Фреймут завела телеграм і завзято повчає нас тепер ще й звідти

Фреймут завела телеграм і завзято повчає нас тепер ще й звідти

Портал у «світ Фреймут» відкрився лише кілька днів тому, а вже встиг захитати оглядачку (мене). Розказую чому.
Фреймут завела телеграм і завзято повчає нас тепер ще й звідти
Фреймут завела телеграм і завзято повчає нас тепер ще й звідти
5 Черв 2024
3
4670

Перелякалась я вже від самого запрошення на канал, яке Ольга запостила у своєму інстаграмі. Отже, пообіцяла вона нам канал для «ботаніків». Але не тих, що про листячко і фотосинтез, а тих, що жити не можуть без цитати Габріеля Гарсії Маркеса на сніданок або списку рекомендованої літератури від нього ж. І не радійте даремно можливості дібрати ідеї, що почитати ввечері. Там Біблія, «Одіссея», Платон. Коротше, м'яко кажучи, дуже базовий список літератури. Це якщо ви вчора з лісу вийшли, тіки відкрили для себе друковане слово, то згодиться.

Так от, усе це — «світ Фреймут», до якого Оля запрошує у своєму інстаграм-зверненні: «Лице старіє, я по собі знаю, а розум залишається, теж знаю по собі».

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений FreimutOlia (@freimutolia)

Я так зрозуміла, що оскільки звернення Ольга писала одночасно і до друзів, і до ворогів, то інтонації та вираз обличчя в неї змінювалися щосекунди, щоб порівну було і тим, і тим. Від сексуального вайбу до відверто погрозливих інтонацій: «Хочете, я вам листи від руки писатиму, в прямі ефіри виходитиму?».

Це нам за те, що не молилися, напевно. Тому у списку літератури і Біблія.

Та перейдімо власне до каналу «Мама, я ботанік» і його контенту.

Якщо вам уже є рочків хоч 35, то ви пам'ятаєте таку сороміцьку штуку, як «статуси ВКонтактє». Вони, може, й зараз є, але, дякувати Всесвіту і забороні від української влади, ми очистились від цих знань. Так от, ці статуси — це зазвичай якась муть у стилі Капітан Очевидність, з претензією на глибину думки. В окремих запущених випадках ще й підписано авторство якоїсь зірки. Вітаю, для тих, хто ностальгує, — велкам на телеграм-канал Ольги Фреймут.

Зранку обов'язково чиясь цитата, потім трохи рандомної вікіпедії, картина, академічна мелодія, pdf-файл з розділом із книжки і кружечок від Олі з роздумами про життя та карколомно неочікуваними висновками. 

Наприклад, на закид від доньки, що Оля носить образ і не показує себе справжню, Фреймут визнає, що вона — людина минулої епохи, але хоче змінюватись, тому... вона сьогодні без ліфчика. (Сюрпрайз-сюрпрайз.)

Щодо картини «Коханці», то, здається, Оля й сама дещо підозрює. Наприклад, те, що просто публікувати всесвітньо відому роботу художника Рене Магрітта з її назвою — це щось примітивне. Вона так і каже: «Ви подумаєте, що це скучно. Ні, взагалі не скучно». Але ж звідкись знає, що саме подумають її підписники!

Далі вона розповідає про свій роман з «хлопцем на букву Д.» за часів «Підйому». З ним у неї й асоціюється Магрітт.

Отже, Оля Фреймут, як завжди, тяжіє до повчання і патронування пастви. І заразом розважання решти людей.

Тому що важко не смішити читачів/глядачів твого каналу, коли цілком серйозно розповідаєш про те, наскільки ти і твій контент інтелектуальні, але при цьому постійно використовуєш слова не за призначенням. Як-от, скаржачись на власну привченість до старих стандартів, Оля каже, що їй «важко втрутитись у нові реалії». Ми, звісно, підозрюємо, що вона хоче вписатися або принаймні прилаштуватися, але аж ніяк не втрутитися. Та що ж робити, коли хочеться патетичних промов, але так багато у світі довгих слів і всі одне на одне схожі.

З цікавістю спостерігатиму цю «школу ну дуже благородних дівчаток» і далі. Це ж тільки два дні, а вже стільки шок-контенту. 

Ольга Фреймут — це окремий персонаж в українському медіапросторі (навіть якщо він географічно зараз у Британії). Якби не було Олі, такий образ треба було б вигадати. За це ми її і любимо. Олю, продовжуйте. Особливо кружечки «від руки».

«Антоніна»
Теги
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Рената Сіра
51 дн. тому
Обожнюю Ольгу Фреймут і все, що вона робить! Ваша критика зверхня і безпідставна. Зробіть краще, а тоді поговоримо
Тетяна
51 дн. тому
Канал - бомба, з радістю читаю публікації, книжки та слухаю аудіо. Стаття просто курям на сміх. Ні про що. На жаль, авторка трохи обділена змогою (талантом) писати про щось дійсно значиме.
Олена
51 дн. тому
І що, хтось ще підписується на той канал? ????????
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Після доби докорів і звинувачень у танцях під російську музику зірка серіалів Тарас Цимбалюк опублікував пост з визнанням, що публічність — це відповідальність.
23 Лип 2024 14:30
13 119
Катерина Городнича
«Антоніна»
Ми почитали коментарі підписників інстаблогерки/співачки/акторки Анни Трінчер під її постом із дівчачим поцілунком і злякалися.
22 Лип 2024 16:40
1 385
Катерина Городнича
«Антоніна»
Засновниця бренду «Cultnaked» розробила лімітовану колекцію топів у колабі з брендом «Pepsi». Тим самим, який не вийшов з РФ і визнаний в Україні спонсором війни.
17 Лип 2024 14:00
1 229
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
І ви не повірите — про мед там теж є.
14 Лип 2024 16:15
1 283
Катерина Городнича
«Антоніна»
Британські прем'єр-міністри приходять і йдуть. А Ларрі — незамінний кіт. Чотирнадцять років на службі.
10 Лип 2024 21:00
2 322
Катерина Городнича
«Антоніна»
Під час туру Україною комік вийшов у прямий ефір у своїй соцмережі і повідомив, що з 6 липня мобілізується до війська.
02 Лип 2024 23:00
1 032
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду