Наша краща. Віртуальний пастор доводить, що ШІ-речниця МЗС — норм

Наша краща. Віртуальний пастор доводить, що ШІ-речниця МЗС — норм

Більше доби палає в соцмережах від нововведення МЗС України — віртуальної речниці, Вікторії Ші. Ми ж пропонуємо вам для порівняння історію епічного провалу іншого віртуального персонажа.
Наша краща. Віртуальний пастор доводить, що ШІ-речниця МЗС — норм
Наша краща. Віртуальний пастор доводить, що ШІ-речниця МЗС — норм
2 Трав 2024
0
1373

Католицька правозахисна група Catholic Answers два тижні тому зробила ШІ-священника, отця Джастіна. По-перше, подивіться, який він на вигляд. Наша «Вікторія» на його фоні — просто космос. Хоча це якраз і доводить, що вона не «створена штучним інтелектом», а просто дипфейк реальної людини. Тим більше, що прототип речниці МЗС, співачка Розалі Номбре, сама визнала, що їздила в МЗС записувати відео з нейтральним текстом, а потім її голос і артикуляцію вже обробляли за допомогою технологій.  

А от повністю створений ШІ-персонаж має такий вигляд.

«На службі» отець Джастін пробув недовго. Бо швидко розперезався. Спочатку, як і було задумано, після спілкування в чаті він відправляв людей на сповідь до справжніх священників. Але вже за кілька днів «увірував» і проголосив себе реальним священником з Італії. Описував, як з дитинства мріяв про сан, відчував покликання. І став пропонувати співрозмовникам провести обряд причастя.

До того ж іще й радикалізувався. Одному з абонентів у розмові про сексуальність він відповів: «Католицька церква вчить, що мастурбація є серйозним моральним розладом». До рекомендацій спалювати відьом на багаттях лишалось якихось 50 мегабайтів.  

За таке самоправство Джастін був негайно «розстрижений» і переведений зі священників у теологи. Зникло і священницьке вбрання. Мирянин-богослов Джастін тепер одягнений у діловий повсякденний одяг, хоча його обличчя залишається незмінним.

 

Джастіну «перепрошили мізки». Тепер він розповідає, що ніколи в житті не був представником духовенства і взагалі «такого не казав». Ми вважаємо, що цього разу в нього є шанси на політичну кар'єру. Навички відбріхуватися вже є. 

Що ж до української речниці МЗС, то серед валу расистських коментарів, який атакував і міністерство, і прототипку «Вікторії», Розалі Номбре, є й конструктивна критика. 

Так, співзасновник «Демсокири» Віктор Трегубов написав: 

«Жоден ШІ не виглядатиме достойно, якщо тексти йому писатимуть мовою бухгалтера радянського колгоспу. Так не можна. Ця "речниця" виглядає максимально неприродньо не тому, що погано зроблена (зроблена чудово), а лише тому, що говорить лютим канцеляритом. 

Ви оцифрували бюрократа. Краще б вже було повстання машин. На щастя, виправити це просто — посадіть на її тексти нормального райтера. А то зараз таке, що краще і це нейронці передати».

Ми з Віктором у цьому випадку погоджуємось, особливо після того, як сходили подивитись інстаграм Розалі Номбре. 

Дівчина — афроукраїнка, яка народилась у Донецьку, брала участь у шоу «Холостяк», в інстаграмі має трохи більше 50 тисяч підписників. Нам здається, може, краще було б просто взяти на роботу Розалі — нехай би начитувала заяви отаким голосом:

А так, як написав один із користувачів фейсбуку, дізнавшись історію отця Джастіна, «стало лячно, що Вікторія Ші з нашого МЗС може теж проголосити себе справжньою і почати видавати доки українським чоловікам за кордоном. За крипту, канешно».

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Це вже стало традицією: відкриваєш соцмережі на День вишиванки — і доводиться безупинно лайкати.
16 Трав 2024 13:50
715
Катерина Городнича
«Антоніна»
Після несподіваної музичної гастролі американського держсекретаря Ентоні Блінкена в київському барі «Бармен диктат» соцмережі колег уже добу звітують про своє ставлення до співака-початківця.
15 Трав 2024 19:20
947
Марина Крижня
«Антоніна»
Здогадки підтвердилися, і новим Холостяком стане ветеран російсько-української війни, блогер та ведучий проєкту «Відвал ніг, або All інклюзив» Олександр «Терен» Будько. Про те, як реагують у соцмережах на цю новину, і поговоримо.
15 Трав 2024 16:30
1 820
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Про це вона написала в інстаграмі.
14 Трав 2024 22:50
541
Марина Крижня
«Антоніна»
Міг би бути цікавий письменницький батл в офлайні, але поки що автори критикують одне одного онлайн.
14 Трав 2024 17:30
19 461
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Ця історія з категорії «якби це показали в кіно — сказали б, що занадто ідіотично».
10 Трав 2024 11:40
9 898
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду