Джамала, Новий канал та «Укрпошта». Хто в соцмережах підтримав Місяць прайду

Джамала, Новий канал та «Укрпошта». Хто в соцмережах підтримав Місяць прайду

З 1 по 30 червня щорічно проходить Місяць гордості (Pride Month) на підтримку прав та видимості ЛГБТКІАплюс-спільноти.
Джамала, Новий канал та «Укрпошта». Хто в соцмережах підтримав Місяць прайду
Джамала, Новий канал та «Укрпошта». Хто в соцмережах підтримав Місяць прайду
13 Черв 2024
3
960

Музиканти, ведучі та бізнеси підтримали Місяць гордості, про що написали на своїх сторінках в інстаграмі та виклали сториз.

Джамала додала на аватарку серце з веселковим прапором, а також прокоментувала в сториз запитання, яке їй поставила одна підписниця. Користувачка інстаграму пише: «Будучи віруючою мусульманкою та мамою з дітьми та чоловіком, маючи сімейні цінності, як так виходить, що ви поширюєте контент про прайд та спільноти ЛГБТ? Ви дійсно це підтримуєте?».

На що Джамала відповіла: «Як так виходить? Ну ось така я унікальна! Бо люблю людей, люблю життя. І іншим не заважаю його жити».

Співачка Mamarika також у сториз відповідала на анонімне запитання «Як відноситесь до ЛГБТ та до узаконення одностатевих шлюбів в Україні?».

Вона написала: «Прекрасно. Люди мають любитися як хочуть і з ким хочуть, і мають право узаконити свої почуття, ми ж не в мезозої живем! Вимикайте свої старорежимні настройки! І не пишіть мені "а якби ваш син" і т.д. Це тільки його життя і його вибір. Любитиму завжди! Я сама колись давала жару і це був дуже крутий досвід. І я вам скажу, не проти якось повторити».

Ведучий та блогер Анатолій Анатоліч виклав чорно-біле фото та додав на нього 6 сердечок у кольорах прапору ЛГБТ. Він пише у своєму пості: «Людям всередині нашої країни не треба виборювати це право. Право бути собою. Любити свій дім, любити себе, любити того, ту, кого ти хочеш.

Я найяскравіший приклад того, що лякалки про те, що хтось надивиться на LGBT і стане носити сукні і цілуватися з пацанами, це міф і абсолютна нісенітниця. Бо якби це було так, то я вже зустрічався б з Ріккі Мартіном, адже в моїй сфері мене оточує велика кількість представників LGBT».

Кумедно, але правда. У кінці він ще додав: «Але ні, я люблю жінок (одну, інші просто подобаються), але з повагою ставлюся до вибору людей (окрім того, коли хтось голосував за опоблок). Всіх обійняв (дружньо)».

Музикант, лідер гурту O.Torvald і військовослужбовець Євген Галич під час виступу на фестивалі «Брудний пес» підтримав ЛГБТплюс-спільноту. Він пов'язав веселковий прапор на мікрофонну стійку та зачитав вірш.

Каже, що на службі йому зустрічалися абсолютно різні люди, котрі пропагували різне кохання. І якщо ти кохаєш, то це заслуговує на повагу.

Співачка Оля Полякова вже системно підтримує ЛГБТКІАплюс-спільноту. Минулого року вона очолила українську колону на ЛГБТ-марші в Лондоні. А ще дала невеличке інтерв’ю для ВВС, в якому доводила, що українці — не гомофоби.

І вже не зраджуючи своїм традиціям, цього року Оля також підтримала Місяць гордості та опублікувала пост: «Поки хтось переживає, що веселка перетворить їх на геїв, людям доводиться оформлювати фіктивні шлюби з друзями. Бо тебе не пустять в реанімацію до коханої людини, не скажуть про полон чи поранення і взагалі пошлють до одного місця. Навіть на впізнання у морг тебе не пустять, бо юридично ти коханій людині — ніхто. У час війни рівні права особливо потрібні всім громадянам нашої країни. Немає печатки в паспорті — для держави ваших стосунків не існує.

Зараз у нас “зависли” два законопроєкти — №5488 та №9103. Які буквально дають дві прості речі. Перша — не можна бити людину, тому що вам не подобається, з ким він чи вона іде за руку. Друга: дозволяють оформити стосунки тим, хто хоче їх оформити. І поки їх не приймуть, будуть усі рівні, але дехто буде рівнішим». Також вона тегнула сторінки ЛБТКІАплюс-спільнот і попросила підтримати збори військовим, які ті розмістили.

Продюсер та керівник департаменту Big Brave Events в «1+1 media» Володимир Завадюк запостив в інстаграмі два дописи — про Місяць прайду та фотосесію зі своїм коханим. Завадюк один із небагатьох на українському телебаченні, хто відкрито розповів про свою орієнтацію.

У тексті про Місяць прайду він написав: «Гордість, що нині в моїй Україні люди, колеги, зірки, компанії та медіа не бояться говорити про рівність та вільність. Рік тому я зробив свій власний coming out». Каже, що не побачив упередження від своїх колег, студентів, людей, з якими проводить час, і його нарешті прийняла мама. Ще додав: «Але мені здається, це мало важливу соціальну місію… Я вірю, що виходів з шафи стане більше. А це надихне інших бачити [ЛГБТКІА+] під іншим кутом. Бо без рівності нам не місце в Європі».

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Zavadiuk Volodymyr (@zavaduk)

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений користувачем @pavlosupruniuk_

Продовжуючи тему телеведучих. Олексій Суханов також підтримав Місяць прайду. Він написав аж два пости. У першому такий текст: «Я підтримую прайд-місяць і, взагалі, ЛГБТК-спільноту, бо інакше і бути не може! Вважаю, що кожна людина має право на повагу до себе і своє гарантоване і гідне місце в рівноправному суспільстві, бо краще бути собою, ніж проживати не своє життя тільки через те, аби хтось чогось не подумав!».

А в другому пості він відповів на коментарі підписників, яких, судячи з усього, здивував такий допис від телеведучого. Суханов написав, що нікому не має звітувати про своє інтимне життя, і попросив гомофобів видалитися з його сторінки.

А тепер від зірок до бізнесів, телеканалів та інших. Онлайн-кінотеатр Takflix не тільки змінив аватарку в соцмережах, а ще й створив добірку з вісьми фільмів про різноманіття і сміливість. Як пишуть на сайті: «Це історії українців і українок зі спільноти ЛГБТКІА+, які залишаються вірними собі, попри засудження близьких, суспільний тиск і російську воєнну агресію».

Новий канал змінив свій логотип та анонсував, що показуватиме в ефірі та диджиталі контент, присвячений маршам рівності та протидії стереотипам щодо ЛГБТКІАплюс-спільноти.

В інстаграмі вони також публікують пости, присвячені Місяцю гордості. А маркетинг-директорка Ольга Балабан сказала: «Кожна людина має право бути собою, і ми підтримуємо її в цьому. Адже саме повага є однією з головних цінностей Нового каналу. Для нас важлива особистість, а не її гендерна ідентичність чи сексуальна орієнтація. На Новому немає місця для дискримінації чи засудження, ми звертаємо увагу на людські цінності, талант, позицію».

ЦУМ у Києві також долучився до акції та опублікував пост у соцмережах, де зібрав події, що пройдуть у межах  Місяця прайду.

Змінили аватарки в соцмережах і мобільні оператори «Vodafone Україна» і Lifecell (написали пости в інстаграмі), мережа магазинів Comfy, ЛУН (найбільший в Україні сайт з пошуку квартир), «Укрпошта».

До кінця місяця ще багато часу. І, можливо, ми побачимо ще більше зірок, бізнесів, телеканалів, які висловляться на підтримку Місяця гордості.

Фото: соцмережі, «РБК-Україна»

«Антоніна»
Теги
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Психічно здорова людина
80 дн. тому
Прийшли якось двоє молодих людей до карпатського мольфара, тай кажуть: - Діду, Ви такий відомий на всю країну лікар і цілитель, допомогли багатьом з їхніми недугами і проблемами. Ми прийшли до Вас, бо всі інші, в кого ми вже побували не змогли нам допомогти.. Ми спробували уже всі можливі ліки і методи лікування, настанови і поради - і нічого, нічого не допомагає.. Тільки на Вас остання надія. Ми ніяк не можемо звести дітей.. Дід примружив одне око, поглянувши на молодих людей, тай каже: - Хлопці, ви шо довб**оби..!?
Психічно здорова людина
80 дн. тому
Прийшли якось двоє молодих людей до карпатського мольфара, тай кажуть: - Діду, Ви такий відомий на всю країну лікар і цілитель, допомогли багатьом з їхніми недугами і проблемами. Ми прийшли до Вас, бо всі інші, в кого ми вже побували не змогли нам допомогти.. Ми спробували уже всі можливі ліки і методи лікування, настанови і поради - і нічого, нічого не допомагає.. Тільки на Вас остання надія. Ми ніяк не можемо звести дітей.. Дід примружив одне око, поглянувши на молодих людей, тай каже: - Хлопці, ви шо довб**оби..!?
isabella ethan
84 дн. тому
привіт усім моїм друзям, я Анна Кедем зі Спліта, Хорватія. після десяти років стосунків мій чоловік розійшовся зі мною, я робила все можливе, щоб повернути його, але все було марно, я хотіла його через свою любов до нього, я благала його про все , я обіцяв, але він відмовився. Я пояснив своїй подрузі в Інтернеті, і вона запропонувала мені піти до доктора Апати, великого чарівника, який міг би допомогти мені дати заклинання, щоб повернути його, але я хлопець, який ніколи не вірив у заклинання, у мене не було іншого вибору, окрім як спробуйте, я надіслав повідомлення доктору Апаті, і він сказав мені, що без проблем, усе буде добре до 48 годин, мій колишній повернеться до мене до 48 годин, він промовив заклинання, і, на диво, на другий день це було близько 16:00. Мені подзвонив мій колишній, я була дуже здивована, я відповіла на дзвінок, і все, що він сказав, це те, що він дуже шкодує про все, що сталося, що він хоче мене повернути, що він мене дуже любить. Я була така щаслива, і пішла до нього, тому ми знову почали жити щасливо разом. Відтоді я пообіцяв, що всім, кого я знаю, у кого є проблеми з кимось, знадобиться допомога доктора Апати, майстра заклинань, його електронна адреса (drapata4@gmail.com), і ви можете написати йому, якщо вам потрібна його допомога у ваших стосунках , ти хочеш бути визнаним у світі або проблеми з раком, ти хочеш вийти заміж за коханого за своїм вибором або випадки розлучення, проблеми зі здоров’ям або шлюбом, просування по роботі та успіх, що завгодно, не здавайся, перестань плакати, зверніться до доктора . Apata за адресою drapata4@gmail.com або зв’яжіться з ним через Whatsapp / Viber: +447307347648
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Лишилося одне – купити петличку для звуку.
23 Вер 2024 13:15
19 719
Катерина Городнича
«Антоніна»
Законна дружина Ницо Потворно не проти.
12 Вер 2024 21:40
1 563
Катерина Городнича
«Антоніна»
Дуже мало таких медіа, які не звернули би увагу на інстаграм-пост Тейлор Свіфт на підтримку Камали Гарріс. Чому?
11 Вер 2024 16:20
1 194
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Валерій Залужний – постать, про яку потрібно писати книжки. Але, можливо, не такі.
05 Вер 2024 22:15
1 116
Катерина Городнича
«Антоніна»
В інстаграмі телеканалу «1+1» в перший день нового навчального року смм-ники запостили шкільні фотографії своїх ведучих. Одного в коментарях і досі не впізнали.
04 Вер 2024 11:30
1 458
Катерина Городнича
«Антоніна»
Восени люди ходять у ліс по гриби, а ми — в соцмережі по дотепні дописи про актуальне.
03 Вер 2024 20:50
4 240
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду