Видання «Заборона» заперечує, що їхній редактор обізвав Євгена Клопотенка х**сосом (Оновлено)

Видання «Заборона» заперечує, що їхній редактор обізвав Євгена Клопотенка х**сосом (Оновлено)

Євген Клопотенко опублікував скрин своєї переписки з начебто редактором видання «Заборона», де той спочатку просить Євгена взяти участь у їхньому подкасті, а потім називає його «х*сосом».
Видання «Заборона» заперечує, що їхній редактор обізвав Євгена Клопотенка х**сосом (Оновлено)
Видання «Заборона» заперечує, що їхній редактор обізвав Євгена Клопотенка х**сосом (Оновлено)
3 Трав 2024
0
7223

Багато робочих чатів — це зло. Це знають усі, в кого багато робочих чатів. Це правило номер один.

Правило номер два: якщо в тебе відкрито більше двох вікон переписки, нікого не називай поганими словами, бо за законом Мерфі (він же – закон підлості), це повідомлення отримає саме він (і це не Мерфі, як ви здогадуєтесь).

Правило номер три. Якщо вже щось відправив не за адресою, то готуйся вигрібати, тому що шанси побачити це в соцмережах, як скрін переписки, зростають швидше, ніж ціни в супермаркетах.

Такі історії ми бачили багато разів (або й потрапляли у них). Втім, сьогоднішній скандал трапився або через помилку, або через те, що хтось досконало знає ці правила і користується для підняття хвилі срачу.

Отже, кухар Євген Клопотенко оприлюднив у соцмережі Х дивне листування начебто зі співробітником чи співробітницею видання «Заборона». 

Виглядає воно ось так:

У коментарях під твітом «Заборону» полощуть — і не за матюки та образи, а за все, що було й чого не було. Звичайний день у мережі Х.

При цьому головна редакторка медіа «Заборона» Євгенія Костіна прокоментувала скандал так:

«Ми б хотіли прокоментувати ситуацію із Євгеном Клопотенком і спростувати, що наведена у скриншоті комунікація велася від нашого імені. Ця переписка велася від імені фейка. Втім, нам дуже шкода, що під атаку (навряд чи це жарт) потрапив саме Євген Клопотенко, якого ми дуже цінуємо.


Які факти це підтверджують:
1. Функції телеграму не дозволяють листуватися в особистих повідомленнях від імені телеграм-каналу.

2. “Заборона” не веде з офіційних акаунтів комунікацію стосовно інтервʼю/проєктів тощо. Такого типу листування ведеться з особистих сторінок наших редакторів.

3. На цей час “Заборона” не випускає подкасти (а "підкасти" взагалі ніколи) та у нашої редакції не було таких планів. Відповідно, запит щодо створення подкасту на будь-яку тематику не відповідає реальності.

4. Про те, що звернення до пана Євгена велося з заборонівського акаунту, свідчить лише логотип. Який будь-хто може поставити будь-куди як юзерпік.

5. “Заборона” завжди дотримується своїх цінностей і не допускає образ.



Припускаємо, що це є цілеспрямованою стратегією для розпалювання хейту в сторону нашого медіа. Ми будемо дуже вдячні, якщо ви повідомите нам про інші подібні факти.

Всіх любимо».

Втім, спростування не зупиняє шквал коментарів у треді Клопотенка. А тепер уже й під постом спростування. Багато людей не вірять у пояснення «Заборони», бо принаймні два перші пункти спростовує сам Клопотенко. Твердить, що йому писали не з телеграм-каналу видання, а такий собі Віталій. 

Віталій Матухно – художник, засновник та керівник лисичанської «Гарелеї Неотодрешь». «Заборона» писала про їхній артбук і публікувала щоденник Матухна. Тобто він справді не є співробітником видання. У переліку членів редакції жодного Віталія теж немає. Проте, є таке поняття як фріланс. 

Хай там як, а у детективів з твітера однаково не сходяться пазли. Головредка «Заборони» припускає, що усе це «цілеспрямована стратегія для розпалювання хейту в сторону нашого медіа». Будуючи цю стратегію, її авторам потрібно було не просто обізвати Клопотенка від імені редактора, але точно знати, що кухар заскринить це і викладе в Х. Якісь дуже серйозні люди, напевне. 

Одним словом, стежимо далі. Але коли що – мемів вже повно.

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
Відповідь на це питання почав шукати журналіст та історик Олександр Зінченко й отримав багато цікавих відповідей.
13 Черв 2024 20:30
2 003
Марина Крижня
«Антоніна»
З 1 по 30 червня щорічно проходить Місяць гордості (Pride Month) на підтримку прав та видимості ЛГБТКІАплюс-спільноти.
13 Черв 2024 13:40
732
Марина Крижня
«Антоніна»
Про це актор Київського національного академічного Молодого театру та військовослужбовець написав у своєму фейсбуці.
10 Черв 2024 16:20
791
Марина Крижня
«Антоніна»
Поки сиділи без світла, у колишньому твітері почався флешмоб. Суть його полягала в тому, щоб написати на клаптику паперу слово «електрохарчування» та підставити в назву книжки. Вийшло весело.
07 Черв 2024 20:50
642
Марина Крижня
«Антоніна»
Любі читачі, нарешті в нас навкололітературний срач. У нього втрапив підприємець і власник видавництва «Наш Формат» та книжкова блогерка, авторка каналу «Непозбувний книгочитун».
06 Черв 2024 18:00
4 359
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Вітають, а часом бідкаються.
06 Черв 2024 17:15
2 731
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду