірить, що Леонтьєв не розібрався, де добро, а де зло. Тобто розібрався, тому нібито не робив заяв на підтримку Путіна. Трішки нагадує відбілювання російських артистів, якщо чесно.

Впродовж стріму Голованов і Гордон рекламують свої канали у соцмережах. Пан Дмитро дуже любить згадувати про свій телеграм-канал. І тут каже: «Друзі, обов'язково підпишіться на телеграм-канал "Дмитро Гордон". Це — найкращий телеграм-канал України. Номер один сьогодні. Уся інформація швидко, миттєво [з'являється в ньому]. Я особисто працюю над телеграм-каналом. Підпишіться, будь ласка, "Дмитро Гордон"». Бентежить той момент, що якраз таки інформація з'являється швидко і миттєво, отже, Гордон її може й не встигати перевіряти. Є таке припущення.

Потім вони згадують про анонімний телеграм-канал «Николаевский Ванек». І навіть говорять про нього довше, ніж про телеграм-канал «Дмитро Гордон». А Голованов сказав більше одного речення: «Віталій Кім зізнався, що має стосунок [до цього телеграм-каналу]. Щоправда, сказав, що не він [його] веде, є інша людина, але він активно допомагає вночі, і [вони] моніторять». Каже, що раніше це було Секретом Полішинеля.

А Гордон зізнається, що під час тривог і сам, «як мільйони українців», читає телеграм-канал «Николаевский Ванек» і йому подобається гумор: коли там пишуть, що вже можна «пісяти й спати». Цікаво, чого Дмитро Гордон не читає в такі моменти свій телеграм-канал.

До речі, стріми Голованова і Гордона виходять російською мовою. Гордон навіть звертається: «[До] тих, хто нас дивиться у Росії» та, ймовірно, має послання до самих росіян. Наприклад, каже, що Білгороду, в якому живе багато українців, кінець (і в цьому винен Путін), хоча сам Дмитро проти атак на мирних жителів. І взагалі це не методи українців.

Потім згадує теракт в ТРЦ «Крокус» (Гордон, до речі, ділиться інфою, що теракт спершу планувався на концерті співака-путініста Шамана, але у той день терористи навіть не намагалися) і каже: «Я не радів цьому тому, що це були мирні москвичі, гості столиці Росії, які прийшли на концерт гурту "Пікнік"». Ще Гордон постійно принижує Путіна, називає його «старим ідіотом, який вижив з розуму», і каже, що НАТО не воює в Україні проти Росії.

Коли Гордон і Голованов починають обговорювати якісь українські теми, то вони ніби вибиваються з усієї канви. Говорили про російських артистів, вихваляли тих росіян, які за кордоном, цитували Пушкіна (так-так, Гордон вставив цитату) і тут на тобі — кадрові перестановки Зеленського. Дмитро Ілліч твердить, що президент має на це право, це його діло і він не мусить ні перед ким звітувати. 

Ну а зараз до сенсації, на яку я так чекала. Впевнена, що і ви. Голованов підігрівав інтерес впродовж години, це — називали «справжньою сенсацією». Гордон посвітив листочками А4. А потім дістав їх і зачитав (приготуйтеся): «Друзі, у мене в руках офіційна заява. Найкращі українські чаклуни та відьми (це їхня заява) зібралися на одному з цвинтарів вночі у повню. Вибрали шість найбільш огидних військових злочинців. Путіна, Медведєва, Шойгу, Соловйова, Скабєєву і Симоньян. На цих шістьох людей наслали страшну порчу на смерть».

Далі Гордон зачитує, що ж робили маги (там щось про землю, могили, мертву воду і небіжчиків — аж моторошно) і наголошує, що зняти цю порчу не зможе ніхто, на всіх їх чекають страшні хвороби і смерть. Ще додає: «"Першим за свої злочини перед Україною поплатиться Соловйов. Результат усі побачать у найближчі кілька місяців. Смерть ворогам України, слава Україні". Це офіційна заява, я її зачитав».

Дякуємо, що тримаєте магічний фронт. А Голованов і Гордон тримають ще й конспірологічний фронт — бо поширюють конспірологічні теорії. До речі, це відео на момент публікації статті набрало 789 766 переглядів. І не можу не зазначити, що через кілька днів після цього стріму Київський міжнародний інститут соціології опублікував дослідження. У ньому йдеться про те, що «35% українців вірять в астрологію, 25% – в екстрасенсорні здібності, 15% – у тарологію. Принаймні в одне з цього переліку вірять 43% українців». Думайте.

Гордон і Голованов роблять спільні стріми, мета яких чи то навіяти росіянам якісь «правильні» думки, чи то відбілити деяких росіян (сказати українцям, що не всі там погані), чи просто подумати вголос про події, що сталися за останній час в Україні та поділитися своєю «експертною» думкою про все на світі. Але ми вже таке бачили кілька років тому на телебаченні ще й з тими самими учасниками. Є в цьому світі щось незмінне.

Фото: ютуб-канал «Дмитро Гордон»

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
Ексведучий «Інтера» та в минулому спортивний журналіст ніяк не зупиниться. Ділиться своєю безцінною експертною думкою в тіктоку та просуває меседжі російської пропаганди.
26 Квіт 2024 19:00
721
Катерина Городнича
«Антоніна»
Гівняні прикраси, гівняні картини і гівняний мерч. Це не відгук на продукцію. Це її офіційний опис. Киянка Міша Куш у соцмережах рекламує свої товари бренду VALERA, зроблені з голубиного посліду. Спецпроєкт пабліку «Шо там» став нашою улюбленою нативною рекламою з першого перегляду.
25 Квіт 2024 19:30
1 153
Марина Крижня
«Антоніна»
У відеоролику співак Володимир Дантес та порноакторка Джозефін Джексон озвучили «пікантні» відео з котиками.
25 Квіт 2024 17:40
1 213
Марина Крижня
«Антоніна»
Користувачі соцмереж знову почали обговорювати фемінітиви. Здається, ця тема невичерпна.
24 Квіт 2024 18:00
7 883
Марина Крижня
«Антоніна»
Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці. Якийсь, як каже Кіпіані, покидьок створив профіль, підписався його ім'ям та додав до нього нецензурне слово.
18 Квіт 2024 17:10
566
Марина Крижня
«Антоніна»
Телеведуча мала модерувати захід на економічну тематику для великої державної компанії, яку Яна не називає.
17 Квіт 2024 16:10
1 267
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду