«Не дає їм, с*ка, життя, що ж там у цій з*лупі відбувається»: Маша Єфросиніна звернулася до українців, що споживають російський контент

«Не дає їм, с*ка, життя, що ж там у цій з*лупі відбувається»: Маша Єфросиніна звернулася до українців, що споживають російський контент

Російський серіал «Слово пацана» набуває популярності в Україні. У зв’язку з цим телеведуча, журналістка та громадська діячка Маша Єфросиніна записала відеозвернення до українців.
«Не дає їм, с*ка, життя, що ж там у цій з*лупі відбувається»: Маша Єфросиніна звернулася до українців, що споживають російський контент
«Не дає їм, с*ка, життя, що ж там у цій з*лупі відбувається»: Маша Єфросиніна звернулася до українців, що споживають російський контент
5 Груд 2023
0
924

У своєму відео Марія висловлює занепокоєння, що російськомовний та російський контент продовжує бути популярним серед українців. Але приводом стали, звісно, гучні обговорення нового російського серіалу. 

«Останніми днями кілька українських блогерів (мабуть, їх так треба називати, бо в них є аудиторія і немаленька) достатньо активно обговорюють усі перипетії російськомовного серіалу “Слово пацана”. От так не дає їм, с*ка, життя, що ж там у цій з*лупі відбувається», — різко висловилася Маша Єфросиніна.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Masha Efrosinina (@mashaefrosinina)

«Слово пацана. Кров на асфальті» — російський кримінальний серіал про молодіжні банди Казані, що в Татарстані, які наприкінці 80-х років формувалися переважно з підлітків. У цьому творі повністю відображені особливості того, що ми називаємо «русскім міром» — жорстокість, зневага до прав людини і повага до сили. 

Саундтреком стала пісня «Пыяла» від російського гурту «АИГЕЛ», яка зараз, 5 грудня 2023 року, в українських топах на стримінгових платформах Spotify та Apple Music. До речі, в топі Apple Music на 4-му місці «Moya Mishel» — ще один російський гурт з Амурської області.

Єфросиніна також наголосила на безвідповідальному ставленні до споживання контенту українців, тих, хто слухає «“гавнASTI” та Басту» і хто «у своїх профілях, у своїх рекомендаціях продовжує захищати російськомовний контент, мовляв: “Ну і що? Ну я це слухала і слухаю. Нащо мені думати про те, чий Донбас або Крим?”».

Наостанок телеведуча взагалі не стримувала себе: «Котики, давайте вперед, туди тільки. Не туди, де за ваші сраки, за вас з*луп прямо зараз, у цю хвилину, с*ка, в цю секунду гинуть українські чоловіки та жінки».

Усе правильно говорить Маша Єфросиніна. І такі зміни в її риториці на краще, бо ще на початку повномасштабного вторгнення вона всіляко пручалася переходу на українську в публічній сфері. Тоді ми могли спостерігати кількамісячний серіал, у якому ведуча повсюдно жалілася, що її булять та «вбивають у коментах». Хоча, здається, з*лупою її ніхто не називав, як вона зараз величає підлітків. А ще Єфросиніна дала інтерв'ю Наталі Мосейчук, у якому остання запевняла, що прискіпуються до мови лише «українські гниди». 

Також Марія разом зі співачкою Олею Поляковою відмовлялися на прохання багатьох глядачок записувати шоу «Взрослые девочки» українською. Бо російською вони фонтанують, їм не треба добирати слова і між ними відбувається хімія. Їх одразу ж розкритикували в соцмережах.

Після цього шоу перейменували на «Хороших дівчат»  і виходить воно українською. Виявляється, що і фонтанувати українською мовою можна, і хімія відбувається. Можливо, Марія зробила висновок, що попрощатися з російською можна лише через насмішки та приниження. Розмовляти з підлітками, звісно, потрібно, але, напевне, не так агресивно. До речі, у «Слові пацана» демонструється, до чого це призводить. 

Фото: інстаграм Маші Єфросиніної, скриншоти зі Spotify та Apple Music

«Детектор медіа»
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Ця історія з категорії «якби це показали в кіно — сказали б, що занадто ідіотично».
10 Трав 2024 11:40
9 373
Марина Крижня
«Антоніна»
У польському сегменті соцмережі Х також закликають поляків не голосувати на «Євробаченні» за представниць України Джері Хейл та Альону Альону. І припускають, що Хейл у псевдонімі співачки теж з'явилося не просто так.
08 Трав 2024 22:00
2 833
Катерина Городнича
«Антоніна»
Черговий зашквар «Кварталу» з висміюванням діючого військового ЗСУ цього разу викликав не лише загальне обурення і нову хвилю зневаги до продукту, який виробляють колишні колеги президента Зеленського. В соцмережах обговорюють етичність самого явища — грати на екрані чи сцені військового під час війни.
08 Трав 2024 12:20
506
Марина Крижня
«Антоніна»
У Нью-Йорку пройшов щорічний Бал Інституту костюма Метрополітен-опера Met Gala 2024. Це модна вечірка, на якій збираються селебриті в дизайнерських сукнях і костюмах. Зазвичай що дивніше вбрання, то краще. От і цього року в соцмережах обговорили, що ж на себе нап'яли зірки.
07 Трав 2024 17:15
2 135
Катерина Городнича
«Антоніна»
Євген Клопотенко опублікував скрин своєї переписки з начебто редактором видання «Заборона», де той спочатку просить Євгена взяти участь у їхньому подкасті, а потім називає його «х*сосом».
03 Трав 2024 16:10
6 978
Катерина Городнича
«Антоніна»
Більше доби палає в соцмережах від нововведення МЗС України — віртуальної речниці, Вікторії Ші. Ми ж пропонуємо вам для порівняння історію епічного провалу іншого віртуального персонажа.
02 Трав 2024 14:15
1 361
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду